– Jeg har ikke angret på noen av valgene. Huset fungerer veldig bra.

De brukte lang tid på å tegne seg frem til innredningen. Katrine Seim Andersen er veldig fornøyd.

Takhøyden er på det høyeste fem meter, men peisen gjør rommet lunt, mener Katrine Seim Andersen.

Mitt favorittrom: – Stuen og spisestuen, som er i samme rom. Det aller beste er at det er så luftig. Det er ikke så stort i kvadratmeter, men takhøyden bidrar positivt. De store vindusflatene gir rommet naturlig lys fra alle kanter. Samtidig gir peisen sammen med tepper og gardiner, stuen et lunere preg.

Hvem, hva, hvor: Katrine Seim Andersen, @villariarveien, Sandnes

Det begynte med en tomt. Bygningskroppen var tegnet, men de fikk hjelp fra en arkitekt med å tegne innholdet.

– Han fikk oss til å beskrive hvordan vi lever og hva som er viktig for oss. Det ble tegninger frem og tilbake. Han sa etterpå at jeg hadde vært en krevende kunde, på en positiv måte. Jeg har ikke angret på noen av valgene. Huset fungerer veldig bra, sier Andersen.

Ved peisen er det meningen at man skal samles eller sette seg ned med en bok.
Andersen liker det lyse og minimalistiske. – Det er ikke så mye krimskrams. Jeg spriter opp med grønne planter og puter.

De flyttet inn i 2017. Da var minstemann ett år og den eldste fem år. Ungene har en egen sone i første etasje hvor de har soverom tilknyttet egen lekestue. Der kan de bråke og holde på, men likevel trekker hele familien mot stuen og spisestuen.

Peisen er romdeler: Hele etasjen med kjøkken, stue og spisestue er åpen, men peisen i midten deler opp rommet.

– Det skulle være åpent og sosialt så vi kunne samle oss. Peisen er et smykke i rommet. Den gir så god og lun stemning, sier Andersen.

Stue og TV-stue: På den ene siden av peisen er det spisebord og kjøkken. På den andre siden er det to soner. Det er en stue med sofa og godstoler der man kan slappe av. TV-kroken har en stor dagseng med plass til hele familien.

Interiørhobby: Andersen driver med bolig på jobb og på fritiden. Hun er markedssjef for nybygg i EiendomsMegler 1 i Stavanger. Samtidig har hun fått 122.000 følgere på Instagram der hun fokuserer på interiøret hjemme.

– Det er litt flåsete, men jeg er bare genuint opptatt av å ha det fint rundt meg. Jeg liker å hvile øynene på fine ting og synes det er kjekt å stelle i stand.

Ommøblerer: Andersen er ikke opptatt av å kjøpe det nyeste, men flytter på ting og møbler, legger ting i skuffen og finner frem noe annet.

– Jeg holder meg til min stil, som er minimalistisk, skandinavisk. Det har nok likevel vært noen stilfaser. Da jeg bodde på 36 kvadratmeter i Oslo, malte jeg gulvet hvitt og hadde lysekroner i hvitt og rosa. Det var veldig shabby chic.

Gammel favoritt: Over dagsengen henger et maleri i duse toner fra Andersen bodde på Grünerløkka i 2007. Det har vært med henne videre alle stedene hun har bodd etterpå.

– Det er stas at det passer så godt inn her. Også spisebordet har vært med siden loftsleiligheten jeg bodde i på Torshov i 2009.

På dagsengen er det bare å slenge seg ned foran TV-en. Stuen er i øverste etasje i huset. De har utsikt mot Vedafjell.
– Jeg fant lignende peisløsninger på Pinterest og i magasiner. Vi fyrer i helger og ved spesielle anledninger. Varmepumpen sørger for varme ellers.
– Jeg har alltid likt og vært interessert i interiør. Det er kjekt å få inspirasjon på reise, fra hoteller og andre steder.

Passer personligheten: – Jeg liker det mer klassiske og tidløse, og jeg stikker meg nok ikke særlig ut. Det samme gjelder interiøret. Det er kult når folk er tøffe, men det går ikke her hjemme. Jeg må ha det lyse.

Andersens beste interiørtips:

  • Vær tro mot egen stil. Ha det du liker rundt deg.
  • Ikke vær så opptatt av hva andre synes og mener.
  • Finn din personlige touch. Jeg lener meg litt mot det tidløse og minimalistiske, men synes det er kult når folk har en mer utpreget personlig stil.