Bolig

Hun innredet hele huset med brukte funn

Da Randi Hofstad Spieler innredet sommerhuset, kjøpte hun alt fra møbler og kunst til bestikk og grill brukt.

FIRE METER LANGT: Spisebordet er spesiallaget i England og kan bli fire meter langt hvis man legger inn de ekstra platene. Stolene er laget på et snekkerverksted i Drammen, og alt er kjøpt brukt på nett. Kjersti Lunnan Aas

 • Kjersti Lunnan Aas

— Jeg pleier å kalle meg dronningen av Finn, sier Randi Hofstad Spieler og ler.

- Det er ingen grenser for hva man kan finne, bare man er tålmodig og følger nøye med.

Og det fikk hun til fulle bevist da hun og mannen Oscar kjøpte sommerbolig på Nøtterøy for et par år siden, et gammelt jugendhus fra 1920-tallet som har god plass til ekteparet og deres fem voksne barn. De ønsket å bevare den nostalgiske og litt herskapelige atmosfæren da sommerboligen skulle innredes.

— Vi trengte å skaffe absolutt alt, og det er en stor jobb å skulle innrede et helt hus i full fart for å skape et levelig og hyggelig hjem. I disse bruk- og kast-tider er jeg opptatt av å lete etter kvalitet og skjønnhet i det gamle og brukte.

Bli med hjem til byantikvaren!

Les også

Slik ble det minst 150 år gamle huset et drømmested

VELKOMMEN INN: Jugendhuset på Nøtterøy er bygget på 1920-tallet, og familien Spieler kjøpte det i 2014. Kjersti Lunnan Aas

— Hvis jeg skulle kjøpt nytt, måtte jeg ha lett mange steder. Det ville tatt fryktelig lang tid med bestilling og levering av møbler, og selvfølgelig ville det vært en annen pris. I stedet hadde jeg aktivert autosøk og kom over mange fine ting som hadde noe ved seg, som hadde en historie. Det var en veldig morsom prosess, forteller Hofstad Spieler.

TRIVSEL: Randi Hofstad Spieler og Oscar Spieler trives godt i feriehuset på Nøtterøy. Her er det også god plass til de fem voksne barna. Kjersti Lunnan Aas

— Jeg bestemte meg for at alt skulle være brukt, for å vise at det går an å få et hyggelig og fint hjem på den måten, og uten å bruke masse penger. - Ingenting tydet på at det skulle bli rekordsalg:

Les også

17 kvadratmeter stor leilighet solgt 43 prosent over prisantydning

Høy kvalitet på møblene

Og hun fant det hun lette etter: Møbler, lamper, bilder, bestikk, servise, lysestaker, tepper, tekstiler og alt annet som trengtes i huset.

— Gamle ting har mer ved seg enn de moderne samlebåndsproduserte møblene. Jeg fant møbler av håndverksmessig svært god kvalitet, og det er gjerne slike ting man forelsker seg i. Designobjekter og dyre kvalitetsmøbler har også noe av det samme ved seg, synes jeg. Min erfaring er at man raskere går lei av nyere møbler.

I løpet av noen måneder hadde hun skaffet alt de trengte til huset.

Her kan alle syv være sammen uten at de går oppi hverandre:

Les også

Huset som favner den nye storfamilien

MYE PÅ KJØPET: Sofaen er fantastisk god å sitte i, og ble kjøpt hos de samme som solgte spisebordet. Biedermeierbordet har de forrige eierne malt, og de to Slettvoll-stolene fikk Randi Hofstad Spieler kjøpt for en svært billig penge. Kjersti Lunnan Aas

BRUKT KUNST: Bildene på kjøkkenveggen lå igjen i huset da de overtok det. Kjøkkenbord og stoler er bruktfunn. Kjersti Lunnan Aas

-Jeg synes møblene er så fine her, de passer så godt med resten av huset, og det ser jo ut som vi alltid har bodd her, sier Hofstad Spieler, som blant annet fikk kjøpt noen fine Hästen-senger for en billig penge.

Les hva som skjedde da familien bygde nytt:

Les også

- Jeg husker jeg tenkte, er alt ødelagt nå?

— Noen er skeptiske til å kjøpe brukte senger fordi andre har ligget i dem før, men det er ikke noe problem for meg. Når man bor på hotell, sover man jo alltid i senger som andre har ligget i, så hvorfor skulle dette være et problem hjemme, så sant det er en god kvalitetsseng? Dessuten vasker jeg alt grundig med salmiakk og zalovann, jeg banker og lufter og sørger for at alt blir rent. Oftest har jeg også kjøpt nye overmadrasser.

Få bomkjøp

Det er blitt en del turer hit og dit for å hente møbler, og Randi Hofstad Spieler er blitt en racer til å kjøre med tilhenger. Tidvis har mannen vært med, av og til med kassebil.

— Ofte baller det på seg når vi er ute for å hente møbler, da viser det seg av og til at selgerne også har noen andre ting de skal kvitte seg med, så da kommer jeg hjem med masse fine ting i tillegg til det jeg opprinnelig skulle kjøpe, forteller hun.

IDYLL: Hagemøblene er kjøpt via Finn. Kjersti Lunnan Aas

ANNEKS: Alle møblene i annekset er kjøpt brukt. Kjersti Lunnan Aas

MIX & MATCH: Kjøkkenbordet er opprinnelig fra England, og Randi Hofstad Spieler fikk kjøpt det av noen som ikke hadde plass til det i sitt nye hjem. Stolene er kjøpt hos noen andre, og lysekronen fikk hun med gratis da hun kjøpte fem speil hos noen i Tønsberg. Kjersti Lunnan Aas

Hofstad Spieler fikk en gang kjøpt både gressklipper, hagemøbler, grill, sofa, kommode, seng og lamper i tillegg til spisestuemøblementet hun egentlig var kommet for å hente. Selgerne skulle flytte fra hus til leilighet og hadde ikke plass til, eller behov for alt lenger.

Randi Hofstad Spieler har allerede ommøblert huset flere ganger.

Du vil ikke tro hva familien heter til etternavn!

Les også

Ja, familien bor i dette drivhuset året rundt

— Jeg kjøper møblene først, og så flytter jeg dem rundt omkring til de finner sin rette plassering. Det er også en del av prosessen jeg liker; å prøve ulike løsninger til jeg finner den perfekte, sier hun.

Det er kun blitt noen ytterst få bomkjøp.

— Jeg kjøpte et kjøkken en gang, med tanke på leiligheten til ett av barna våre. Men det ble aldri noe av, så det ble bare stående lagret til jeg solgte det igjen, sier Randi Hofstad Spieler.

En badstuovn og badstudør hun tenkte kunne komme til nytte i den forrige hytta familien hadde, ble også bare stående til hun solgte dem videre.

Har du tips om lignende sak? Send oss en epost!

GAMMEL TANNKLINIKK: Skrivebordet er 80 år gammelt og sto opprinnelig i en tannklinikk i Tyskland. Det har gått i arv og de forrige eierne hadde ikke lenger plass til det, og dermed havnet det på Nøtterøy. Kjersti Lunnan Aas

BRUKTFUNN: Den grønne biblioteklampen i vinduskarmen har hatt andre eiere tidligere. Kjersti Lunnan Aas

RIMELIG INNREDNING: De tre soverommene i hovedhuset er alle innredet med brukte møbler. Kjersti Lunnan Aas

— Men det er også så bra med brukthandel; det er ikke så farlig å gjøre feilkjøp, for man får jo solgt tingene igjen for omtrent samme pris til andre som trenger dem i stedet.

Randi som av yrke er interiørdesigner og driver firmaet Pippa Image AS, er vant til å hjelpe andre med å innrede og tenke helhet og komposisjon. Selv om hun er ferdig med sommerhusprosjektet, jakter hun bruktkupp på nett for venner og bekjente, som trenger innredningshjelp.

— Jeg følger med stort sett hele tiden.

Schibsted-avisene har samme eier som Finn.

GODT MED SOVEPLASSER: I tillegg til tre soverom i hovedhuset, er det også sengeplasser i annekset. Kjersti Lunnan Aas

Vi kan også by på disse boligreportasjene:

Les også

Kledningen deres kan vare i 120-400 år uten vedlikehold

Les også

Da de startet var det ikke en gang tak i leiligheten

Les også

Bli med inn i scenografens fantastiske leilighet

Lyst på litt inspirasjon? Følg oss på instagram: @boligoghjem

Les mer om

 1. Hjemme hos
 2. Oppussing
 3. Hytte
 4. Bolig

Relevante artikler

 1. BOLIG

  Til og med sengene i dette huset er brukt før

 2. BOLIG

  Cecilie de Lange har «svart belte» i bruktkjøp

 3. BOLIG

  Hjemme hos retro-ekspertene: – Her likte vi romløsningen, vinduene og den lille, usjenerte hagen

 4. BOLIG

  Kult og kreativt

 5. BOLIG

  I denne leiligheten er det meste funnet på loppemarked og i bruktbutikker

 6. BOLIG

  Utenfra ser tomannsboligen helt ordinær ut – inne er det helt annerledes