Bolig

Gjør det selv: Hyller som matcher veggen

  • Elin Tellefsen

Høsten er en perfekt tid for gjør det selv-prosjekter i hjemmet. Har du lyst til å skape noe som gir stor effekt, men krever lite penger, tid, og kunstneriske ferdigheter, kan dette være noe for deg! Ideen kan brukes overalt: stue, soverom, kjøkken eller gang – alt du trenger er en vegg!

Resultatet gir en utrolig eksklusiv look og skaper spenning i interiøret.

hylle2

Finn fram et par gamle hyller, eller gå til innkjøp av noen rimelige hylleplater og hylleknekter, og mal dem i samme farge som veggen! Du vil bli forbauset over den lekre effekten.

Framgangsmåten er enkel. Hvis hylleplatene har en glatt overflate, slik som mine hadde, bør du pusse dem lett før du begynner å male. Så er det bare å sette i gang!

Bruk en liten rulle eller pensel, og maling som er beregnet på treverk.

hylle2

Mal minimum to strøk. Med dagens maling går det som en lek, den tørker på et blunk!

Når hyller og knekter er ferdigmalt og helt tørre, kan du henge dem opp på veggen. Bruk skruer, drill og vater, så er du helt sikker på at hyllene blir hengende støtt og rett.

Pass på at du ikke henger dem for høyt, men la senter av hyllene komme i «øyehøyde». Så er det klart for å ta fatt på den morsomste delen, nemlig «stylingen» av hyllene.

Her er mulighetene mange, men følg gjerne noen retningslinjer for best mulig resultat. Først og fremst, bruk kontraster. Ikke i farger, men i form, størrelse og struktur.

For eksempel rund eller firkantet, stor eller liten, glatt eller ru. Da legger du til rette for et spennende uttrykk. Hvis du så holder deg til rolig og balansert fargebruk, kan det ikke bli annet enn bra. Vil du understreke det eksklusive uttrykket, kan du gjerne bruke en litt dyrere ting, som en lysestake eller en vase, som blikkfang.

hylle2

Et annet tips, er å ta papiromslaget av vanlige bøker. Under er nemlig mange av dem svarte- og da ser de riktige flotte og dekorative ut. Legg dem gjerne ned, eller gjør som meg og la noen ligge og noen stå. Noe annet som alltid ser bra ut, er å sette et bilde eller to lent inntil veggen. Bruker du to, så sett dem samlet slik at de «samarbeider».

Til slutt, husk at ingenting kan måle seg med levende blomster! En liten blomst, en kvist eller litt grønt i en vase, alternativt en spennende grønn plante. Det er prikken over i-en.

Les også:

Tips til å tjuvstarte jula

Så enkelt kan du endre et helt hjem

Slik lager du din egen dørkrans

Les mer om

  1. Interiør
  2. Abito