Bolig

Tips til å tjuvstarte jula

  • Richard Ribe
    Interiørdesigner og eier av Atelier Ribe. Ønsker å dele ting jeg inspireres av, nyheter innen design, og praktiske interiør tips. Instagram: @richardribe

Snart står julen for døren og julestemningen begynner allerede å spre seg rundt i de norske hjem. Selv om julen er tradisjoner, og helst skal være som den pleier, er det likevel plass til litt fornyelse og forandring.

Ingenting signaliserer julestemning så godt som samvær, hjemmelaget julepynt, julekaker og god mat. Med enkle grep kan du lett skape god stemming i hjemmet, med julepynt fra naturen. Det er ikke nødvendigvis så mye som skal til for å sette skikkelig julepreg i hjemmet. Litt gran, furu eller kongler, kan være nok. La de få hedersplassen under en glasskuppel,eller i en vase. Bare lukten av deilig gran er nok til å få fram mange gode juleminner.

Noen ødelagte indianerfjær fra lekerommet fikk nytt liv hjemme hos oss med litt gullspray. Enkelt, men veldig effektfullt. Selv de minste barna kan klare å spraye litt, og resultatet kan ikke bli annet enn bra.

Lag dine egne, nydelige juletre i papir. Ved hjelp av litt tykt papir, hamptråd og ei saks, kan du trylle fram flott julepynt. Er hele familien med, har du snart nok pynt til hele juletreet! Fram til juletreet er på plass, kan det brukes til dekorasjon andre steder i huset. For eksempel som bordpynt hvis du venter gjester.

Vil du ha et rent uttrykk på julehuset ditt, er mitt råd at du holder deg til én eller to farger på julepynten.

Vil du ha et rent uttrykk på julehuset ditt, er mitt råd at du holder deg til én eller to farger på julepynten. Variér heller med ulike former.

Gråpapir er en lekker og samtidig rimelig løsning til innpakking av julegaver, litt pynt som et fargerikt eller annerledes bånd, er alt som skal til for å piffe opp gråpapiret.

Vil du vise dine nærmeste at du virkelig har lagt hjerte og sjel i å finne den beste julegaven, er ingen ting bedre enn en flott og original innpakning.

En vase med vann, og et sjarmerende furutre, er enkelt og gjør stor forandring i stua.

Jeg håper du har fått noen fine, nye ideer nå fram mot jul Jeg vet vi bare er i starten av november, men dette er jo bare en liten tjuvstart. Har du spørsmål, eller ønsker mer inspirasjon, er du hjertelig velkommen til å følge meg på instagram @richardribe.

Ha ei god førjulstid!

Les mer om

  1. Abito