– Stueveggen vår har allerede hatt tre forskjellige farger i løpet av det første året vi har bodd her

Katrine Lindgjerde (28) er så glad i interiør at hun gjerne både maler og ominnreder etter årstidene.

Hvordan vil du beskrive hjemmet ditt? Det er moderne og minimalistisk, og med en god del kontraster. Jeg liker å blande varme og kalde farger, og med ulike materialer. Grønne planter tilfører mye energi og finnes stort sett i alle rom.

Hva er et hjem for deg? En plass du skal trives og være stolt av. Det skal alltid være godt å komme hjem.

Hvordan har interiørstilen din endret seg med årene? Jeg har vært opptatt av interiør så lenge jeg kan huske. Barnerommet mitt fikk ofte utskiftninger og endring av farger på veggene. Jeg har vært innom mange ulike stiler, men nå har jeg vært «tro» mot det moderne i 4–5 år. Jeg liker det enkelt og nøytralt, likeså om det gjelder interiør, pynt eller i klesveien.

Hva har vært vanskeligst å innrede i hjemmet ditt? Kjøkkenet vårt. Det er lite og gammelt, og vi har kun foretatt en «enkel» oppussing ved å legge nytt golv og male kjøkkenskapene.

Hva er viktigst når du innreder? Det skal være enkelt og ryddig, uten mye krimskrams. Heller underdriv enn overdriv. Pynt med de tingene som du verdsetter. Det kan for eksempel være en vase du har fått i gave eller som du har spart til lenge.

Forandrer du innredning i takt med årstidene? Ja, og i det siste året har jeg fått sansen av å male etter årstidene. Stueveggen vår har allerede hatt tre forskjellige farger i løpet av det første året vi har bodd her. Først hvit, deretter mørk blå i fjor høst og vinter, og nå lys grå i vår og mot sommeren.

Ditt beste interiørtips? Unngå impulskjøp! Følelsen av å kjøpe eller å få noe du har ønsket deg lenge er mye bedre, enn å kjøpe noe på impuls som du kanskje ikke vet hvor du skal plassere. Gå for tidløse og nøytrale vaser og lysestaker, og varier heller med farger på for eksempel puter og tepper. Ønsker du å tilføre mer farge i et rom kan en blomsterbukett i sesongens farge være nok.

Hvilke type bilder gir best respons på Instagram? Oversiktsbilder får jeg mest respons på. Spesielt av stuen og soverommet.

Hvor henter du inspirasjon fra? Jeg finner mye inspirasjon på Pinterest og Instagram. Jeg er alltid på jakt etter ny inspirasjon som jeg deler videre på kontoen @white.interior. Jeg søker hele tiden etter de «mindre» kontoene som fortjener å bli lagt merke til.

Hvordan redder du situasjonen hvis du får uventet besøk og hjemmet står på hodet? Så lenge stuen og kjøkkenet er ryddig så er jeg egentlig rolig. Jeg tror alle skjønner at hjemmet vårt ikke alltid er «Instagram-friendly» – spesielt med to små barn i huset. Golvet på stuen vår er daglig dekket av leker på ettermiddagstid 🙂

Dine instafavoritter? Denne listen er lang! Jeg har en haug med favoritter jeg daglig er innom, men om jeg skal nevne noen absolutte favoritter som gir meg mye inspirasjon så er det @palettenoir, @nr13b, @marenbaxter, @trude\k\. De inspirerer til tusen med sine fine bilder!

Beste instagramtips: Ta gode og klare bilder, og bruk gjerne kamera til hjelp. Ha en ryddig profil og hold deg gjerne til ett tema. Om du ønsker å bli oppdaget av andre så må du også være aktiv på andre kontoer. Følg, lik og kommenter bildene til andre så blir du lagt merke til. Det her ble mer enn ett tips, gitt 🙂

Begynte på Instagram fordi: Jeg opprettet kontoen når jeg var i mammapermisjon med førstemann. Jeg begynte så smått å ta bilder av leiligheten vi bodde i, og hadde ingen forventninger om verken likes eller følgere. Jeg fikk rask respons, og det var så stas! Jeg hoppet i sofaen for hver følger jeg fikk og ble «starstuck» når noen av de med mange tusen følgere kommenterte på mine bilder. I dag er flere av disse blitt gode instagram-venner.