Bolig

Disse eneboligene får du for under 1,5 mill

Selv om du ikke vil bruke livet på å betale ned et stort boliglån, kan du likevel få drømmen om enebolig oppfylt.

I Hægeland, med utsikt til Kilefjorden, kan du sikre deg en enebolig med prisantydning på 1,4 millioner kroner. Foto: Foto: Sørmegleren/Finn.no

  • Kari Byklum

-Det er fullt mulig å få kjøpt en enebolig til under 1,5 millioner kroner, men det er selvfølgelig ikke så mye å velge mellom. Du kan ikke regne med spesielt god standard, og du må være villig til å flytte bort fra bynære strøk, sier eiendomsmegler Fredrik Meelgard i Eiendomsmegler 1.

Men er du heldig kan du også finne billige eneboliger nær sentrum. Eiendomsmeglerkollega Raymond Lascombe i Exbo har en kunde som skal selge en enebolig bare snaut fem minutters kjøring fra Mandal sentrum.

Les også Det er forskjell på leiere og eiere.

-Ja, den ligger faktisk ganske sentralt, men er priset såpass lavt fordi selve huset er lite. Så hvis ikke du har mer enn halvannen million å bruke på en enebolig, kan du ikke regne med sentral beliggenhet og god størrelse, det blir som regel enten eller, sier Lascombe.

Han sier videre at bankenes krav om egenkapital legger et stort press på yngre kjøpere, og at det for mange er vanskelig å få lån.

-For dem er det ekstra bra at det er rimeligere eneboliger å få tak i, men jeg har samtidig inntrykk av at slike hus som trenger mye oppussing og som ligger usentralt, er mest attraktivt for nevenyttige folk som kan pusse opp mye selv, fortsetter Lascombe.

Mye rom og tomt for pengene

Eiendomsmegler Siren Skoie i Exbo har satt prisantydning på 1,4 millioner kroner for et hus i Øyslebø.

I Hægeland, med utsikt til Kilefjorden, kan du sikre deg en enebolig med prisantydning på 1,4 millioner kroner. Foto: Foto: Sørmegleren/Finn.no

-I dette tilfelle har det vært interesse fra ulike folk, både førstegangsetablerere og eldre, og også folk fra andre steder i landet. Slike objekter gir jo virkelig mye rom og plass for pengene, sier Skoie.

Samtidig anbefaler hun alle å sette seg godt inn i hva de kjøper.

-Alle som skal kjøpe hus skal lese tilstandsrapporten, og jeg opplever at spesielt yngre gjerne tar med seg en håndverker, foreldre eller en annen bygningskyndig person på visning. Det gir en trygghet for dem, og det synes jeg er lurt, fortsetter hun.

Les også Så mange nøkler bør du ha.

Beliggenheten betyr mye

Eiendomsmegler Bjørn Dahl Moe hos Sørmegleren har en enebolig på Hægeland som han skal hjelpe en kunde å selge for 1,4 millioner. Huset ligger landlig til, og nettopp det mener han kjennetegner såpass billige boliger.

-Pris og etterspørsel henger sammen, så kan du bevege deg ut fra sentrumsområder får du mer for pengene. Denne boligen på Hægeland er i grei stand, men skal du finne så rimeligere hus mer sentralt, er det som regel oppussingsobjekt, forklarer Dahl Moe.

I Hægeland, med utsikt til Kilefjorden, kan du sikre deg en enebolig med prisantydning på 1,4 millioner kroner. Foto: Foto: Sørmegleren/Finn.no

Han setter pris på at det finnes boliger i alle prisklasser.

-Det er selvsagt en del unge som ikke vil bo usentralt, men samtidig er det en super måte for mange med begrenset budsjett å komme inn i boligmarkedet på, sier eiendomsmegler Bjørn Dahl Moe.

Tenk utradisjonelt

Fredrik Melgaard i Eiendomsmegler mener at flere kunne fått oppfylt eneboligdrømmen sin hvis de var villige til å bevege seg lengre inn i landet, både i Aust-Agder og Vest-Agder.

– Det er ofte lengre vei til både skole, butikk og fritidsaktiviteter, men hvis du har lite penger eller ønsker å bruke livet på andre ting enn å betale ned på boliglånet, kan det være en god løsning å kjøpe landlig, sier Meelgaard.

Les mer om

  1. Boligpriser
  2. Abito