Bolig

Sørlandske pledd ble designkjoler

Et gryende gründerbekjentskap, og vips så ble pleddene fra Funky Doris til attraktive kjoler.

– Det var utrolig moro at Tulip & Tatamo ville designet kjoler av pleddene våre, sier Tove Trydal (t.v.) og Grethe Bjørk i Funky Doris.
  • Kari Byklum

-Det er klart vi er stolte. Tulip & Tatamo er jo kjent for å ha designet kjoler til prinsesse Märtha Louise og mange andre kjendiser, forteller Tove Trydal i Funky Doris.

Etter et tilfeldig møte for noen år siden, begynte det å utvikle seg et forsiktig gründerbekjentskap mellom de to duoene. Og i desember i fjor kom Tulip & Tatamo på ideen om å designe kjoler av pleddene til sørlandske Funky Doris.

En kreativ idé

– Tulip & Tatamo deltok på Designernes Julemarked i Kristiansand, og det var i den forbindelsen de sa de hadde lyst å designe og sy kjoler av pleddene våre. De likte materialet og designet på pleddene, forsetter hun.

I et krevende marked, fremhever Tove viktigheten av at gründere hjelper og støtter hverandre, i stedet for bare å skjerme om sitt eget.

-Det er tøft å starte for seg selv, og derfor var det utrolig fint å oppleve at denne anerkjente duoen tok oss litt under vingene.

– Det var utrolig moro at Tulip & Tatamo ville designet kjoler av pleddene våre, sier Tove Trydal (t.v.) og Grethe Bjørk i Funky Doris.

Men samtidig er det et gjensidig nytteforhold.

-Ja, for vi har lykkes med en del ting som de ikke har kommet så langt på. Og så er de kjempedyktige på andre ting som vi kan lære av. Dermed blir et sånt gründerbekjentskap viktig for alle.

Sendte med dem pledd

Etter julemarkedet i desember, sendte Tove Trydal og makker Grethe Bjørk en bunke pledd med i bagasjen til Tulip & Tatamo. Og i forbindelse med Oslo Design Fair i januar, var de første kjolene klare.

-Er de ikke fine?

Tove og Grethe hadde aldri sett for seg at pleddene skulle ende opp som dette, men nå håper de det gryende samarbeidet får blomstre videre.

-Foreløpig er det bare laget noen få kjoler av pleddene våre, men vi håper det blir mer etter hvert. Det er i alle fall utrolig moro når gründere kan samarbeid på denne måten, mener Tove Trydal i Funky Doris.

Les mer om

  1. Design
  2. Abito