Bolig

Kraftig fall i nyboligsalget: På samme tid i fjor ble det solgt dobbelt så mange leiligheter

GIR OPP: Arbeiderne er i ferd med å legge siste hånd på verket, men interessen for å kjøpe disse leilighetene på Storotunet i Oslo var liten. Nå blir det utleieboliger i stedet. Foto: Stein Erik Kirkebøen

For åttende måned på rad opplever nyboligmarkedet nedgang i salget.

 • Fredrik Saltbones
  Fredrik Saltbones

Det viser Boligprodusentenes Forenings tall for november.

– Dette er åttende måned på rad vi ser nedgang i boligsalget, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening.

I november i år ble det solgt 36 prosent færre leiligheter enn i samme måned i fjor. Når det gjelder leiligheter er imidlertid nedgangen enda tydeligere, med et fall på 47 prosent.

Det vil altså si at det ble solgt nesten dobbelt som mange leiligheter i november i fjor som i november i år.

Hittil i 2017 er det solgt 23 prosent færre boliger enn det ble solgt i løpet av samme periode i fjor. Nedgangen for leiligheter ligger på 37 prosent.

– Må tilbake til 2015 for å finne tilsvarende nivå

– Bransjen opplever nå en god byggeaktivitet med høy igangsetting etter et godt salg i 2016. Vi er imidlertid bekymret for nedgangen i salget siden påsken i år, sier Jæger.

 • Salgsnedturen får konsekvenser: Her gir de opp å selge 149 nye leiligheter

– De siste 12 månedene er det solgt 28.419 boliger, og vi må tilbake til april 2015 for å finne tilsvarende nivå. Dårlig salg over lang tid vil etterhvert påvirke sysselsettingen i byggebransjen, som igjen vil få konsekvenser for veksten i norsk økonomi, mener Jæger.

Les mer om

 1. Boligmarkedet
 2. Nyboligsalget
 3. Per Jæger
 4. Boligsalg
 5. Boligpriser
 6. Byggeindustri
 7. Bygg og eiendom