Fem gode innredningstips

Hvorfor ikke bruke våren til å fornye rommene dine? Her er mine fem beste innredningstips.

Se hvor fint det er med en grønn fargeklatt i rommet.
  • Richard Ribe

1. Planlegging

Det første og viktigste man bør begynne med når man skal innrede er å planlegge. Hva ønsker man? Hvordan tenker man seg at resultatet skal bli?

Ønsker du å innrede, forandre eller fornye, har du garantert tanker og ideer. Disse er viktig å få konkretisert. Enten ved å samle sammen inspirasjonsbilder til en mappe på mobilen, eller lage et fysisk moodboard.

Print ut eller klipp ut bilder av blader. Her er det viktig at man kutter ned, slik at man ikke sitter igjen med 10 fine bad eller sofaer. Det viktigste er å få tankene og inspirasjonen ned fra idé til virkeligheten, slik at man til slutt sitter igjen med den ene sofaen.

Når man har laget en plan er det mye lettere å få ting, farger og rom til å harmonere, slik at man klarer å skape rom som er gode å oppholde seg i.

Jeg har dessverre altfor ofte sett at folk har kjøpt en fin sofa, men som de ikke blir fornøyd med, fordi de ikke har tenkt på hvordan den vil passe inn med resten av interiøret.

Innred hjemmet ditt med det du liker, og ikke nødvendigvis det naboen synes er fint.

2. Tålmodighet.

Det er ikke sikkert at man har mulighet til å kjøpe alt man drømmer om med en gang. Men har du en plan, er det mye enklere å få en rød tråd på innredningen. At ting passer sammen og harmonerer.

Godt håndverk og ting med god kvalitet, blir som oftest bare finere og finere med årene. Jeg syntes kunsten med en god innredning er noe man kan leve i, og som holder seg over lang tid.

En god innredning er en plass man skal trives, finne ro og hvile, og da er det også fint hvis tingene rundt har god kvalitet og varer.

3. Personlighet:

Personlighet i interiøret er viktig. Finn noe du liker, ikke det naboen nødvendigvis liker. Ta gjerne i bruk arvegods eller andre ting som betyr mye for deg. Det viktigste med interiøret er at den som skal bo der trives. Følg heller hva du selv trives i enn hva trendene sier, så kan man heller bli inspirert av trender.

En god innredning er en plass man skal trives, finne ro og hvile, og da er det også fint hvis tingene rundt har god kvalitet og varer.

4. Tekstiler:

Tekstiler er et viktig virkemiddel i interiøret. Selv trives jeg veldig godt i tidløse, rolige og nøytrale fargepaletter.

Men da er det desto viktigere å være bevist på hvilke teksturer og materialer en bruker, slik at det blir spennende og personlig.

Tekstiler kommer i alle varianter, fine, grove, tunge og lette, og de kan gjøre underverker med et rom.

Tenk på hva du ønsker at rommet skal utstråle, og vær bevisst på hvor og hvordan du bruker tepper, pledd, gardiner og puter. Hva ønsker du å oppnå ved å bruke tekstiler?

Gjøre det lunere? Lyddempende? Det visuelle? Samle ting, eller få inn mer farge?

5. Duft:

Til slutt vil jeg nevne en ting som muligens er litt utenfor selve innredning, men som er med å skape et fantastisk helhetsinntrykk av hjemmet ditt.

Det første som møter oss når vi kommer hjem til noen, er lukten. En god duft kan virkelig sette prikken over i én, og gi det lille ekstra for et godt førsteinntrykk.

Finn duftlys, oljer eller romspray som har naturlige oljer og parfymer, slik at de ikke oppleves for mektige, og i verste fall gir motsatt effekt.

Så ved hjelp av god planlegging, litt tålmodighet, personlighet, tekstiler og en liten dash god duft, går vi trygt lysere tider i møte!

Har du spørsmål eller ønsker mer inspirasjon, følg meg gjerne på Instagram: @richardribe