Bolig

- Jeg er skikkelig interiørnerd, og er ikke flau for å si det heller

Da Linn Arnesen (28) begynte å dele bilder av hjemmet sitt var hun ikke forberedt på at det skulle ta av. — Nå er interiør blitt en ekstrajobb.

FOLK LIKER DET: Når Linn legger ut bilder av gutterommet til Elias (2), eksploderer det med likes på Instagram.
  • Line Raaen Osmundsen

— Vedderheia i Søgne, kommer det kontant fra 28-åringen. - Jeg er oppvokst her, og har bodd her nesten hele livet, så det var ikke noe alternativ å gå på boligjakt andre steder, sier hun.

Det er snart ett år siden Linn og de to barna hennes Emilie (9) og Elias (2) flyttet hjem igjen til Sørlandet og Søgne etter fire år Rogaland.

— Jeg har alltid tenkt at jeg ville flytte hjem igjen, og nå har vi virkelig funnet oss til rette, sier Linn og viser vei inn i den 120 kvadratmeter store leiligheten som ligger helt på toppen av Vedderheia i Søgne.

— Her har jeg fått det akkurat som jeg vil. Leiligheten er blitt veldig meg, sier Linn.

Men veldig henne var den ikke da hun overtok den. Mørke gulv og kirsebærfarget kjøkkeninnredning var ikke helt etter 28-åringens smak. Da var det godt å ha en pappa som er maler.

— Pappa har hjulpet meg masse. Hele kjøkkenet, for eksempel, har han malt hvitt, sier Linn.

SVART OG HVITT: Linn er ikke spesielt glad i farger, noe leiligheten også bærer preg av. - Det går for det meste i sort, grått og hvitt, ler hun.

Selv har hun også lagt ned en del arbeidstimer i leiligheten.Til tross for at det meste ser ut til å være på stell, er hun kjapp til å poengtere at hun slett ikke er ferdig, og kanskje heller aldri kommer til å bli det.

— Folk som kommer inn her blir overrasket over hvordan jeg har klart å få leiligheten til å virke større:

Les også

28-åringens hjem er kåret til årets vakreste

Interiørnerd

For som selvutnevnt interiørnerd har hun alltid prosjekter på gang.

— Jeg er skikkelig interiørnerd, og er ikke flau for å si det heller, sier hun.

OPPGRADERT: Hyller fra Ikea får straks et mer eksklusivt utseende med nye knotter.

Når man kommer inn i hjemmet til Linn, er det lite som vitner om at hun bor der sammen med to små barn. For her er alt stylet til minste detalj. Til og med på barnerommene er alt på stell.

– Det er jo ingen som har det striglet hjemme hele tiden. Det har ikke jeg heller. Selv om jeg absolutt trives best i et ryddig hjem, sier hun.

Etter at Linn og barna flyttet hjem til Sørlandet, har interiørinteressen vokst i takt med hennes egen instagramkonto som i skrivende stund teller nesten 52.000 følgere.

– Det er ganske vilt. Jeg begynte egentlig bare å legge ut noen bilder for gøy av leiligheten. Etter hvert ble bildene mine delt av noen større kontoer, og da tok det av, sier Linn.

For ett år siden visste hun knapt hva Instagram var:

Les også

85.000 følger hjemmet hennes på Instagram: - Jeg har virkelig fått drømmehjemmet

Ekstrajobb

Det var også da hun selv ble bitt av instagram-basillen som herjer blant de interiørfrelste.

Linn Arnesen fra Søgne innrømmer gjerne at hun er interiørnerd, og bruker mye tid på å style og ordne i leiligheten sin.
GUTTEROM: Elias sitt rom er innredet i lyseblått og hvitt.

— Nå har det blitt som en ekstrajobb for meg. Jeg får masse henvendelser hver eneste dag av firmaer som ønsker å samarbeide med meg, forteller Linn.Så mye henvendelser og ting får hun tilsendt at hun er på hils med de ansatte på postkontoret.

— Jeg er innom der en del ganger i uka, for å si det slik, så de kjenner meg igjen som interiormamma87, ler Linn.

BLÅTT: Detaljer fra gutterommet til Elias.

Selv om det er blitt en slags ekstrajobb, og hun har opprettet eget enkeltpersonforetak, er Linn opptatt av at hun kun velger å samarbeide med dem hun kan identifisere seg med.

Hjemme hos Berit og Preben Vildalen:

Les også

Familien har godt med boltreplass – 60 meter strandlinje, 300 kvm hus og stor hage

KOSELIG: På jenterommet har Emilie (9) selv valgt møbler.

Shopper ikke på impuls

– Jeg takker nei til masse, og er ganske tro mot min egen stil og ting jeg liker, sier hun.

Stilen som hun vil beskrive som enkel, klassisk, med en dose glam, er gjennomgående i hele leiligheten. Og selv om hun innrømmer at hun ofte faller for dyre ting, legger alenemorsøkonomi en viss demper på innkjøpsmulighetene.

Penkjolene pynter opp knaggrekken på rommet til Emilie.

— Når jeg har lyst på dyre ting, ønsker jeg meg det til jul eller bursdag. Eller sparer. Men jeg tenker meg nøye om og hører ikke til dem som impulsshopper hele tiden, sier hun og fortsetter:

– Noen bruker mye penger på klær. Jeg kjøper meg heller en interiørting enn en ny jakke. Det er fint å ha mulighet til å bytte ut det du har på bordet eller hvilke puter du har i sofaen. Siden leiligheten ikke er så stor, er det ikke så store muligheter for ommøblering. Jeg må gjøre mindre grep, sier hun.

SOM DET ER: - Jeg har lyst til å pusse opp badet etter hvert, men det blir ikke med det første, sier Linn.
ILLUSJON: - Gangen er romslig, men med to speil på veggen virker den enda større enn den er, sier Linn.

Linn bruker mye tid på hjemmet sitt og koser seg når hun kan rydde og ordne i leiligheten.

Men med to små barn i hus er det som regel på kveldene hun har best tid til å dyrke interiørinteressen sin.

IKKE ALLTID RYDDIG: Selv om det kan se slik ut, forsikrer Linn om at ikke alt er på stell i hjemmet hennes alltid. - Jeg rer for eksempel ikke opp sengen så pent hver dag, ler hun.
PYNT OG BRUK: Linn er opptatt av detaljer. Penskoene får stå fremme på kommoden på soverommet.

— Jeg har fullt fokus på barna når de er hjemme. De får lov til å leke og rote som alle andre. Det er heldigvis ikke noen som ser bak bildene jeg tar. Jeg er ganske flink til å ordne det til slik at det ser ryddig ut, ler hun.

Les mer om

  1. Oppussing
  2. Interiør
  3. Hjemme hos