Endret romløsning i stedet for å bygge på: – Ingen av oss har hatt ønske om å bo i et stort hus

De trengte flere rom og vurderte å bygge på, men endte opp med å totalforandre romløsningen i annenetasje.

Etter å ha slått ned veggene oppe, teipet Lina Vinju Lindahl og samboeren opp den nye romplanen på gulvene slik at de kunne se og teste hvordan de nye rommene ville fungere med tanke på størrelse og funksjonalitet.

Sommeren 2011 sikret Lina Vinju Lindahl og Stefan Christopher Wold seg sitt fremtidige hjem. Det er lokalisert på en luftig kolle i skogkanten – med et skue over Skarnes i Sør-Odal.

Det 130 kvadratmeter store huset var fra 1941, og stilretningen er såkalt husmannsfunkis, eller trefunkis. På eiendommen var det også et stort uthus der de første eierne hadde gris og høner, noe hønsetrappen er et bevis på. I dag brukes det i hovedsak til vedskåle, snekkerverksted og lagringsplass.

Les hele saken med abonnement