Meglere melder om halvering av boligsalget. Her fikk ikke interessentene ta på overflater eller skrive seg på liste selv.

Flere av dem som var på visning hadde med egen håndsprit og noen hadde på hansker. Megler måtte åpne dører og skap, interessentene fikk ikke ta på noe.

Eiendomsmegler Henrik F. Høllen hadde visning med et par av gangen og holdt minst 1,5 meter avstand til interessentene. Det ble ingen håndhilsing og håndspriten sto klar på bordet.

Frem til torsdag 12. mars var det rekordstor aktivitet i boligmarkedet, forteller Eiendom Norge-direktør Henning Lauridsen. Så kom regjeringen og helsemyndighetenes tiltak. Det har ført til nedgang både i antall boliger for salg og i gjennomførte salg. Flere meglere melder om halvering.

Finansdepartementet vedtok mandag midlertidig økt fleksibilitet i boliglånsforskriften. Bankenes fleksibilitetskvote er økt til 20 prosent for andre kvartal. Normalt er det 10 prosent i hele landet utenom Oslo med 8 prosent. Fleksibiliten kan for eksempel brukes til avdragsfrihet ved nye lån eller ved refinansiering.

Les hele saken med abonnement