– Jeg trenger ikke farger

Tina og Steffen har gjort 50-tallsboligen både personlig og moderne. Man kommer langt med kreative ideer og noen strøk med maling!

Denne sofakroken i allrommet kaller Tina og Steffen for "God morgen Norge-kroken" – her sitter gjerne barna på morgenen og ser litt tv før skole og barnehage.

– Jeg arbeider ofte hjemmefra og har et kreativt yrke, så hjernen min er stadig i en skapende prosess. Da finner jeg en veldig ro i hvite vegger, som blir som et blankt lerret, sier Tina.

Spisebordet er samlingsplass nummer én for familien. Og den mest avslappende stillingen av dem alle er når Tina og mannen Steffen sitter på hver sin kant med beina litt oppå bordet. Da kan de fort bli sittende i flere time
Vi ønsket oss et personlig hjem med masse plass og deilig dagslys. Her får lyset flomme fritt inn de store vinduene, og ungene har mer enn nok boltreplass, forteller Tina.

30-åringen som er utdannet grafisk designer og interiørkonsulent sitter ved det store spisebordet i allrommet. Som hun så ofte gjør når hun er hjemme.

– Dette er samlingsplass nummer en for oss. Her sitter jeg når jeg jobber, eller når vi slapper av på kveldene, forteller hun.

Tina og Steffen har valgt en ekstra lang kjøkkenbenk, uten overskap. – Vi droppet overskap på grunn av høyden min, ler Tina
Tina er opptatt av å ha det praktisk og funksjonelt. – På kjøkkenbenken vår har vi framme alle tingene vi bruker hver eneste dag, forteller hun.

Beina på bordet

Og den mest avslappende stillingen av dem alle er når hun og mannen Steffen sitter på hver sin kant med beina litt oppå bordet. Da kan de fort bli sittende flere timer.

– Vi kan kanskje ikke sitte som dette på bildet? Men det er sånn vi sitter altså når vi slapper av, begge to, ler Tina.

Tina er svak for lekre lamper og god belysning, Deler av hjemmet vårt er møblert ut ifra lamper jeg liker, sier hun.

Det er snart tre år siden Tina og Steffen kjøpte eneboligen med tilhørende generasjonsbolig på Moseidmoen i Vennesla. Et litt utdatert og gammeldags 50-tallshus etter Tinas smak. Men for noen hadde det kanskje fungert å flytte rett inn.

– Altså, det var greit her, men ikke helt etter min smak. Så vi har revet vegger, åpnet opp og satt inn nytt kjøkken. Vi har egentlig pusset opp ganske mye, forteller Tina.

Tv-stua har Tina og Steffen gjort til en lun stue, Her har de brukt en mørk grågrønn veggfarge, og mørkt interiør

Allrommet med kjøkken og spisestue er det rommet Tina og Steffen er aller mest fornøyd med. Her får lyset flomme fritt inn de store vinduene, og ungene har mer enn nok boltreplass.

Også i gangen har Tina innredet med mørke farger. Mye skapplass er et must for en småbarnsfamilie

Lang kjøkkenbenk

Kjøkkenet var også det første samboerparet gjøv løs på da de startet oppussingen. Kjøkken og stue var nemlig to separate rom.

– Vi ville ha større romfølelse, og åpnet helt opp, forteller Tina. Den 8 meter lange kjøkkenbenken uten overskap var også et ønske Tina hadde.
– Vi har bevisst valgt bort overskap fordi jeg er så lav, ler Tina som måler 158 centimeter på strømpelesten.

30-åringen er opptatt av å ha et personlig hjem. Derfor var det helt uaktuelt å flytte inn i huset uten å sette sitt eget preg på det.

På badet har samboerparet kun gjort noen små endringer. – Vi har ikke pusset opp, men flyttet rundt litt på det som var der inne.

Mye hvitt

– Mange vil kanskje tenke at det er litt kaldt og minimalistisk siden det er mye hvitt, og få ting her. Men det er veldig oss. Jeg trenger ikke farger, sier Tina.
Tina er ikke den eneste som innreder hjemmet sitt i sort hvitt om dagen.

Både på Instagram og i interiørmagasiner florerer det av hjem som nesten ikke har en eneste fargeklatt. I den 200 kvadratmeter store eneboligen har interiørkonsulenten klart å skape et bruksvennlig familiehjem. Og det nesten helt uten farger.

På dette jenterommet er det Camilla (5 år) som er sjefen.
På soverommet til Tina og Steffen er panelveggene beholdt, og beiset med hvit panelbeis.

– På barnerommene er det litt farger på tekstiler men ellers er vegger og golv malt i rå-hvitt, forteller Tina. forteller Tina.
30-åringen liker å leke med forskjellige teksturer og kontraster. Alt fra sort marmor til varm eik.

Det går mest i nyansene mellom svart og hvitt. De gangene hun forsøker å dra inn litt farge går det helst i grønt.

– Og så er jeg, som dere kan se, veldig glad i svarte kontraster, forteller hun.

Tina og Steffen har stadig prosjekter på gang. For ikke lenge siden ble det satt opp ny garasje på tomta.

Prosjekter

Tina og Steffen har gjort det meste av oppussingen selv. Steffen reiser mye med jobben, men når han er hjemme kan han fort være hjemme et par uker av gangen. Da synes han det er helt i orden at Tina har noen prosjekter på gang.

– Jeg synes jo det er gøy å holde på, og det hadde blitt lange dager og ganske kjedelig hvis jeg skulle gå hjemme uten å gjøre noe, sier han.
For ikke lenge siden ble han ferdig med parets nye garasje og ei lekestue til minstejenta Camilla på fem år. Men han er allerede i gang med et nytt prosjekt: å lage ei ekstra stue og soverom i generasjonsboligdelen.

– Utleiedelen er ganske stor, så nå tar vi noen kvadrat av den delen og gjør om til vårt, forteller Tina.

Som interiørkonsulent blir Tina stadig introdusert for alt det nye som rører seg i interiørverdenen. Men selv hører hun ikke til dem som bytter ut interiøret i tide og utide. Når hun først har handlet noe er det nøye gjennomtenkt.

Skuffer og skap er heller ikke fylt opp med interiørstash som ikke brukes. Bruk og kastmentaliteten er Tina definitiv ingen stor fan av.
– Når jeg først kjøper noe vet jeg akkurat hvor jeg skal ha det hen. Jeg tror jeg har tre lysestaker i skapet som ikke er i bruk akkurat nå, sier hun.

Hos Tina og Steffen er det kun de tingene som har en funksjon som får stå fremme.

Lampegal

Noe hun derimot er veldig opptatt av, er lamper og belysning.
– Jeg elsker lamper, og vi kan vel nesten si det sånn at vi har innredet deler av hjemmet ut fra hvilke lamper jeg har villet ha, sier hun.

Siden Tina er så lampegal har hun også fått skreddersydd en spesialløsning til all belysningen sin. I taket har hun nemlig fått fastmontert en skinne hvor hun kan klikke lampene av og på alt etter som hvor hun ønsker å ha dem.
– Det er helt genialt. Da kan jeg flytte lampene dit jeg vil, og skyve dem fram og tilbake hvis jeg bare vil justere dem litt, forteller hun.

Tina har vært tro mot sin minimalistiske og enkle stil i mange år, og ser ikke for seg at den kommer til å endre seg.
– Jo mindre ting man har desto lettere er det å holde det rent. Det enkle er ofte det beste. I alle fall for oss.