Ukas Instagrammer: Janne-Marit Syrstad

Den dagen Janne-Marit Syrstad og mannen kom på visning i det gamle 70-talls huset hadde hun allerede tegnet ny planløsning til huset.

Hvordan vil du beskrive hjemmet ditt?

Vi kjøpte et utdatert 70-talls hus i 2010. Den dagen vi kom på visning hadde vi allerede tegnet ferdig planløsningen for huset. Huset ble vårt og fem år med total renovering sto foran oss.

Vi har til tider tenkt at det hadde vært mye enklere å bygge nytt. Alle løsninger i huset har vi tegnet og snekret selv. I dag fremstår huset som moderne med åpen planløsning, store vinduer, skreddersydde løsninger og god takhøyde i de nye påbyggene.

Vi har valgt god kvalitet på nye overflater og forsøkt å være kreative med skreddersydde løsninger i huset.

Vi bor landlig til og for meg var kontakten med hagen viktig. Det å kunne åpne opp dørene mot hagen å ha et øye på barna som leker er fint. Hos oss skal folk føle seg velkommen og med åpen løsning og kjøkkenet plassert som stor øy midt på gulvet er det sosialt å lage mat sammen. Vi har alle hovedfunksjoner på et plan og et velfungerende hus med mange oppbevaringsløsninger.

For meg er det viktig å kunne utnytte nisjer, bygge inn skyvedører og lage gode løsninger slik at alle i familien vet hvor de finner tingene sine.

Les også

Ukas instagrammer: Henriette Wolden

Hva er et hjem for deg?

Et sted du lengter etter å komme hjem til. Et sted du slapper av, kjenner roen og henter deg inn igjen.

Et hjem for meg er personlig med en god atmosfære og et interiør som viser hvem som bor her. Det bør også være et hjem som enkelt kan endres etterhvert som behovene i familien endrer seg.

Les også

Ukas instagrammer: Kari Haugsrud

Hvordan har interiørstilen din endret seg med årene?

Selv om hjemmet vårt har blitt totalrenovert de siste årene har jeg vært i en kontinuerlig oppussingprosess med meg selv. Dette har definitivt vært en reise hvor jeg har prøvd ut ulike stiler og farger for å finne min egen identitet i interiørverden.

Siden hele husets lengde er i åpen løsning hjemme hos oss har det vært viktig for meg å skape soner i rommet med hjelp av farger. Fra å ha startet med en hardere stil med mye sort og hvitt trekker jeg nå mere mot de lune fargene, gjerne å kombinasjon med kalde og varme farger.

Treverk, gjerne med varmere undertoner er også noe jeg trives bare bedre og bedre med. Nå er alle interiørkjøp gjennomtenkte og det skal være produkter som betyr noe for meg. Jeg er veldig glad i skandinavisk og nordisk design, og har en stor forkjærlighet for det norskproduserte. Vi har så utrolig mange dyktige designere her i Norge.

Hva har vært vanskeligst å innrede i hjemmet ditt?

Jeg synes det har vært vanskelig at ting har tatt så lang tid. Vi har bodd i huset gjennom hele prosessen og da er lengselen over et hjem fritt for oppussingsstøv stort. Stuen har nok vært utfordrende da rommet er hele husets lengde. Rommet ble først alt for åpent og upersonlig. Ved å bruke ulike farger som harmonerer godt med hverandre har jeg greid å skape soner i rommet og få frem den lune følelsen der jeg følte dette var naturlig.

Les også

– Jeg liker å skille meg ut, og kunne nok aldri bodd i et hvitt hjem

Hva er viktigst når du innreder?

Skreddersydde og smarte løsninger. Jeg har det meste av fast innredning på vegg slik at rengjøringen blir enklere.

Det å kunne skape ulike soner med møbler i store rom har vært viktig for meg. Vi har bygd i høyden med lekehemser, klatrevegger og lekekjøkken. Det å ta barna med på planleggingen og få til et velfungerende hjem er nok det viktigste for meg når jeg innreder hjemme.

Forandrer du innredning i takt med årstidene?

Jeg blir veldig påvirket av farger i takt med årstidene. Når våren kommer går de tyngre tekstilene ut, og vårlige blomster kommer inn. Jeg bytter ikke ut møbler og ting som betyr noe for meg, varierer interiøret etter sesong med tekstiler og nye veggfarger.Jeg liker å teste ut nye veggfarger når nyheter presenteres. Det er en enkel måte å endre uttrykket hjemme på.

Ditt beste interiørtips?

Stol på deg selv og vær tro mot din egen stil. Velg kvalitet framfor kvantitet og spar heller til noe du ønsker deg en å handle på impuls. Våg å bruke farger i hjemmet ditt og skap den stilen du ønsker ved hjelp av gode veggfarger som spiller på lag med det interiøret du allerede har.

Hvor henter du inspirasjon fra?

Interiørmagasiner, pinterest og i jobben min med alle de fine boligene jeg får besøke. Barna gir meg inspirasjon til å lage kreative og lekne løsninger. Jeg inspireres av å reise og har alltid øynene åpne for nye ideer og kreative påfunn.

Hvordan redder du situasjonen hvis du får uventet besøk og hjemmet står på hodet?

Jeg forsøker til enhver tid å ha kontroll på huset, ikke på grunn av uventet besøk men fordi jeg selv trenger å ha det ryddig.

Men med barn i huset som ikke alltid liker at tingene skal ha sin faste plass blir det uansett til tider uoversiktlig. Jeg ville nok reddet sitasjonen med å servere gjestene velsmakende kaffe og forsøke å flytte fokuset over på å ha det hyggelig.

Har du noen gang gjort et skikkelig bomkjøp?

Før jeg fant min egen stil og ble bevist på mine kjøp handlet jeg nok endel interiørobjekter i form av puter, lysestaker og smånips som ikke passet helt inn.

Nå som jeg er veldig bevist på hva jeg handler er det interiøret som kommer inn i mitt hjem endel av en langsiktig plan.

Jeg ønsker at de tingene jeg omgir meg med skal være produsert for å vare lenge. Gjerne noe som forteller en historie, som er laget med gode materialer og som kan gå i arv.

Beste instagramtips

Ta bilder i dagslys, hold deg til et tema, vær raus med kommentarer og våg å skille deg ut.

Hvordan vil du beskrive stilen din?

Stilen min har nok blitt litt til underveis som vi har pusset opp huset rom for rom. Det første rommet vi ble ferdig med hadde sølv apet og lysekrone i taket. Jeg fant fort ut at sølv ikke helt var noe jeg trivdes med, så tapeten ble fjernet og rommet malt grått.

Dette greide jeg kun i få måneder og malingen har fortsatt. Nå er jeg mere tro mot meg selv og vil nok definere stilen min rom enkel, ren og nordisk. Jeg ser hvordan interiøret kommer frem ved bruk av veggfarger og hvordan harmonien i rommet endres. Jeg liker innslag av treverk, lette møbler og rette linjer. Jeg liker ikke for mye nips og vil gjerne ha det enkelt.

Samtidig så trekkes jeg mot det lune, og kombinerer gjerne malte bruktfunn med designklassikere jeg har ønsket meg lenge.

For meg er praktiske og velfungerende løsninger som kan endres i takt med familien viktig.

Har du en favoritt-ting på bordet?

Jeg er ikke så veldig glad i mye nips, så på bordet hjemme hos meg står det noe grønt og en fin lysestake. Jeg er veldig glad i enkle blomster på bordet og som gartnersvigerdatter er det sjelden jeg går helgen i møte uten nye fine blomster i vasen. Nå gleder jeg meg til våren så jeg kan plukke inn blomster fra hagen.

Ditt beste interiørtips?

Vær opptatt av helheten og bruk litt tid på å finne din stil. Når du har funnet ut hva du liker og hvilken stil du har er det viktig å holde seg til den. Du skal selvfølgelig mikse med personlige eiendeler og ting som har en verdi for deg, men unngå bomkjøp som ikke passer til den helhetlige planen din. Utnytt nisjer og ubrukt areal ved å skape gode oppbevaringsløsninger. Jeg vil også påpeke viktigheten av å bruke farger for å skape rom det er godt å oppholde seg i over tid.