Ukas instagrammer: Hanne Rom Havaas

Hanne Rom Havaas (40) startet opp med Instagram for gøy. På to år har kontoen hennes gått fra å være hobby til å bli en gründervirksomhet med faste samarbeidsavtaler og nesten 200.0000 følgere.

Hvordan vil du beskrive hjemme ditt?
Hjemmet vårt er stramt men likevel hjemmekoselig. Skandinavisk stil vil jeg si. Jeg elsker grønne blomster, puter og pledd som myker opp de stramme morderne flatene.

Hva er et hjem for deg?
Et hjem for meg er et sted hvor familien trives og kan bo. Vi fokuserte veldig på å få til en praktisk bolig for en familie på fem, og brukte lang tid på å planlegge huset. I tillegg ønsket vi et moderne hus uten skråtak for å få utnyttet plassen best mulig. Hjemmet må være lagt til rette for at det kan brukes, og ikke bare være utstilling.

Hvordan har interiørstilen din endret seg med årene?
Interiørstil i endring ja, det kan man trygt si om meg. Vi kunne fort ha endt opp med et hus i herregårdsstil. Det var mange tilfeldigheter som gjorde at det ble et moderne funkis hus. Smaken blir påvirket av motebildet og samfunnet. Jeg har hatt malt panel, kirsebærkjøkken og mørk parkett i hjemmene mine  Jeg har hatt ulike stiler opp igjennom. Det er ikke sånn at jeg kun liker funkishus siden vi har valgt det. Det er utrolig mange fine stiler og fine hjem der ute. Det er gøy at vi ikke alle liker det samme. Nå har vi snart bodd i huset vårt i åtte år, og jeg er fremdeles like glad i interiøret og valgene vi tok den gang.

Hva har vært vanskeligst å innrede i hjemmet ditt?
Det vanskeligste med å innrede hjemmet vårt har nok vært å få det koselig uten å overfylle det. Jeg liker ikke for mange ting, men ser jo at huset er mye finere nå enn for fire år siden, fordi vi har fått inn flere ting. Det er jo gjerne slik at når man flytter inn i et nytt hus så må man bo seg litt til og ta ting litt etter hvert. Det er snakk om prioritering, og asfalt måtte legges før huset kan fylles.  Sånn er det for de fleste tror jeg.

Hva er viktigst når du innereder?
Magefølelsen er det viktigste når jeg innreder. 

Forandrer du innredning i takt med årstidene?
De store tingene som skal bli der i årevis har jeg brukt god tid på, og valgt nøytralt. Men jeg endrer fargene i tråd med årstidene, og har nok en litt mer koselig og lunere stil om vinteren. Masse levende lys, skinnfeller og pledd kommer fram da.

Ditt beste interiørtips?
Mitt beste interiørtips er å heller velge få, men ordentlige ting som du sparer til, enn spontane kjøp som ofte blir satt i en bod etter kort tid.

Hvilket type bilder gir best respons på Instagram?
De rommene som gir best respons på Instagram er uten tvil soverommet vårt og badet vårt. Dette er nok fordi soverommet har en tapet ikke alle har, samtidig som det er lett å style til å blir innbydende og koselig. Badet er stort, med dusjsone og spabadekar. Det har ulike lyskilder som gjør at man kan endre lyssettingen.  Noe som gjør at det blir ekstra fint på bilder.

Hvor henter du inspirasjon?
Inspirasjonen henter jeg fra butikker, andre instagrammere, naturen, magasiner og av og til meg selv når jeg er i rett humør.

Hvordan redder du situasjonen hvis du får uventet besøk og hjemmet står på hodet?
I hovedetasjen der stue og kjøkken er, har vi det som regel alltid ryddig hos oss. Vi har skyvedører jeg kan lukke igjen inn mot ganga og boden hvor alt rotet vårt som regel samler seg opp.

Dine instafavoritter?
Jeg har mange favoritter og kontoer jeg følger. Alle de 11 som var med i Abito sin instagramkonkurranse i høst har flotte kontoer. Ingen nevnt ingen glemt. 

Har du noen gang gjort et skikkelig bomkjøp?
Jeg har selvfølgelig gjort bomkjøp, men jeg kommer ikke på noen skikkelige blemmer akkurat nå. Klær og sko blir gjerne kjøpt litt spontant så der ligger det nok mye i skapet som aldri er brukt.

Ditt beste instagramtips?
Mitt beste instagramtips er å være deg selv. Det er ikke bare antall følgere som er viktig, men hvordan du opptrer og oppfører deg for å få følgere. Det å vise god etikk og moral er viktig for meg. Det å dele andre kontoer og kreditere rette eier i fjerde linje syns jeg lite om. Da er det ingen som får med seg hvem som virkelig eier bildet. Bildet blir på en måte stjålet og brukt til å løfte sin egen konto. I tillegg må man være raus og bruke mye tid på Instagram for å lykkes. Det er ikke noe som gjør seg selv. Man må være aktiv, legge arbeid i bildene sine og arbeid i selve kontoen. Det må se fint og fristende ut samlet sett. Ha en rød tråd gjennom kontoen og velg deg en stil slik du ønsker kontoen skal fremstå. Jeg liker best private kontoer som utvikler seg gjennom sine egne bilder og ikke bygger seg opp på å reposte andre. Det er også gøy med repost kontoer som du følger fordi de er repost kontoer, slik som for eksempel @abito.no sin konto og @whiteinterior. I tillegg syns jeg det er gøy når bedrifter og butikker legger arbeid i kontoene sine så man får lyst til å handle

.