Bolig

Caroline var tidlig ute med svarte vegger. Da «alle» skulle ha det, malte hun veggene lyse igjen.

Caroline Jensen Hultgren var tidlig ute med svarte vegger, men gikk tilbake til den lysere stilen da «alle» malte veggene sine mørke. Nå er veggene malt med gråbeige maling.

– Jeg har funnet ut at jeg kan ha noen få, dyre designmøbler og heller forandre stilen rundt dem.

  • Kjersti Lunnan Aass

– Da var det nok for meg, da var jeg ferdig med det mørke for en stund, sier Caroline Jensen Hultgren (31).

Hun bor i Danvik i Drammen sammen med mannen Hans Kyrre Hultgren (36) og sønnen Wilhelm (3). Huset er bygget på 1930-tallet og ligger i ett av de første funkishusområdene i byen.

Paret kjøpte sin del av tomannsboligen i 2012, og her har de 177 kvadratmeter til disposisjon.

Caroline er utdannet frisør og jobber som hårstylist i Drammen.

Her er det lyst og lekkert, med store, gardinløse vinduer som åpner utsikten ned mot byen. Gulvene er hvitmalte, mens veggene er malt i en gråbeige maling.

Hovedetasjen består av stue, kjøkken, bad og to soverom. Fra stuen er det utgang til en terrasse, og herfra er det trapp ned til en ny terrasse med lounge ved hagen.

– Vi bruker uteplassene våre fra tidlig vår til sen høst, men det kan bli veldig varmt, så jeg må innrømme at jeg går inn og puster litt innimellom. Inne har vi nemlig aircondition på 16 grader hele sommeren.

Spisebordet som Caroline har kjøpt på Finn, er blitt malt svart som en kontrast til de gråbeige veggene og det hvite gulvet.
Caroline har malt sengegavl rett på veggen med den samme gråbeige malingen som er i stuen og spisestuen. Nattbordet er kjøpt på loppemarked.
Les også

Da Gry og Christian fikk barn, flyttet de ut av byen. To måneder senere angret de.

Ryddig

Boligen hadde råkjeller da de flyttet inn, og de siste årene har de pusset opp den og fått laget en gjesteavdeling med oppholdsrom og soverom, og aller viktigst: Et deilig bad som også er vaskerom.

– Vi tegnet baderomsinnredningen selv og fikk den bygget spesielt til dette badet. Vi trengte en benk som var bred nok til å dekke vaskemaskin og tørketrommel, og høy nok til å kunne være stellebord og praktisk sted for bretting av klær. I tillegg fikk vi satt inn badekar, og det er mye i bruk. Det er så deilig å sette på spamusikk og ligge der og duppe og slappe av. Men oftest er det hyl og vannsprut der nede, for det er Wilhelm som bruker det aller mest.

Til venstre: Caroline synes det er vanskelig å finne kunst hun liker å ha på veggene. Da er det lettere med speil som gir ekstra romfølelse. Til høyre: Peisen er mest til pynt og kos, siden huset blir varmt nok av varmepumpen.
Til venstre: Caroline er glad i Art Deco-stilen, og denne gamle plakaten som hun fant på nettet, fikk hun forstørret og rammet inn som pynt i spisestuen. Til høyre: Imola-stolen designet av danske Henrik Pedersen, fikk Caroline i 30-årsgave av foreldrene sine. Michael Jackson-bildet er laget av en venninne.
Les også

Lyst på basseng i hagen? Dette bør du være obs på, mener eksperten.

Caroline har ikke alltid vært så opptatt av interiør, men det visuelle har hun hatt fokus på hele livet.

– Jeg må ha det ryddig rundt meg, da blir det ryddig i hodet også, sier hun og ler.

– Og så er jeg opptatt av symmetri. Jeg leste et tips som en engelsk interiørstylist kom med en gang, at man alltid skulle sette den høyeste gjenstanden til venstre. Da jeg lærte det, var det mye som falt på plass, jeg vet ikke hvorfor det er sånn, men det funker.

Innredningen på badet i kjelleren har de tegnet selv. Den er bred nok til å dekke vaskemaskin og tørketrommel, og høy nok til å kunne brette klær på.
Detaljer fra kjøkkenet.
Kjøkkenet var relativt nytt da de overtok huset i 2012, så det har de valgt å beholde. Gulvet malte de hvitt for å få en mer helhetlig stil.

Glad i dansk design

31-åringen er minimalist og vil ikke ha for mange ting i interiøret.

– Det vil si, jeg kan ha ganske mange ting ett sted, men da må jeg balansere ved å ha en blank flate i motsatt ende.

Hun er med årene blitt glad i design, og da særlig den danske.

– Jeg har funnet ut at jeg kan ha noen få, dyre designmøbler og heller forandre stilen rundt dem. Det er utrolig hvor mye man kan gjøre med planter og tekstiler, det er ganske lett å endre interiøret da hvis stilen ellers er litt minimalistisk.

Les også

Ingrid og Christian bygde 380 kvadratmeter villa samtidig som de ble foreldre for første gang: – Ingen må finne på å gjøre det samme.

På terrassen som går rundt stuen har Caroline plassert indiske dagsenger hun har kjøpt på Finn. Her er det også plass nok til at Wilhelm (3) kan kjøre seg en tur.
Til venstre: Det er dekket til champagnelunsj i hagen i villastrøket. Bordet og stolene har Caroline kjøpt på Fretex, og duken som hun har hatt i mange år har fungert som både strandteppe og sengeteppe og er naturlig bleket av sol og vask. Til høyre: Over sittegruppen på den nedre terrassen har Caroline hengt opp et seil som beskytter mot sol og regn.

Dilla på speil

Kunst å ha på veggene synes hun er vanskelig å finne. Derfor har hun hengt opp en del speil.

– Jeg er veldig glad i speil. De gir en fin romfølelse og speiler det interiøret jeg liker, så da synes jeg det passer godt. Jeg har jo speil overalt på jobben også, men jeg går ikke og ser på meg selv av den grunn, sier Caroline som er utdannet frisør og som jobber som hårstylist.

– Jeg får utfolde meg kreativt i jobben min. Jeg jobber med hele mennesket når jeg har kunder, og jeg blir ganske godt kjent med folk etter hvert. Jeg styler mye til bryllup og store arrangementer, og plutselig er jeg med og velger ut brudekjoler, sier Caroline og ler.

Det er dekket til champagnelunsj i hagen i villastrøket. Bordet og stolene har Caroline kjøpt på Fretex, og duken som hun har hatt i mange år har fungert som både strandteppe og sengeteppe og er naturlig bleket av sol og vask.

Les mer om

  1. Bolig
  2. Interiør
  3. Hjemme hos
  4. Drammen