Slik lager du opp-ned-blomsterpotte

Denne blomsterpotten utfordrer naturlovene.

OPP-NED: Potten henger fra en krok med vaier. Når den skal vannes kan man enten vanne via hullet i toppen eller ta den ned.

Opp ned-blomsterpotten er morsom, og utfordrer den tradisjonelle blomsterpotten i tillegg til naturlovene. Potten, som skal henges fra taket, er det Torny Hesle som har laget for en hundrelapp.

Hesle legger ut «gjør det selv»-prosjekter på bloggen DIYPIG og på Instagram under kallenavnet @diypig.

Ferdig resultat.

— Planter som henger opp ned er jo ikke det vanligste man har i huset, så den tiltrekker seg noen nysgjerrige blikk. De fleste lurer på hvordan jorden holder seg inni der, sier Hesle.Hun mener prosjektet har vanskelighetsgrad «middels», utfordringen er å finne en potte og en plastboks som passer i potten.

Potten henger fra en krok med vaier. Når den skal vannes kan man enten vanne via hullet i toppen eller ta den ned.

Dette trenger du:

Blomsterpotte med hull i bunnen

Tom plastboks med lokk som passer i blomsterpotten og som er lavere enn potten

Neglelakkfjerner

Skrue eller syl

Saks

Plante

Ståltråd

Fremgangsmåten:

Trinn 1: Fjern printen på plastlokket med neglelakkfjerner. Eventuelt mal lokket hvitt. Stikk fire hull, et på hver kvartside nederst på boksen. Deretter klipper du ut bunnen av boksen, men la det være igjen én til to centimeter på sidene.

Trinn 2: Tre ståltråden gjennom hullene nederst på boksen. Én ståltråd gjennom de to hullene som er ovenfor hverandre og så en annen gjennom de to andre. De bør sitte så stramt som mulig. Helt til slutt lager du en løkke som går rundt krysset i midten. Den skal du senere bruke til å henge opp potten.

Trinn 3: Klipp ut store deler plastboksens lokk. Dette hullet skal planten stikke ut av, derfor kan du lage et lite til en smal plante og omvendt til en stor plante.

Trinn 4: Ta planten over i plastboksen. Deretter trer du planten gjennom lokket og fester det. Hvis du legger litt netting mellom lokket og planten, vil enda mindre jord falle ut av potten. Nettingen kan ikke være for tett, da får du ikke planten gjennom.

Trinn 5: Plasser planten i blomsterpotten med hull i bunnen, og sørg for at løkken du laget i plastboksen stikker opp gjennom hullet. Fra løkken skal potten og planten henge.

Les om flere ting du kan lage selv:

Disse friske rosene lager du av kaffefilter og teip

Lag dine egne fine vårvaser

Dette trikset tetter vinduene dine

Slik sparkler du gipsveggen

Unngå at naboene ser inn – prøv kulturmelktrikset

Lag din egen pendellampe

Polstret sengegavl, her er oppskriften

Lag en fargerik perlebolle

Slik trekker du om en puff på en time

Syltetøyglass med dyrefigurer på

Verdens søteste innpakningspapir!

«Ny» kommode med maling og tapet

Det er på tide at du lærer deg dette håndverkertrikset

Slik setter du opp gipsplater på lettvegg

Lag en bokshylle som «svever» på veggen