Bolig

Nå skal vi kose oss

Å innrede koselig har vært som å banne i kirka, men plutselig har det forslitte begrepet blitt friskmeldt.

Lune farger skaper hyggelige hjem.
  • Kari Byklum

Men hvordan skal vi egentlig gjøre det koselig? Grete Sivertsen, leder for Oslo Design Fair, mener et koselig hjem ikke nødvendigvis handler om flere puter og stearinlys.

-Nei, selv om det kan være koselig, det. Men å ha det koselig er en tilstand. Det er når vi føler det ikke er noen form for konflikt, og vi trives i det vi omgir oss med, mener Sivertsen.

Hun får støtte av kreativ leder for Oslo Design Fair og fargeekspert Dagny Thurmann-Moe.

-Det er viktig å ha et forhold til det du innreder med. Velg det som er godt å ta på og som er i gode materialer. Slike ting blir vi glad i og det holder seg over tid. Og for all del – ikke heng deg opp i trendene, råder Thurmann-Moe.

Begge mer at nordmenn i bunn og grunn er et maksimalistisk folkeslag og at det er på tide å vise at vi er stolte av vårt eget.

Les også Disse fargene bør du styre unna på kontoret

Lune farger skaper hyggelige hjem.

Vær stolt av det norske

-Vi trykket lenge den franske stilen og dansk design til vårt bryst. Men vi må vite at norske tradisjoner og norsk design er vanvittig bra, fortsetter hun.

-Ja, faktisk er det sånn at utlandet ser mer og mer til oss. De lurer på hva vi gjør for å komme oss gjennom den kalde vinteren, og har sans for det litt rare kosebegrepet vårt. Vi har grunn til å være stolte av det norske, fastslår Sivertsen.

Thurmann-Moe sier at nordmenn generelt er glad i å kose seg, men at trendbildet det siste tiåret har gjort det vanskelig.

Les også Derfor skal du IKKE velge eggehvit

Liker ikke hotlister

-Disse hotlistene gjør hjemmene våre helt like! Gå i deg selv og innred med det som gir deg energi og gode minner. Kjenn etter med hjertet og ikke kopier, fastslår hun.

Hun oppfordrer oss til å glemme det vi ser på Instagram og i kataloger, og heller finne ut hvilke miljøer og omgivelser vi trives i.

-Hvis du omgir deg med personlige ting som varer i generasjoner, får du samtidig et hjem du har det godt i. Og da koser du deg, forklarer fargeeksperten.

Lune farger skaper hyggelige hjem.

Minnene er viktige

Syvertsen anbefaler å innrede med kunst, interiør og arvestykker som snakker til sansene og hjertet. Hun trekker fram en skål som betyr mye for henne.

-Jeg har arvet en gul skål som bestemor laget eggerøre i. Det er ikke det at jeg bruker den så mye, men det minner meg om bestemor og gir meg en god følelse. Det er slike ting som skaper hygge rundt oss, fastslår hun.

Den beste oppskriften på et koselig hjem er, i følge de to, å tenke stolthet og fokus på det vi har.

-Jeg pleier å si at du bør innrede med fremtidige arvestykker i stedet for fremtidig søppel, avslutter Dagny Thurmann-Moe.

Lyst til å lese flere boligsaker? Vi anbefaler disse:

Les også Sypertrendy på kjøkkenet

Les også Slik får du naturen inn i interiøret

Les også Slik ble leiligheten stor nok

Vi deler masse inspirasjon på Instagram@abito.no

Les mer om

  1. Interiør
  2. Trend
  3. Abito