Bolig

Interiørekspertens lune hjem

Når hun driver interiørbutikk og jobber som interiørkonsulent, sier det seg selv at de fleste stiler har vært utprøvd også på hjemmefronten.

I et rolig boligfelt på Bakhei på Vikeland har Monica Uglehus og samboer Thomas Aagesen fått det hjemmet de har ønsket seg. Heida Gudmundsdottir

 • Line Raaen Osmundsen

– Dette er favorittplassen vår. Det er her vi for det meste sitter om kveldene, sier Monica. Stua er malt i fargen green marble, Heida Gudmundsdottir

Heida Gudmundsdottir

– Jeg er ikke typen som sitter stille. Jeg har forsøkt å sakke ned 13 hakk noen ganger, men jeg trives ikke med det, så du kan godt si at hjemmet mitt er i stadig forandring sier Monica Uglehus.

Farger, teksturer, belysning og mot til å velge annerledes er alt med på å skape et personlig hjem mener 42-åringen. Rundt om i boligen står moderne design, vintagemøbler og andre bruktfunn i en god miks. Heida Gudmundsdottir

Monica og Thomas liker å invitere venner på middag rundt spisebordet. Heida Gudmundsdottir

42-åringen som er født og oppvokst i Vennesla har vært interessert i interiør så lenge hun kan huske. Fra før hun begynte på skolen har hun sittet over symaskinen og sydd klær til dokkene. Da hun som 18 åring fikk jobb i en teppebutikk vokste interiørinteressen ytterligere.

Rekkverket til trappa har Monica laget av gardinstenger. Planken er beiset i fargen drivved. Heida Gudmundsdottir

– Jeg har egentlig jobbet med interiør helt siden jeg gikk ut av videregående skole. Innimellom har jeg tatt interiørskolen, men ellers er jeg for det meste selvlært, forteller hun.

Les også

-Livet er mer enn bare jobb

På dette rommet er det Fredrik (13) som er sjefen. Heida Gudmundsdottir

Mari på 11 år har fått drømmerommet i pudderrosa og hvitt. Heida Gudmundsdottir

Jentrommet til Mari. Heida Gudmundsdottir

I stadig forandring

Nå i en alder av 42 driver den energiske venndølen både egen interiørnettbutikk og konsulentfirma der hun tar interiør og styling oppdrag for både firmaer og private.
– Nå er jeg min egen sjef, og holder på med akkurat det jeg liker aller best, sier hun.

Monica er glad i å bruke kalkmaling. Denne veggen i mur er malt i fargen elephant skin. Heida Gudmundsdottir

Man skulle kanskje tro at når man er så mye rundt og fikser og pusser opp hos andre, at hennes eget hjem stort sett var fredet for oppussing. Men sånn er det ikke hos Monica.
Det kan fort hende at stua er mørk grå den ene dagen, og grønn uka etter. 42-åringen slapper nemlig av når hun maler og pusser opp.
– Det høres kanskje rart ut, men for meg er det litt balsam for sjela. Jeg kobler helt av når jeg står over malingsspannet, sier hun.

På kjøkkenet har Monica en hvit høyglans innredning. Heida Gudmundsdottir

Denne veggen på kjøkkenet er malt i fargen St. Paulsblue. Heida Gudmundsdottir

Monica er glad i å bruke levende lys og stilleben rundt om i huset. På kjøkkenbenken bruker hun krydder og gode oljer som dekor Heida Gudmundsdottir

Måtte renoveres

Da Monica overtok det for fire år siden var det hybel i kjelleretasjen, og huset måtte nærmest totalrenoveres.
– Det som er så greit med disse husene fra 70-80-tallet er at selv om de ikke er så fryktelig vakre å se på, så er de enkle å modernisere.

Inngangspartiet er innbydende og pent pyntet. Heida Gudmundsdottir

Mens huset ble pusset opp bodde Monica i kjelleren hos foreldrene i nabohuset.
– Jeg jobbet på dagen, og var i huset på kveldene, minnes Monica som stort sette har stått for det meste av oppussingen selv.
– Jeg fikk hjelp til å legge nytt tak, og flytte noen vegger. Ellers har jeg gjort alt selv sier hun.

Monica har sans for detaljer, og soverommet er intet unntak. Heida Gudmundsdottir

Heida Gudmundsdottir

Kjæresten flyttet inn

Monica bodde inntil nylig bodde i huset sammen med sine to sønner. Men for en stund siden flyttet kjæresten Thomas Aagesen og hans barn også inn.

– Ei uke i måneden er vi sju stykker som bor her, 14 dager er vi fire stykker her, så har vi en uke hvor vi voksne er helt alene, forteller Monica.
I den "barnefrie uka" blir det fort til at paret har noen ekstra lange dager på jobb, men de forsøker alltid også å bruke tid på hverandre.
– Jeg har veldig appetitt på livet, og vi er livsnytere begge to, så i den barnefrie uka er vi flinke til å kose oss sammen, både alene og med venner.

På badet i andre etasje har ikke Monica gjort annet enn å male veggene og friske det opp med interiørstash. Heida Gudmundsdottir

. Heida Gudmundsdottir

Badet i første etasje ble pusset opp da Monica kjøpe huset for fire år siden. Heida Gudmundsdottir

Vil bygge på

Huset som er fra 1979 er på rett over 200 kvadrat. Men med stor tilhørende tomt har paret planer om å bygge på etter hvert.
– Vi har noen planer, for å gjøre det enda mer familievennlig. Vi er en aktiv familie hvor det skjer mye hele tiden, også i hjemmet, ler Monica.

Kjellerstua er barnas favorittsted. men også her har Monica selvsagt satt sitt preg på interiøret. Heida Gudmundsdottir

Farger, teksturer, belysning og mot til å velge annerledes er alt med på å skape et personlig hjem mener 42-åringen. Rundt om i boligen står moderne design, vintagemøbler og andre bruktfunn i en god miks.

Monica sitt hjem er fullt av personlige og fine detaljer. Gangen er malt i fargen grå skifer. Heida Gudmundsdottir

– Jeg er glad i ting, men jeg må ha det ryddig. Alt har sin plass, det gjør det lett å holde orden. Jeg er nok kritisk til hva som kommer over dørstokken. Jeg kjøper sjeldent noe jeg er usikker på. Det må passe inn i helheten.

Les også

-Det er kanskje ikke så statisk her hjemme

I annekset har Monica innredet sin egen systue og arbeidsrom så hun enkelt kan arbeide hjemmefra. Heida Gudmundsdottir

Som interiørkonsulent må Monica forholde seg til mange stiler. Selv synes hun sin egen stil er litt vanskelig å sette i bås.
– Jeg er glad i farger så lenge det ikke blir tivoli. Men jeg er aller mest glad i ton i ton. Enkelt sagt kan jeg si at jeg må ha et interiør som ikke gir for mye støy.

Les mer om

 1. Interiør
 2. Oppussing
 3. Trend
 4. Vennesla
 5. Hjemme hos
 6. Bolig
 7. Abito

Relevante artikler

 1. BOLIG

  Tilbake til barndomshjemmet

 2. BOLIG

  Fra urørt til totalrenovert: – Da jeg ringte mamma etter at vi hadde kjøpt rekkehuset, ble det helt stille i telefonen

 3. BOLIG

  May Sissel Galstad (49) stortrives med å leie: – Jeg ser ingen grunn til å kjøpe noe eget

 4. BOLIG

  – Jeg trenger ikke farger

 5. BOLIG

  – Å pusse opp gården ble den store manndomsprøven.

 6. BOLIG

  Overtok barndomshjemmet fra 80-tallet: - Dette skal være et brukshus som tåler litt.