I hagen dyrker paret mat til lokalsamfunnet: – Vi bruker livet til å leve det eksempelet vi tror på

Parsa Massahi og Lisa Pliassova renoverte huset, bygde gjenbruksdrivhus og dyrker nå mat til nærmiljøet – i en hage på ett mål.

Lisa Pliassova, Parsa Massahi og barna Balder og Arda har bygd opp en liten grønnsakgård på Leknes i Lofoten.

Det er vått, grått og mildt. Det er arktisk sommer, friskt i luften, og det gror så det knaker i husveggene. Lofotenfjellene som omkranser hagen til Parsa Massahi og Lisa Pliassova, ligger gjemt bak den tykke tåken. En grønnsakhage på Leknes i Lofoten er første steget på veien mot målet. Å eie sin egen gård.

Arda og Balder er nettopp hentet i barnehagen. På kjøkkenbenken venter en vegansk pizza. Utenfor husveggene har familien en av verdens nordligste markedshager. I tillegg til å dyrke økologiske grønnsaker, holder de kurs for private, skoler, barnehager og firmaer. De anlegger kjøkkenhager, har bygd en byhage i Leknes og de selger småplanter om våren.

Les hele saken med abonnement