Bolig

Praktisk er viktig. Derfor er det ikke et eneste overskap på dette kjøkkenet.

Ryddeinfluenseren deler sine beste tips for et ryddig kjøkken.

Silje Bjørnbeth Gaarder er kjent for å være ryddig. Det gjelder også på kjøkkenet. Her er en sirlig organisert skuff med tørrvarer. Det er få tilfeldigheter på dette kjøkkenet.
 • Synne Hellum Marschhäuser
  Journalist

Mitt favorittrom: Kjøkkenet. – Jeg har alltid trivdes på kjøkkenet. Det er hjertet i huset. Her lager vi mat, baker med barna og er sosiale med venner. Det er et samlingspunkt rett og slett.

Hvem, hva, hvor: Silje Bjørnbeth Gaarder, «ryddeinfluenser» som driver Rydd hjemme, @ryddhjemme på Instagram, Nøtterøy ved Tønsberg

Mer oppbevaring og benkeplass: – Da vi flyttet inn her, byttet vi kjøkken og laget en helt annen layout enn det som var før. Vi endte opp med mye mer skapplass og benkeplass i det samme rommet. Det sier mye om hvordan smarte løsninger kan hjelpe med å utnytte plassen maksimalt. Jeg jobber også mye på kjøkkenet mitt når jeg lager innlegg til Instagram, og jeg elsker det, sier Gaarder.

Kjøkkenøya brukes mye til lekser og matlaging. Oppvaskmaskinen settes på, og kjøkkenet vaskes hver kveld. For Gaarder er det hverdagslykke å starte dagen på et rent kjøkken.
Hun sverger til skuffer i hjørnene istedenfor hjørneskap. – Jo da, du får mange løsninger i dag hvor du kan dra ut hele innmaten, men du kommer ikke forbi at det er enklest med en vanlig skuff.

Det beste: – Kjøkkenøya. Der samles vi, lager mat og gjør lekser med barna. Det er veldig praktisk å kunne lage mat og samtidig hjelpe barna med lekser eller snakke med gjestene, sier Gaarder.

Enkelt å holde ryddig: Det er nesten bare skuffer på kjøkkenet. Skuffer gir full oversikt og gjør alt lett tilgjengelig, mener Gaarder. Hun er kjent blant følgerne for systemene sine. Alt har fast plass, og det som trenger merking, er merket. Tørrvarene er plassert som i Tetris og merket, krydderne er helt i egne bokser og har fått merkelapper.

Søppelskuffen med matavfall er plassert i øverste skufferekke. Matavfallet kan skyves rett nedi uten søl.

Krydder og tørrvarer.
Krydderet er merket og lagt på like glass.
Les også

Silje Gaarder rydder bare 15 minutter hver dag. Likevel er det strøkent. Her er hennes beste tips.

Praktisk: Uten overskap er kjøkkenet mer luftig, synes Gaarder. Den ene veggen består av høyskap til kjøleskap, ovner og kaffemaskin. Derfra går kjøkkenbenken uavbrutt hele veien rundt rommet og avsluttes med kjøkkenøy. Benkeplaten er heller ikke tilfeldig valgt. Den er i larvikitt, tåler høy varme og kan bakes rett på.

Optimaliserer plassen: Med jevne mellomrom går Gaarder gjennom kjøkkenet. Det som ikke brukes, fjernes. Hun prøver seg stadig frem med ulike bokser for å bruke skuffeplassen best mulig.

Gaarder har en såpass populær Instagram-konto at hun har fått både sponsorer og samarbeidspartnere.

Hennes tips for orden på kjøkkenet:

 • Gå for skuffer fremfor skap så langt det lar seg gjøre.
 • Bruk lufttette bokser til oppbevaring av tørrvarer. Da får du full oversikt over hva du har. Du slipper dessuten besøk av melbiller, og maten holder seg lenger.
 • Bruk en gjennomsiktig boks til alt pålegget. Da kan du ta alt raskt ut og inn igjen.
 • – Ellers liker jeg en «ren» kjøkkenbenk, altså at jeg ikke har for mange ting stående fremme. Uttrykket kan fort bli rotete, og det tar lengre tid å holde det rent.
 • Er skuffer og skap fylt til randen? Ta ut alt, og se hva du kan kvitte deg med. Du finner garantert noe. Hvorfor? Bedre plass, bedre oversikt og ingenting som faller ut når du skal ha tak i noe annet.
 • Hvor mange sett med servise trenger du? Behold kun de tingene du bruker eller trenger.

Les mer om

 1. Mitt favorittrom
 2. Kjøkken
 3. Interiør
 4. Nøtterøy
 5. Familie