Du kunne antagelig startet et nytt og bedre liv i oktober også.

Likevel er nyttår blitt den magiske startdatoen for alle små og store grep vi har lyst å gjøre i hverdagen.

Skal vi tro statistikken om søkene våre på Google, er interessen for å telle kalorier nemlig rekordlav i juleuken - og rekordhøy bare to uker senere.

Bruk mobiltelefonen til å lykkes

Det skal likevel litt til å holde på nye, gode vaner. Nettopp her kommer telefonene våre inn som en god hjelper.

Vi i OneCall jobber først og fremst for å gi alle rimelige og gode mobilabonnenter og god kundeservice.

Men vi bruker også telefonen mye. Her er 15 av våre favorittapper som får deg på rett kurs i 2017.

Trening, kosthold og røykeslutt

Dette er tre områder der gode apper lett kan bidra.

– Enten du har tenkt til å gå turer i skogen eller løpe deg i form til å fullføre et mosjonsløp før sommeren, prøv for eksempel treningsappen Strava, den er blitt et slags Facebook for treningsinteresserte, sier Elise Thoresen i OneCall.

For den som ønsker å gå ned i vekt, holder det sjelden med økt fysisk aktivitet alene. Flere applikasjoner gjør det enklere å få sunnere kostholdsvaner. Det kan være litt tidkrevende å taste inn det du skal spise, så velg en applikasjon som har forhåndslagret mange norske matvarer.

Vi tar også med Helsedirektoratets populære app Slutta.no til dere som vil prøve å slutte med snus eller røyk i 2017. Husk at sannsynligheten for å lykkes med nikotinslutt øker for hver gang du prøver!

Ikke la en hacker stikke av med privatlivet ditt

Det er kanskje praktisk med samme passord på alle nettsider, men trygt er det virkelig ikke.

For om noen får tilgang til ett passord, har de plutselig tilgang til alt du har digitalt. Disse to applikasjonene kan gjøre 2017 til et trygt år for deg og familien på nett:

Skjerp konsentrasjonen og pust litt roligere i 2017

Meldingstjenester, nyhetsvarsler, e-post, åpne kontorlandskap og pratsomme familiemedlemmer kan ta konsentrasjonen fra enhver.

For å finne ro til å tenke klart - eller bare gjenoppdage gleden i hverdagen, prøv noen enkle meditasjonsøvelser, det er nok av forskning som viser at det virker!

Husk at også mobiltelefonen kan være avhengighetsskapende. Et godt nyttårsforsett kan være å passe litt på at telefonen ikke tar helt overhånd. Et tips kan være å legge inn planlagte tidspunkter i løpet av dagen for å sjekke e-post, sosiale medier og siste nytt i nettavisene.
Shutterstock

Lær kunsthistorie eller business på t-banen

I stedet for å slå ihjel tiden med spill, kan mobiløyeblikkene brukes til å lære deg noe nytt og spennende.

Visste du at du kan følge forelesninger fra verdens beste universiteter på trikken eller toget på vei til jobb?

Følg opp nyttårsforsettene hver dag - så øker du sannsynligheten for å lykkes

Når alle planene om trening, kurs og å stå opp litt tidligere er lagt, er det gøy å følge egen fremdrift. Se etter en applikasjon med et design og funksjoner som frister deg til å oppnå målene dine. Her er tre gode muligheter:

Til sist: Ikke bruk mer penger enn nødvendig!

Av alle nyttårsforsetter, er det enkleste kanskje å spare penger på mobilregningen. PrøveKjøp kan nemlig bestilles med én gang.

Og fra alle oss i OneCall, lykke til og godt nyttår!