– Trenger vi så mye korn?

– Ja! For fuglene er kjempesultne.

– Jeg så en svane en gang med «kjeeempe-mage»!

Gradestokken har bikket ti minus i Oslo, og Markus og Lukas på 5 år putter ivrig grønnsaker, korn og frukt i en boks. De er på besøk hos besteforeldrene på Manglerud i Oslo, og skal snart ta bussen til Østensjøvannet for å mate endene og leke ute.

Mormor Brit Hagelund har ofte tvillingene på 5 år på besøk, og om vinteren pleier de å gå på skøyter, ake og gå tur. Da reiser de nesten alltid kollektivt.

– Siden guttene bor utenfor Oslo, synes de det er spesielt stas å kjøre trikk og T-bane, sier Brit.

Vintertipsene finner du nederst i saken!

Brit kjøper billett til barnebarna med mobilen. Selv har hun 30-dagersbillett som ligger i appen.
Foto: Brand Studio

– Har alltid med meg telefonen

Selv foretrekker hun å reise kollektivt, både til jobb i Oslo sentrum og på fritiden. Bilen brukes først når de skal på lengre turer ut av hovedstaden.

– Jeg føler meg fri og kan gjøre hva jeg vil. I tillegg synes jeg kollektivtilbudet er bra, og jeg slipper parkeringsproblemer.

30-dagersbillett kjøper hun alltid på mobilen med RuterBillett-appen.

– Jeg synes det er lettvint og greit. Telefonen har jeg alltid med meg, og jeg får kjøpt billett samme hvor jeg er. Da trenger jeg ikke å tenke på at jeg må ha med penger til billett eller ordne med reisekortet, sier Brit og fortsetter:

– Det er også enkelt når jeg skal ha ekstra billetter. Jeg har en mann som ikke bruker kollektivt fordi han begynner tidlig på jobb. Skal vi noe sammen kjøper jeg bare billett til han på mobilen.

Med appen slipper Brit dermed å dra innom en automat eller kiosk for å kjøpe billett. 64-åringen er mer fornøyd med å ha Ruterbillett-appen på mobilen enn det fysiske reisekortet.

– Jeg hadde månedskort på vanlig reisekort før. Da hendte det at jeg byttet veske og glemte kortet. Telefonen glemmer man ikke. I tillegg er appen oversiktlig og jeg får beskjed når billetter går ut.

Brit har ofte tvillingene på besøk, og om vinteren pleier de å gå på skøyter, ake og gå tur. Da reiser de nesten alltid kollektivt, akkurat som de har valgt å gjøre til Østensjøvannet.
Foto: Brand Studio

– Som natt og dag

På bussholdeplassen kjøper Brit billett til guttene med mobilen. 5-åringene sitter spent ved siden av og lurer på om fuglene har lyst på maten de har tatt med.

– Det er som natt og dag. Det er så lettvint.

Hun har en oppfordring til dem som ikke har testet RuterBillett-appen ennå.

– Hiv deg ut i det, last den ned! Prøv den, og hvis du ikke liker den er det bare å slutte å bruke den. Når man først prøver så ser man hvor enkelt det er, sier hun.

Markus og Lukas har tatt bussen til Østensjøvannet med mormor for å hilse på fuglene.
Foto: Brand Studio

Brits tips til fine vinter-aktiviteter for store og små:

  • Hilse på fuglene ved Østensjøvannet: Området er et vernet naturreservat med et rikt fugleliv. Du kommer hit med 70-bussen til Abildsø.
  • Skøyter på Valle Hovin: Valle Hovin stadion er en utendørs kunstisbane hvor det er gøy å gå på skøyter. Nærmeste holdeplass er «Valle Hovin» med 23-bussen.
  • Besøke dyra på Ekeberg: Hos EKT Rideskole og Husdyrpark kan barna ri på ponni og oppleve 10 ulike husdyr på nært hold. Du kommer hit med 74-bussen til Ekeberghallen eller 18- og 19-trikken til Sportsplassen holdeplass.
  • Ski på Grefsenkollen: Oslo Skisenter har familie- og barnebakke, skileikområde og akebakke.
  • Tur med barna til Rustadsaga sportsstue: Ved inngangen til Østmarka er det flott å gå på ski. Ta T-bane linje 3 til Skullerud og gå 10 min. for å komme til Rustadsagas nystekte boller.
  • Akekonkurranse i Korketrekkeren: Korketrekkeren er rundt 2,5 km lang og går fra Frognerseteren T-banestasjon til Midtstuen på linje 1. Løypen er perfekt for akekonkurranse, men husk hjelm!
  • Bruk RuterBillett-appen når du skal komme deg rundt! Last ned RuterBillett til iPhone her og Android her.