Glemmer du å fornye resepter og hente ut medisiner? Denne tjenesten kan løse problemet.


Kun halvparten av alle med kronisk sykdom tar medisinen sin som legen har forskrevet. Apotek 1 har utviklet en gratis abonnementstjeneste som gjør hverdagen lettere for alle som bruker faste medisiner.

Glemmer du å ta medisinene dine? Og pleier du å oppdage at du må fornye resepten først når det er tomt? Da er du ikke alene.

– Det er ikke uvanlig at folk kommer i siste liten for å hente ut nye medisiner. Det hender da at apoteket ikke har medisinen inne. Det er en kjedelig situasjon, som hverken gagner kunden eller apoteket, sier farmasøyt og fagredaktør i Apotek 1, Eirik Berteig Rustan.

Apotek 1 har de siste årene utviklet en abonnementstjeneste som hjelper kunder som bruker faste medisiner.

Ved å abonnere på medisinene du bruker og laste ned Ada-appen, kan du få:

produsert av brand studio

 • Varsel på sms når det er på tide å hente nye medisiner, så slipper du å gå tom. Medisinene er da klargjort på forhånd på apoteket. Du kan velge om du vil hente de ut selv på apotek, post i butikk, eller få varene levert på døren.
 • Beskjed i god tid før resepten må fornyes hos legen.
 • Påminnelse om når du må huske å ta medisinen din.

.

– Noen er bevisste på at de ikke vil ta medisinene og er blant annet redd for bivirkninger, men mange glemmer det rett og slett. Er du i den sistnevnte gruppen, kan Ada-appen være et fint hjelpemiddel for deg, forteller Rustan.

Ada-appen kan blant annet minne deg på å ta medisinene dine til rett tid. Det finnes studier som viser at en app er et nyttig hjelpemiddel for å huske å ta legemidler, legger han til. I Ada-appen får kunden også oversikt over sine faste medisiner og andre produkter du abonnerer på.

Eirik selvvalg hy.JPG

EIRIK RUSTAN, FAGREDAKTØR APOTEK1

Kun halvparten bruker medisinene sine riktig

Studier viser at bare inntil halvparten av pasienter med kroniske sykdommer bruker medisinene som de har fått beskjed om.

4 prosent begynner aldri med medisinen, mens 40 prosent slutter innen ett år. Feil bruk kan i verste fall ha fatale konsekvenser, skriver Tidsskriftet for Den norske legeforening.Kun halvparten av pasienter med kroniske sykdommer bruker medisinene sine riktig. Studier viser at en app er et nyttig hjelpemiddel for å huske legemidlene.

Dette er fordelene:

 1. Alltid tilgjengelige varer: For at du ikke skal gå tom er abonnementet basert på legemidlene og mengden du bruker. Når det er tid for påfyll vil medisinene klargjøres, og du får beskjed på SMS, e-post eller telefon.
 2. Alltid gyldige resepter: Apoteket har reseptene dine tilgjengelig i ditt abonnement og vil sende deg en påminnelse når det er behov for å fornye resepten slik at du i god tid kan kontakt legen din.
 3. Du husker å ta medisinene: I Ada-appen kan du få påminnelser når du skal ta dine medisiner.
 4. Fleksibel levering: Du velger selv om du vil hente varene dine på apoteket, post i butikk eller om du vil få dem levert på døren.
 5. Tjenesten er gratis og ikke bindende.

Slik fungerer tjenesten:

 1. Besøk ditt faste Apotek 1, last ned appen Ada eller logg inn på apotek1.no med Bank ID eller annen elektronisk ID.
 2. Velg hvilke medisiner du ønsker å abonnere på og hvor ofte du vil ha dem levert.
 3. Velg hvordan du vil ha varene levert: I apotek, post i butikk eller hjem på døren.


Nå som vekkeklokken ikke lenger er mobilen, men et lite menneske, snus døgnet ofte fullstendig på hodet. Hverdagen har blitt mer hektisk med matpakker som skal smøres, bagger som skal pakkes, og møter som skal forberedes.

Det kan bli litt så som så med mine egne rutiner, noe som ikke er helt optimalt med p-piller som bør tas til samme tid hver dag.

- Apotek 1 sin nye app Ada, sender meg påminnelsen jeg trenger hver morgen. Da vet jeg at jeg i hvert fall har det på stell og et moment mindre å stresse over. Det er utrolig digg, sier hun.linn.png

– Luker vekk stressmomenter

Selv om Linn, 32, har gått på p-piller en stund, opplevde hun stadig vekk å ha glemt en pille.

Med små barn og hektiske jobb-perioder kan dagene variere, og det er ikke alltid like lett å opprettholde rutinene.

- Det var enklere da jeg kun hadde meg selv å tenke på, og alltid god tid. Da var det fast morgenrutine halv 8 med smoothie, juice og vitaminer.


LINN,32, FÅR OVERSIKT MED ADA

Dette gjør at du sparer tid og gir økt trygghet fordi det er større sannsynlighet for at apoteket har medisinen på lager når man trenger den.

- Et abonnement kan også minne deg på når det nærmer seg utløpsdato på medisiner som går fort ut på dato, for eksempel adrenalinpenner mot allergi som man har liggende i beredskap, enten du har den i vesken, barnehagen eller hjemme. Det kan være til god hjelp så du er trygg hvis du skulle trenge den.

Rustan understreker at selv om det kalles et abonnement, er du ikke forpliktet til å binde resepten. Er man på reise i Norge og har glemt medisinen hjemme, kan man hente ut  medisinen på hvilket som helst apotek, så lenge resepten er gyldig.

Tjenesten er gratis og du kan opprette den ved å gå til ditt nærmeste Apotek 1 eller registrere deg på apotek1.no. Når du har registrert deg vil Ada-appen gi deg oversikt over abonnementene dine. Appen kan lastes ned i App Store og Google Play.

Bruker du apotekvarer på fast basis? Les mer om abonnement fra Apotek 1 her.


Abonnement gir bedre oversikt i hverdagen

– Tjenesten passer for alle som bruker apotekvarer på fast basis. Det kan være alt fra medisiner til næringsdrikker, inkontinensutstyr og kontaktlinser, sier Rustan.

Han forteller at når man bruker faste medisiner er det viktig å unngå brudd i behandlingen. Denne tjenesten fra Apotek 1 hjelper brukeren med nettopp det.

Den hjelper deg med å få oversikt over medisinene dine, når du må hente ut ny dose og når du må fornye resepten.

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

© Copyright Brand Studio

Annonsørinnhold