Annonsørinnhold

Vakre vann, utsøkt utsikt og hemmelige historier. Fem nordmenn testet Googles nye mobil ved å ta bilder av skjulte perler på hjemstedet sitt.  

Har du fått med deg at Google har sluppet Pixel-telefonen sin i Norge?  Elkjøp er et av få steder hvor du får kjøpt vidunderet. Google Pixel 7 Pro har allerede høstet mange lovord – særlig om egenskapene til mobilkameraet.

Outerwear, Eye, Tree, Smile, Jacket

Marius Dalseg

Flash photography, Forehead, Cheek, Lip, Chin, Eyebrow, Eyelash, Jaw, Neck, Sleeve

Jessica Opgård

Dress shirt, Clothing, Forehead, Smile, Eyebrow, Eye, Beard, Neck, Jaw, Sleeve

Sven-Erik T. Nystad

Flash photography, Smile, Lip, Hairstyle, Water, Neck, Jaw, Happy, Black-and-white, Iris

Christine A. Ludvigsen

People in nature, Flash photography, Face, Smile, Sky, Snow, Sleeve

Franch-Johan Langørgen

#teampixel

I Norge har en utvalgt gruppe fotoglade mennesker fått teste Google Pixel 7 Pro, og de skal også dele sine bilder i sosiale medier.

Siden Pixel selv kan regnes som en skjult perle på mobilfronten i Norge, fikk vi testerne til å fotografere skjulte perler på sine hjemsteder.

Les hva de synes om telefonen – og få deres beste tips til å ta bedre mobilbilder!

Før vi blir ordentlig kjent med #teampixel, skal vi ta en kjapp kikk på verktøyet de har fått utdelt: Google Pixel 7 Pro.

Under ser du en 3D-animert versjon av telefonen, og den kan du utforske selv ved å dra og holde i telefonen eller zoome inn og ut på den.

Lek deg i vei – etterpå kommer de skjulte perlene på rad og rekke.

– Helhetsinntrykket mitt er at Google Pixel 7 Pro er stødig og god. Den fungerer på så mange områder: Jeg kan både ta og redigere bilder, og videostabiliseringen er så god at jeg kan bruke mobilen i jobben som innholdsprodusent, mener han.

Bildene på Pixel redigeres i verktøyet Google Photo. En av Marius' favoritter er Unblur-funksjonen:

– Du må jo fortsatt ha et godt bilde i bunnen, men med dette kan du redde inn bildene som kanskje ikke helt satt. Det tar mye lenger tid å få gjort det samme i Photoshop.  

Han har også latt seg imponere av det magiske viskelæret, som enkelt lar deg fjerne fremmedelementer i bildet. Dra i slideren under for å se hvor enkelt han fjernet et forstyrrende tau fra et av bildene han tok i Svartdalen:

– Det fungerte godt, selv om det ikke blir helt perfekt. Jeg testet også å fjerne noen fotballspillere da jeg var på fotballkamp. De kunne jeg rett og slett bare tegne bort, så det var nesten skummelt bra, forteller Marius.

Mitt beste fototips

– Om du tar bilder midt på dagen og får solen rett ovenfra, blir folk ti år eldre på grunn av de skarpe skyggene i ansiktet. Det er bedre å ta portretter tidlig eller sent på dagen, hvor sola er lav og gir myke og fine skygger.

Outerwear, Eye, Tree, Smile, Jacket

Rønningfossene, Kongsberg

– Kameraet er helt utrolig! Da jeg tok bilder av fossen, brukte jeg bevegelsesfunksjonen med lang eksponering. Jeg ble veldig overrasket over hvor bra det ble, for det er egentlig ikke noe man skal gjøre uten stativ.

Jessica synes kameraet er lett å bruke – og at det å redigere bildene fungerer helt ypperlig:

– Ja, det er veldig imponerende. Alle verktøyene gjør at jeg kan finjustere bildene. Og selv når jeg justerer nokså mye, ser resultatet naturlig ut, mener fotografen.

Jessica måtte også teste ut Google Pixel 7 Pro i hjemmestudioet sitt:

– Jeg har tatt bilde av Tilly, hunden vår. Med bare litt redigering, ser det nesten ut som om jeg har tatt det med speilreflekskameraet mitt!

Mitt beste fototips

– Ta liggende bilder! Altfor mange tar stående bilder. Jeg skjønner at mange instastories og tiktoks vil ha det formatet, men snu mobilen på siden hvis du skal ta fine bilder av landskap.

– Det er også viktig å trykke på skjermen for å fokusere på det du vil ha skarpt på bildet.

Flash photography, Forehead, Cheek, Lip, Chin, Eyebrow, Eyelash, Jaw, Neck, Sleeve

Tanksskytebanen,
Ullensaker

Sven-Erik har et meget godt førsteinntrykk av Google Pixel 7 Pro:

– Telefonen er rask og responsiv. Her er det heller ikke mye ekstrastæsj i form av reklameapper som forkludrer brukeropplevelsen – du får bare ren programvare fra Google, understreker han.

Som de andre er han spesielt godt fornøyd med kameraet.

– Skarphet, fargegjengivelse og allsidig bruk av de tre linsene gjør at du får gode bilder uansett, både på avstand og på kloss hold, sier Sven-Erik.

– Du trenger virkelig ikke et dyrt kamera for å ta proffe bilder lenger!

Mitt beste fototips

– Bruk rutenettet når du tar bilder. Da blir det lettere å få en fin komposisjon, samtidig som du sørger for at motivet er i vater.

– Det er også viktig å ta seg god tid. Gjør deg godt kjent med mulighetene i kameraet og når du skal bruke hvilket modus.

Dress shirt, Clothing, Forehead, Smile, Eyebrow, Eye, Beard, Neck, Jaw, Sleeve

Dette får du i Google Pixel 7

Mobilkameraet er knallbra, med 5x telefotolinse (kun på Pro-modellen). Kameraet tar supre bilder selv i dårlig lys.

Googles egen G2-prosessor sørger for en smart og rask mobil på alle måter. Den benytter seg av maskinlæring for blant annet å gi deg enda bedre bilder.  

Google har lagt stor vekt på sikkerheten, og Pixel 7 er godt beskyttet mot dataangrep.  

Med Live Translate kan du oversette hele 16 språk i tekst og tale direkte.

Batteriet varer i minst et døgn. Om du skrur på batterisparing, kan telefonen vare i opptil 72 timer.

Hagatjernet, Drammen

– Jeg er veldig tilfreds med Google Pixel 7 Pro. Zoomen var virkelig over all forventning, og jeg er overrasket over hvor stabilt kameraet er, forteller Christine.

Tidligere har hun brukt Google Photo mest som backup for bilder, men nå har hun testet det til redigering også.

– Det er helt utrolig hva «Unblur»-funksjonen klarer å få skarpt! Jeg er veldig fornøyd med å ha mini-Photoshop i lomma, sier hun.  

Christine elsker å ta nærbilder, så hun setter stor pris på makrofunksjonen i Pixel-mobilen:

– Jeg tok bilde av en jordveps, og de kan jo fort bli irriterte. Derfor holdt jeg meg på trygg avstand, men klarte å zoome helt inn uten at bildet ble uskarpt.

Mitt beste fototips

– Ta alltid mange bilder av hvert motiv. Det er bedre å ta 50 bilder, selv om det kanskje bare er ett som blir bra. Det er så kjedelig å ha dratt fra et sted uten å få med seg det perfekte bildet.

Flash photography, Smile, Lip, Hairstyle, Water, Neck, Jaw, Happy, Black-and-white, Iris

Gåsaparken,
Trondheim

– Dette er det beste mobilkameraet jeg har testet, mener Franch-Johan.

Han er særlig imponert over skarpheten han fikk med makrofunksjonen.

– Da kunne jeg for eksempel gå tett inntil og fotografere høstløv, helt sylskarpt. Det er noen kule finesser i dette mobilkameraet – og zoomen er jo helt fantastisk, sier han begeistret.  

– Jeg prøvde også å ta actionbilder for å leke litt med innstillinger for bevegelsesskarphet. Der fikk jeg bakgrunnen helt skarp, mens bilen var blurry og ga inntrykk av fart.

Mitt beste fototips

– Sett telefonen slik at du får holdt den helt i ro. Særlig til kveldsbilder, som gjerne blir tatt over flere sekunder. Da har du ikke sjanse til å holde mobilen stille nok. Finn deg et gjerde eller en søppelbøtte å bruke som støtte, da får du mye skarpere bilder.

People in nature, Flash photography, Face, Smile, Sky, Snow, Sleeve

Merkatå, Oslo

Black hair, Lip, Smile, Eyelash, Fashion, Neck, Earrings

Angélique Culvin (30)

Litt info om ambassadøren her. Litt info om ambassadøren her. Litt info om ambassadøren her. Litt info om ambassadøren her. Litt info om ambassadøren her.

– Småtekster over bildet, kanskje bare et sitat. Må gjøres i bold for å få hvit bakgrunn. Blir bra.

– Småtekster over bildet, kanskje bare et sitat. Må gjøres i bold for å få hvit bakgrunn. Blir bra.

– Småtekster over bildet, kanskje bare et sitat. Må gjøres i bold for å få hvit bakgrunn. Blir bra.

Tekstbolk hvor de prater om telefonen. Tekstbolk hvor de prater om telefonen. Tekstbolk hvor de prater om telefonen. Tekstbolk hvor de prater om telefonen.

Mitt beste fototips

Tekstbolk hvor de prater om telefonen. Tekstbolk hvor de prater om telefonen. Tekstbolk hvor de prater om telefonen. Tekstbolk hvor de prater om telefonen. Tekstbolk hvor de prater om telefonen. Tekstbolk hvor de prater om telefonen. Tekstbolk hvor de prater om telefonen. Tekstbolk hvor de prater om telefonen.

Forehead, Nose, Cheek, Smile, Chin, Eyebrow, Beard, Jaw, Neck, Eyelash

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Elkjøp.

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2022 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

– Småtekster over bildet, kanskje bare et sitat. Må gjøres i bold for å få gullaktig bakgrunn. Blir bra.

– Småtekster over bildet, kanskje bare et sitat.

Lek deg i 3D

Under ser du en snurrende Pixel 7 Pro-telefon i 3D. Den kan du utforske nærmere ved å dra på telefonen, og du kan også zoome deg inn på detaljene. Lek deg i vei!