KVÆRNERHØYDEN: NYE LEILIGHETER MED UTLEIEDEL

PRODUSERT AV BRAND STUDIO FOR FREDENSBORG BOLIG

Kunne du tenke deg å bo med flott utsikt og nærhet til både natur og Oslo sentrum? I januar starter salget av helt nye leiligheter på Kværnerhøyden. Flere av dem har en unik utleiemulighet.

– KAN GI OVER 110.000 KRONER I LEIEINNTEKTER I ÅRET

– Dette er boliger som skiller seg ut. De ligger tilbaketrukket på et høydedrag over Gamlebyen, tett på urskog, den idylliske Alnaelva og Oslo sentrum, sier Henning Strand-Gjesdal, salgs- og markedssjef i Fredensborg Bolig.

Slik beskriver han nye Kværnerhøyden, et nytt boligprosjekt med 71 leiligheter fordelt på to bygg – ett på fem etasjer og ett på 12 etasjer. Sistnevnte med stor felles takterrasse.

Med teglsteinsfasader og stramme, svarte vindusinnramminger får leilighetene et moderne uttrykk samtidig som det stilmessige preget til de historiske fabrikkbygningene videreføres.

De som flytter inn i de nye leilighetene på Kværnerhøyden, får ikke bare Alnaelva og urskogen i Svartdalsparken som nærmeste naboer. Ned mot elven er nemlig de verneverdige lokalene til gamle Nygaard fabrikker snart ferdig oppusset.

– Det gamle fabrikklokalet er planlagt aktivert med kafé og kulturtilbud. Naboen planlegger også matbutikk og treningssenter, det vil være med på å gi et løft til hele området, sier Strand-Gjesdal.

Henning Strand-Gjesdal.jpg

Salgs- og markedssjef i Fredensborg Bolig, Henning Strand-Gjesdal.

Kan gi 9.300 kroner i månedlig leieinntekt

For de største leilighetene kan du velge om du vil bruke hele leiligheten selv med tre soverom eller om du ønsker å leie ut deler av den. 

Flere av leilighetene er nemlig tilrettelagt med utleiedel på cirka 15 kvadratmeter. Utleiedelen har inngang fra felles gang og inneholder bad med opplegg for vaskemaskin og oppholdsrom tilrettelagt for kjøkken.

Eksempelvis eier «Anne» og «Knut» en 2-roms på Grünerløkka og ønsker seg et ekstra soverom og litt mer plass etter at de fikk barn. De vurderer en nyere 3-roms i Kværnerbyen, rett nedenfor Kværnerhøyden. Denne leiligheten har en prisantydning på 4.700.000 kroner, og ville gitt dem en månedlig bokostnad på 11.510 kroner etter skatt og uten avdrag.

De ser også på en helt ny 4-roms med utleiedel på Kværnerhøyden. Leiligheten koster 5.950.000 kroner og som ny borettslagsleilighet er omkostningene lave. De har spart opp 15 prosent i egenkapital, og med foreldrene som realkausjonister med sikkerhet i deres bolig, får de lånt resten av banken avdragsfritt i fem år.

– Med avdragsfrihet på fem år kan «Anne» og «Knut» kjøpe leiligheten og ha en bokostnad på kun 3.762 kroner i måneden mot at de leier ut den klargjorte utleiedelen, sier Strand-Gjesdal.

Sammenlignet med å kjøpe 3-roms-leiligheten vil paret kunne spare over 90.000 kroner pr. år som kan benyttes til nedbetaling av lånet.

Niklas Lundstrøm i Utleiemegleren mener leilighetene med utleiedel gir en unik mulighet. Han har utført leieprisvurderinger av leilighetene basert på leiemarkedet, størrelse og beliggenhet.

Lundstrøm anslår at utleiedelene kan leies ut fra 9.300 kroner i måneden. Det blir rundt 110.000 kroner i året.

– Hvis du bor i den store delen av leiligheten selv, er leieinntektene skattefrie. Denne inntekten kan du bruke til nedbetaling av boliglånet.

Lundstrøm tror utleiedelene kommer til å bli veldig populære, spesielt blant studenter og personer i etableringsfasen. Han tror ikke det blir noe problem å få leid ut.

– Det er bra trykk på utleiemarkedet i Oslo, og området er attraktivt og sentralt. At det er nybygg spiller også en rolle. Det er alltid mer interesse da, påpeker Lundstrøm.

Se bilder av leilighetene på Kværnerhøyden:

Arnljot_Gellines_vei_LA1105_Livingroom1 2.jpg
Arnljot_Gellines_vei_LA1105_Livingroom2.jpg
Arnljot_Gellines_vei_Bedroom_A1105.jpg
Arnljot_Gellines_vei_LA1105_Kitchen.jpg
Arnljot_Gellines_vei_B0304_Livingroom.jpg
Arnljot_Gellines_vei_B0304_Kitchen.jpg
Arnljot_Gellines_vei_A1105_Bathroom.jpg
image001.jpg

Slik er leilighetene

Blant de 71 leilighetene på Kværnerhøyden finner du alt fra arealeffektive 2-roms på 35 kvadratmeter, smarte 3-roms leiligheter på 53 kvadratmeter og gode 4-roms på 80 kvadratmeter.

– 2-roms leilighetene er fine for førstegangsetablerende, hvor man får en flott, ny bolig sentralt i byen til en fornuftig pris. Mens de større leilighetene er perfekte for barnefamilier som fortsatt vil bo i byen, men ønsker enklere tilgang til naturen og gode uterom for lek og opphold, mener Strand-Gjesdal.

Alle leilighetene har store vindusflater og gode materialer som 1-stavs parkett. Det er gjennomgående romslige soverom og svært gode dagslysforhold, og de større leilighetene har også stort kjøkken med god plass til både spisebord og sofagruppe.

I tillegg har alle leilighetene sitt eget private uteområde i form av balkong eller markterasse. Har du bil er det mulighet for garasjeplass i det underjordiske garasjeanlegget som knytter de to byggene sammen.

– Vi er opptatt av å skape bedre hjem, og det handler om mer enn innhold og standard. For oss er det også viktig at hjemmene bidrar til gode bo- og oppvekstmiljøer. Det mener vi at vi kan tilby på Kværnerhøyden, sier Strand-Gjesdal.


Meld deg som interessent for løpende oppdatering om nyheter og salgsstart.

Flere fordeler med å kjøpe i nybygg

Strand-Gjesdal i Fredensborg Bolig trekker frem at det i seg selv er flere fordeler ved å kjøpe leilighet i nybygg:

– Du kan si farvel til alt som heter oppussing. I en ny leilighet kan du bo i mange år uten å bruke en eneste krone på oppussing og ubehagelige overraskelser. Med fem års reklamasjonsrett og garanti i henhold til bustadoppføringslova kan du fokusere på noe annet.

I tillegg benyttes energiøkonomiske og klimavennlige løsninger i de nye leilighetene. Balansert ventilasjon med varmegjennvinning, samt god isolasjon gir god komfort.

– Det lille du faktisk bruker av oppvarming vil komme deg tilgode, og ikke fuglene på taket, sier Strand-Gjesdal.

Ifølge salgs- og markedssjefen er nye boliger i Oslo veldig ettertraktet, og det er lite nybygg så sentralt i byen.

– Derfor er Kværnerhøyden så utrolig spennende. Det er helt nye leiligheter med masse særpreg, god standard, kort vei til både sentrum og natur – og med en utleiedel som kan være gull verdt, avslutter Strand-Gjesdal.


Meld deg som interessent for løpende oppdatering om nyheter og salgsstart.

4-roms 80 m² på Kværnerhøyden med utleiedel

Pris

Egenkapital

Lån

Felleskostnad

Rentekostnad

Avdrag lån

Skattefradrag

Leieinntekt, utleiedel

Bokostnad med avdrag før skatt

Bokostnad med avdrag etter skatt

Bokostnad i avdragsfri periode før skatt

Bokostnad i avdragsfri periode etter skatt

5.950.000

892.500,-

5.057.500,-

3.200,-

12.644,-

8.679,-

2.782,-

9.300,-

15.223,-

12.441,-

6.544,-

3.762,-

Beregning og forutsetninger for kjøp og månedlig bokostnad

Pris inkl. omkostninger

Egenkapital

Lån

Felleskostnad

Rentekostnad

Avdrag lån

Skattefradrag

Leieinntekt, utleiedel

Bokostnad med avdrag før skatt

Bokostnad med avdrag etter skatt

Bokostnad i avdragsfri periode før skatt

Bokostnad i avdragsfri periode etter skatt

4.824.502,-

723.675,-

4.100.827,-

3.513,-

10.252,-

7.037,-

2.255,-

0,-

20.802,-

18.547,-

13.765,-

11.510,-

3-roms 75 m² i Kværnerbyen 

Ovennevnte beløp er pr mnd. Det er benyttet en effektiv rente på 3,0 % p.a. ved beregning av månedlig rentekostnad. Effektiv rente vil normalt være 0,1 - 0,2 prosentpoeng høyere enn nominell rente avhengig av lånets størrelse og nedbetalingsvilkår. Normalt vil et etableringsgebyr og termingebyr pr måned tilkomme.

Ovennevnte beløp er eksempler. Endelige tall vil variere, bl.a avhengig av rentesvingninger. Nedbetalingstiden er satt til 30 år med 5 års avdragsfrihet. Boliglånsforskriften setter krav til at lån uten avdragsplikt ikke skal overstige 60 prosent av boligens verdi. 22 % skattefradrag forutsetter skattbar inntekt. Leieprisvurderingen er utført av Utleiemegleren AS.


Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold.
Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.


© Copyright Brand Studio

Annonsørinnhold

Kvrnerhyden rd.png