Annonsørinnhold

Ingen relevante søkere? Her er rådene for å få ansatt rett person i den riktige jobben.

– Noe av det vanligste vi ser, er at arbeidsgiver har opptrådt som det jeg kaller egoistiske elskere. De har satt opp en jobbannonse med «meg, meg, meg», sier Torgrim Andersen og trekker frem en lang rekke eksempler for å underbygge påstanden.

– Det er et utrolig fokus på bedriften og deres behov. Det er formuleringer som «du må,» «vi vil ha»,  og så videre. På slutten av utlysningsteksten skrives det ofte «vi kan tilby».  Det står gjerne at  de kan tilby pensjon, som jo er et lovkrav, så selvfølelig skal de tilby det, sier Andersen.


Luzie Stokka, til venstre,  Oda Elisabeth Engelsgjerd Nes og Torgrim Andersen i Innleie og Rekruttering. Foto: Schibsted Partnerstudio

Siden 2012 har han vært daglig leder i rekrutteringsselskapet Innleie og Rekruttering

Selskapet, som har hovedtyngden av kundene sine mellom Bryne i Rogaland og Bjørnafjorden i Vestland, rekrutterer først og fremst ledere og spesialister til faste og midlertidige stillinger. 

Andersen opplever ofte at kundene som ber om hjelp har forsøkt å rekruttere personer til utlyste stillinger, uten å lykkes.

Ingen relevante søkere?

«Lapskaus-tilnærming»

– Vi ser ofte at kundene har en evig «lapskaus-tilnærming». De er så redde for å være konkrete at de mister de kandidatene de egentlig skal ha.

Så hva burde de gjort?

– Når vi rekrutterer for kundene våre, danner vi oss først et helt tydelig bilde av hvem vi faktisk er på jakt etter. Hvordan er denne personen skrudd sammen? Så bør de skrive en stillingsannonse som henvender seg direkte til kandidaten, i du-form, der de treffer kandidaten ganske godt, sier Andersen.

Det er imidlertid lettere sagt enn gjort.


«Vi møter alltid motstand når vi snakker med kunden om dette. De sier at de kommer til å utelukke mange kandidater, men svaret på det er ganske greit.»

Tiden da man bare kunne legge ut en annonse med betingelsene og oppstartsdato, og forvente at søkerne ramlet inn, er definitivt forbi.

– Bedrifter som sliter med å få kvalifiserte kandidater, bør tenke seg om. Er de attraktive for de riktige kandidatene? Har de synlighet og godt omdømme ut i markedet? Hvordan stiller de i forhold til konkurrentene? Har de gjort nok for å tiltrekke seg kandidatene?

Den daglige lederen i Innleie og Rekruttering peker også på at bedrifter bør ta høyde for hva som skiller dem positivt og negativt fra andre bedrifter i samme bransje.

– Lokasjon og renommé er særdeles viktig. Dersom de ikke ligger bra til, må det synliggjøres at de har andre fordeler som gjør den ekstra bilturen verdt det. I tillegg er det ofte positivt om man snakker med dem som allerede er ansatt i bedriften. Hva mener de er verdt å trekke frem om arbeidsplassen? Slike ting kan også være med i en utlysningstekst, råder Andersen.

Ingen relevante søkere?

Mye ansvar også i etterkant

På vegne av kunden lyser ofte Innleie og Rekruttering ut stillingen på ny. Da bruker de i tillegg databasen og selskapets omfattende kontaktnettverk for å komme i kontakt med den rette kandidaten.

– I nettverket vårt kjenner vi mange av dem som kan være rett person for stillingen. Dersom vi ikke kjenner dem, har vi ofte gode kilder i selskapene de jobber i. De gir oss  tips på kandidater som kan passe til jobben, sier Andersen.

– I nettverket vårt kjenner vi mange av dem som kan være rett person for stillingen. Dersom vi ikke kjenner dem, har vi ofte gode kilder i selskapene de jobber i. De gir oss  tips på kandidater som kan passe til jobben.

Torgrim Andersen, daglig leder i Innleie og Rekruttering

Innleie og Rekruttering leverer også tjenester innenfor nedbemanningsstøtte, karriereutvikling, interimledelse (midlertidig ledelse) og innføringsprogram for nyansatte. Jobben for kunden er på ingen måte ferdig i det rett kandidat er funnet og ansatt i det aktuelle firmaet.

– Det er vesentlig større sannsynlighet for at kandidaten blir værende i stillingen i tre år eller mer hvis vi har vært med i en en onboarding-prosess. Da sørger vi for at vi har en skikkelig plan for å kartlegge kompetansen kandidaten faktisk har, og hvilken kompetanse kandidaten burde ha fokus på å tilegne seg for å mestre stillingen best mulig, sier Andersen.

Ta kontakt for en hyggelig prat

Torgrim Andersen, daglig leder
Telefon: +47 901 55 553

E-post: torgrim@iogr.no

Oda Elisabeth Engelsgjerd Nes, Konsulentleder
Telefon: +47 95 85 55 54

E-post: oda@iogr.no



Luzie Stokka, Rekrutterer
Telefon: +47 958 55 552

E-post: luzie@iogr.no



Til toppen

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2023 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies).