Advertisement

Med disse enkle grepene blir hverdagsmiddagen et festmåltid

Tror du pølser til middag må være en traust og kjedelig affære? Da bør du prøve matblogger Silje Feirings smaksbomber.

PØLSEFEST: Matblogger Silje Feiring har laget flere nydelige retter der Strøm-Larsens pølser står i sentrum. FOTO: Stian Broch.

PRODUSERT AV BRAND STUDIO FOR KOLONIAL.NO

– Pølser til middag kan bli utrolig smakfullt med bare noen små grep, og med pølser av så god kvalitet som dette blir det kjempegodt, sier matblogger Silje Feiring.

Hun driver til daglig bloggen spoon.no og har i mer enn fire år utviklet oppskrifter for Kolonial.no, Norges største aktør innen dagligvarehandel på nett. Bloggeren har blitt utfordret til å lage noen hverdagsoppskrifter med pølser fra kjøtt- og delikatessebutikken Strøm-Larsens sortiment.

Dette er en av flere kvalitetsleverandører som Kolonial.no samarbeider med - noe som betyr at med noen få tastetrykk i nettbutiken kan smakfulle pølser og annet kjøtt av topp kvalitet leveres på døren - og man slipper å stå i kø.

Bloggeren sier hun er imponert over pølsene Strøm-Larsen leverer.

– Det er veldig morsomt at de fortsatt finnes familiebedrifter som lager egne produkter av høy kvalitet. Pølsene har veldig god kjøttsmak, og Strøm-Larsen har mange ulike og spennende varianter til alle anledninger. At kunder av Kolonial.no også kan få dem levert rett på døren er ganske unikt, sier Feiring.

Oppskriftene som Feiring anbefaler for å heve den hverdagslige pølsemiddagen til en skikkelig fest, ser du litt lenger ned i artikkelen.

Prøv Kolonial.no her

Slik fungerer Kolonial.no:

Kolonial.no er en matbutikk på nett som leverer varene hjem til deg, slik at du slipper å gå i butikken.

1. Finn varene du trenger, og legg dem i handlekurven. Du kan både søke fritt etter produkter eller bla i kategorier. Du velger også ønsket leveringstidspunkt, eller om du vil hente selv på et hentepunkt i nærheten av deg.

2. Kolonial.no plukker varene for deg. Før levering plukkes varene fra Kolonial.nos lager, der de oppbevares under ideelle temperaturforhold for de ulike varekategoriene.

3. Varene kjøres hjem til deg. På den valgte dagen for levering, får du SMS fra Kolonial.no om når de tror de er hos deg, innenfor det avtalte tidsintervallet.

Får du lyst til å prøve? Trykk her.

Pass på temperaturen

Den tradisjonsrike butikken på Torshov har vært familieeid bedrift siden dørene ble åpnet i 1904, og stikker seg ut med nærmest evigvarende tilstedeværelse i et skiftende bymiljø. Ofte er det kø ut dørene og langt nedover fortauet utenfor butikken. Det slipper altså kunder av Kolonial.no å bekymre seg for.

Jan Strøm-Larsen er et kjent fjes for kundene. Han er fjerde generasjon av familien som jobber i kjøtt- og delikatessebutikken, og har solgt flere tonn pølser i løpet av 30 år bak disken. Han sier riktig tilberedning er svært viktig for å få mest ut av smaken på pølsene.

Strøm-Larsens tips for en perfekt pølse

  • Bruk litt nøytral olje i pannen og stek pølsene på medium til høy varme til de har fått litt farge. Skru deretter ned varmen og la pølsene surre til de er ferdige.
  • Gjør det samme på grillen. Med gassgrill legger du pølsene over medium til høy varme til de har fått litt farge, og skru ned temperaturen.
  • Bruker du kullgrill? Fyll halve grillen med kull og legg pølsene over til de har litt farge. Legg dem så på indirekte varme på andre siden og la dem gjøre seg ferdig.
  • Ikke snitt opp pølsene! Smaken sitter i fettet. Skjærer du i dem, renner fettet ut.
  • Bruker du råpølser, er det enda viktigere å kontrollere temperaturen. Ellers blir pølsene svidd utenpå før de er gjennomstekte.

Jan Strøm-Larsen har solgt pølser og andre kjøttvarer til sultne kunder i 30 år. Foto: Brand Studio

– Smaken sitter i fettet

Til fagfolks store fortvilelse er det også mange som snitter opp pølsene for å unngå at de sprekker.

– Da renner fettet ut, og det er jo der smaken sitter, sier Strøm-Larsen med et smil og legger til:

– Hvis pølsene sprekker i pannen eller på grillen, er temperaturen for høy.

Og med perfekt stekte pølser, er det bare å kombinere dem med det rette tilbehøret. Mange kvier seg til å lage mat fra bunnen siden de tror det er vanskelig og tidkrevende, men Feiring sier planlegging gjør jobben mye enklere.

– God planlegging er viktig, og å lage mat fra bunnen trenger ikke være verken komplisert eller tidkrevende. Det er bare små grep som skal til for å løfte middagen til nye høyder. Ferske råvarer, krydder og urter er alt som trengs. Velg få, men gode ingredienser, sier bloggeren.

Alle oppskriftene hun har utviklet for Kolonial.no, kan man legge til i handlekurven i nettbutikken og kjøpe med ett klikk, og Kolonial.no har flere verktøy for å gjøre planleggingen av hverdagsmaten lettere.

Prøv Kolonial.no!

Alle nye kunder får tre måneder gratis levering
og 100 kroner rabatt på første handel.

Trykk her for å handle nå

Gjelder ikke levering samme dag. På bestillinger under 600 kroner kommer et lite tillegg.

– Vietnam-inspirert pølse

Feiring oppfordrer foreldre med små barn til å ta dem med på kjøkkenet så de kan hjelpe til og smake underveis.

– Da er det større sannsynlighet for at de smaker på maten når den først står på bordet, sier hun.

Feirings pølsevarianter bærer preg at det skal være både smakfullt og spennende for de voksne, men ikke så sterkt at barna ikke klarer å spise det.

– Denne pølseretten er inspirert av bahn mi fra Vietnam, og er en skikkelig smaksbombe. Chilimajonesen og de syltede grønnsakene gir en fantastisk kontrast. For de som ønsker litt mer styrke, er det bare å ta på litt hakket chili som topping. Her anbefaler jeg å steke pølsene på svak varme og gjøre grønnsakene klar i mellomtiden. Da er det gjort i en fei, sier Feiring med et smil.

Knuste poteter med pesto

Du trenger:

Poteter:
250 g småpoteter
50 g parmesan
2 ss olivenolje
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Pesto:
1 potte basilikum
2-3 ss pinjekjerner
1 fedd hvitløk, finhakket
1 dl olivenolje
50 g parmesan
1 klype salt
1 klype pepper
Sitronsaft etter smak
1 håndfull pinjekjerner til topping

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 200 grader med grillelement

1. Vask potetene og kok de møre i lettsaltet vann. Rist pinjekjernene i en tørr panne.

2. Mens potetene koker lager du pesto; Ha basilikum, finhakket hvitløk, parmesan og pinjekjerner i en blender. Tilsett oljen, litt etter litt, og kjør til du har en passe konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

3. Når potetene er møre, avkjøler du dem litt før du legger de utover et bakepapirkledd stekebrett. Klem de flate med en stor gaffel eller stekespade. Ha over olivenolje, revet parmesan, salt og pepper. Stek i ovnen til de er gylne og sprø.

Topp potetene med pesto og pinjekjerner. Tips! Du kan også bruke pesto på glass i stedet for hjemmelaget, dersom tiden ikke strekker til.

Strøm-Larsens over Oslo-pølse med ramsløk passer veldig godt til disse potetene. Ramsløk har en mild og god smak, og sammen med parmesangratinerte poteter og pesto blir dette en fantastisk middag.


Kjøp oppskriften med ett klikk

Knuste poteter med pesto

Du trenger:

Poteter:
250 g småpoteter
50 g parmesan
2 ss olivenolje
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Pesto:

1 potte basilikum
2-3 ss pinjekjerner
1 fedd hvitløk, finhakket
1 dl olivenolje
50 g parmesan
1 klype salt
1 klype pepper
Sitronsaft etter smak
1 håndfull pinjekjerner til topping

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 200 grader med grillelement

1. Vask potetene og kok de møre i lettsaltet vann. Rist pinjekjernene i en tørr panne.

2. Mens potetene koker lager du pesto; Ha basilikum, finhakket hvitløk, parmesan og pinjekjerner i en blender. Tilsett oljen, litt etter litt, og kjør til du har en passe konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

3. Når potetene er møre, avkjøler du dem litt før du legger de utover et bakepapirkledd stekebrett. Klem de flate med en stor gaffel eller stekespade. Ha over olivenolje, revet parmesan, salt og pepper. Stek i ovnen til de er gylne og sprø.

Topp potetene med pesto og pinjkekjerner. Tips! Du kan også bruke pesto på glass i stedet for hjemmelaget, dersom tiden ikke strekker til.

Strøm-Larsens over Oslo-pølse med ramsløk passer veldig godt til disse potetene. Ramsløk har en mild og god smak, og sammen med parmesangratinerte poteter og pesto blir dette en fantastisk middag.


Kjøp oppskriften med ett klikk

Syltet rødløk

Du trenger:

4 stk rødløk, i tynne skiver
3 dl vann
2 dl sukker
1 dl eddik 7%

Slik gjør du:

1. Rens rødløk og del i tynne skiver. Legg over på et rent, varmt glass

2. Kok opp vann, sukker og eddik. Rør til sukkeret er oppløst.

3. Hell laken over rødløken og sett på lokket. Avkjøl først på benken, deretter i kjøleskapet.

Rødløken er klar etter en time eller to, men smaken blir enda bedre etter noen dager.

Sambapølse fra Strøm-Larsen er krydret med chili, koriander, hvitløk og rødvin, og passer veldig bra til syltet rødløk.


Kjøp oppskriften med ett klikk

Syltet rødløk

Du trenger:

4 stk rødløk, i tynne skiver
3 dl vann
2 dl sukker
1 dl eddik 7%


Slik gjør du:

1. Rens rødløk og del i tynne skiver. Legg over på et rent, varmt glass

2. Kok opp vann, sukker og eddik. Rør til sukkeret er oppløst.

3. Hell laken over rødløken og sett på lokket. Avkjøl først på benken, deretter i kjøleskapet.

Rødløken er klar etter en time eller to, men smaken blir enda bedre etter noen dager.


Sambapølse fra Strøm-Larsen er krydret med chili, koriander, hvitløk og rødvin og passer veldig bra til syltet rødløk.


Kjøp oppskriften med ett klikk

– Passer til alt

Som en personlig favoritt trekker hun også fram syltet rødløk til å bruke til pølsene.

– Det er tilbehør som virkelig løfter den tradisjonelle pølsen med brød eller lompe. Det holder seg også lenge i kjøleskapet, så det er bare å lage en del med én gang. I tillegg til å ha det på pølse kan det brukes til mye forskjellig, for eksempel på en god sandwich med røkt skinke eller kalkun.

Til barnefamilier som sliter med å finne middager alle liker har Feiring laget en alt-i-ett-panne med en smakfull, men ikke veldig sterk pølse med røkt chili.

– Her skal du bare surre oppskåret pølse på medium varme til den får litt farge. Litt etter litt tilsetter du resten av ingrediensene, og til slutt sitter du igjen med en spennende og smakfull middagsrett, sier Feiring.

Alt-i-ett-panne med pølse, tomater og brokkolini

Du trenger:

1 ss olivenolje
500 g chipotlepølse, i skiver
250 g cherrytomater, delt i 2
2 fedd hvitløk, finhakket
400 g brokkolini
1 klype salt
1 klype pepper
Godt brød til servering

Slik gjør du:

Vask, rens og kutt det grønne. Del pølsen i skiver.

1. Varm litt olje på middels varme i en stekepanne. Legg i pølseskivene og stek til de er gyllenbrune, ca. et par minutter.

3. Tilsett tomater og hvitløk og la det surre med.

4. Til slutt tilsetter du brokkolini, salt og pepper. Sett på lokk og la det godgjøre seg i noen minutter.

Server med et godt brød eller litt couscous, hvis du ønsker det.

Chipotlepølsen fra Strøm-Larsen med røkt chili og mye smak er perfekt i denne retten. Selv om pølsen inneholder chili er den ikke særlig sterk, så dette passer for hele familien.


Kjøp oppskriften med ett klikk

Alt-i-ett-panne med pølse, tomater og brokkolini

Du trenger:

1 ss olivenolje
500 g chipotlepølse, i skiver
250 g cherrytomater, delt i 2
2 fedd hvitløk, finhakket
400 g brokkolini
1 klype salt
1 klype pepper
Godt brød til servering

Slik gjør du:

Vask, rens og kutt det grønne. Del pølsen i skiver.

1. Varm litt olje på middels varme i en stekepanne. Legg i pølseskivene og stek til de er gyllenbrune, ca. et par minutter.

2. Tilsett tomater og hvitløk og la det surre med.

3. Til slutt tilsetter du brokkolini og krydrer med salt og pepper. Sett på lokk og la det godgjøre seg i noen minutter.

Server med et godt brød eller litt couscous, hvis du ønsker det.

Chipotlepølsen fra Strøm-Larsen med røkt chili og mye smak er perfekt i denne retten. Selv om pølsen inneholder chili er den ikke særlig sterk, så dette passer for hele familien.


Kjøp oppskriften med ett klikk

30 år bak disken

Kunnskapen om kjøtt sitter dypt i familien Strøm-Larsen. Butikken ble grunnlagt da Jans oldeforeldre, Ida Strøm og Oskar Larsen, slo sammen sine kjøttforretninger og ble Strøm-Larsen i 1904. Fra 1933 og fram til i dag har de holdt til i de samme lokalene på Torshov.

– Jeg har jobbet her siden jeg var liten, og de siste 30 årene har det vært fulltidsjobben min, forteller Jan.

Han driver butikken, mens lillebror Erik har ansvaret for pølsemakeriet. Butikken er Oslos klart eldste kjøttforretning, og har mange trofaste kunder som har handlet der i mange år. Strøm-Larsen har imidlertid lagt merke til at unge mennesker i høyere grad enn tidligere bryr seg om matlaging og kvalitet.

– Nå er jo alt av oppskrifter så tilgjengelig på internett, og mange unge mennesker er mer opptatt av mat enn foreldrene sine. Flere kommer hit og handler når de skal ha noe spesielt. Det gode samarbeidet med Kolonial.no gir oss også muligheten til å nå litt flere med produktene våre.

– Hvilke pølser som ligger i disken er dine favoritter?

– Det er nok over Oslo med ramsløk og pølsen med kreolsk chili. Det er stor kontrast mellom de to. Den med ramsløk er mild i smaken, mens pølsen med chili har litt sting i seg, avslutter han.

Mango- og tomatsalsa

Du trenger:

300 g tomater, i terninger
1 stk mango, i terninger
1 stk rødløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 rød chili, finhakket
1 lime, saften av
1 håndfull koriander, grovhakket
Salt og pepper, etter smak

Slik gjør du:

1.Vask og rens det grønne.

2. Kutt tomat og mango i terninger, finhakk rødløk, chili og hvitløk. Bland sammen i en bolle sammen med limesaft og grovhakket koriander.

3. Smak til med salt og pepper.

Anguspølsen med sin rene kjøttsmak passer veldig godt til en frisk mangosalsa.


Kjøp oppskriften med ett klikk

Mango- og tomatsalsa

Du trenger:

300 g tomater, i terninger
1 stk mango, i terninger
1 stk rødløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 rød chili, finhakket
1 lime, saften av
1 håndfull koriander, grovhakket
Salt og pepper, etter smak

Slik gjør du:

1.Vask og rens det grønne.

2. Kutt tomat og mango i terninger, finhakk rødløk, chili og hvitløk. Bland sammen i en bolle sammen med limesaft og grovhakket koriander.

3. Smak til med salt og pepper.

Anguspølsen med sin rene kjøttsmak passer veldig godt til en frisk mangosalsa.


Kjøp oppskriften med ett klikk

Bahn mi-inspirert pølse

Du trenger:

Syltede grønnsaker:

2 gulrøtter, i strimler
4-5 reddiker, i skiver
0,5 dl blank eddik (gjerne riseddik)
0,5 dl vann
2 ss sukker


Topping:

1/2 agurk, i skiver skåret på langs
1 rød chili, i skiver
1 håndfull koriander, fersk


Chilimajones:

2 dl majones
2 ss srirachasaus

Slik gjør du:

1. Stek pølsene på svak til medium varme i en lett oljet panne.

2. Finsnitt gulrot og reddiker og ha i en bolle. Bland sammen eddik, vann og sukker til sukkeret er oppløst. Hell blandingen over grønnsakene.

3. Kutt agurk i skiver på langs og chili i skiver. Bland sammen majones og srirachasaus.

4. Fyll pølsebrød med srirachamajones, pølse, sprø grønnsaker og topp med koriander og chili.

Bruk mindre sriracha hvis du vil ha en mildere smak.


Til denne oppskriften anbefaler Silje grillpølsene fra Strøm-Larsen. Pølsenes rene kjøttsmak går veldig godt sammen med det smakfulle tilbehøret.



Kjøp oppskriften med ett klikk

Bahn mi-inspirert pølse

Du trenger:

Syltede grønnsaker:
2 gulrøtter, i strimler
4-5 reddiker, i skiver
0,5 dl blank eddik (gjerne riseddik)
0,5 dl vann
2 ss sukker

Topping:
1/2 agurk, i skiver skåret på langs
1 rød chili, i skiver
1 håndfull koriander, fersk

Chilimajones:
2 dl majones
2 ss srirachasaus

Slik gjør du:

1. Stek pølsene på svak til medium varme i en lett oljet panne.

2. Finsnitt gulrot og reddiker og ha i en bolle. Bland sammen eddik, vann og sukker til sukkeret er oppløst. Hell blandingen over grønnsakene.

3. Kutt agurk i skiver på langs og chili i skiver. Bland sammen majones og srirachasaus.

4. Fyll pølsebrød med srirachamajones, pølse, sprø grønnsaker og topp med koriander og chili.

Bruk mindre sriracha hvis du vil ha en mildere smak.

Til denne oppskriften anbefaler Silje grillpølsene fra Strøm-Larsen. Pølsenes rene kjøttsmak går veldig godt sammen med det smakfulle tilbehøret.



Kjøp oppskriften med ett klikk

Prøv Kolonial.no her

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

© Copyright Brand Studio