Advertisement

Denne familien handler nesten alle dagligvarene på nett.

Denne familien reiser på storhandel hver eneste helg.

De ulike handlevanene fører til store forskjeller og en overraskelse når regnskapet gjøres opp.

Vi sammenlignet to familiers handlevaner. Den ene ble sjokkert over hvor pengene ble av.

Den ene familien handler stort sett all maten sin på nett. Den andre handler nesten alt i butikk. Hvilken av dem har den letteste hverdagen, og hva fører til at den ene familien bruker flere hundre kroner i uforutsette utgifter hver uke?


PRODUSERT AV BRAND STUDIO FOR KOLONIAL.NO

Prøv Kolonial.no her

Mette Mari Sønstebø Østad (39) smiler mens hun ser datteren Hennie (4) streve med en handlepose i retning kjøkkenet i familiens hus i Asker.

Det er tungt å bære, men for Hennie er det viktig å bidra. Heldigvis har hun ikke trengt å bære posen alt for langt, for som stadig flere nordmenn har familien på fire funnet ut at det er mer praktisk å få matvarene levert på døren fra Kolonial.no enn å dra opptil flere ganger i butikken hver uke.

- Jeg pleier stort sett å gå gjennom kjøleskapet for å se hva vi har på søndager, så planlegger jeg middagene ut fra det. Matvarene fra Kolonial leveres på mandag, og da har vi alt som trengs hele uken, sier Mette Mari.


Kolonial14.JPG

Hennie er ivrig etter å hjelpe mamma Mette Marit når maten blir levert på døren. Alle foto: Schibsted Brand Studio

Bedre planlegging med netthandling

Hun jobber til daglig som kreftsykepleier på Bærum sykehus, og driver bloggen Familiematblogg.no sammen med en venninne. Mette Mari er veldig opptatt av sunne, enkle og raske retter som barna liker, samtidig som hun holder matsvinnet til et minimum.

Å handle på Kolonial.no hjelper henne med det, for med bedre planlegging blir det også mindre til overs.

- Vi har blitt flinke til å ta vare på matrester, og torsdager er en typisk dag der vi har restemiddag, forteller hun. 

Hele familien på handletur

På Ekeberg er hverdagen litt annerledes for Guro Holmene (37), mannen Carl (33) og barna Charlie (6) og Ingrid (1).

- Vi prøver å holde oss til å handle mat én gang i uken, og planlegger middagene sammen med seksåringen. Som regel handler vi fredag ettermiddag eller lørdag formiddag, og da blir hele familien med i butikken, sier Guro, som til daglig jobber i Schibsted Brand Studio. 

Mannen Carl er butikksjef i Weekday, så de har som de aller fleste småbarnsforeldre problemer med å få logistikken til å gå opp.

Guro ble svært overrasket da hun gikk over handlelisten og så hvor mye de hadde kjøpt som ikke sto der. Impulskjøpene kom på nærmere 800 kroner.

Kolonial.JPG

Impulskjøp øker utgiftene

Guro og Carl har prøvd Kolonial.no noen ganger, men det har aldri blitt en rutine å netthandle matvarene. Dessuten har Guro vært rimelig sikker på at det er billigere å handle i butikken fremfor Kolonial.no.

Derfor går hun gjennom bankutskriftene for noen ukers handling, og blir overrasket over at handlekurvene på Kolonial.no er langt billigere enn hos butikkjedene. Et lite dypdykk avslører raskt hva som koster familien flere hundrelapper hver uke: Impulskjøpene.- Oj! sier Guro mens hun sammenligner handlelisten med alle varene de faktisk kom hjem med denne uken.

I tillegg til at Charlie maste seg til en del kjeks og snacks, kom familien også over noen klær på stormarkedet de handlet. Impulskjøpene økte prisen på handleturen med hele 800 kroner!

- Her må vi virkelig skjerpe oss! Unødvendige utgifter som dette har vi aldri når vi bestiller mat på nett. Da holder vi oss til handlelisten, og unngår fristelser. Jeg ser nå at vi burde bli flinkere til å handle på nett og heller få varene levert på døren.


Prøv Kolonial.no!

Alle nye kunder får tre måneder gratis levering
og 100 kroner rabatt på første handel.

Trykk her for å handle nå

Gjelder ikke levering samme dag. På bestillinger under 600 kroner kommer et lite tillegg.

IMG_57871.jpg

I stedet for handling, bruker Stein og Mette Mari ofte helgene til å ta turer med barna i skogen.

Får ekstra tid til familieturer

I Heggedal slipper Mette Mari og Stein unna slike unødvendige ekstrautgifter. Siden hun hver søndag går gjennom kjøleskapet, unngår hun å kjøpe varer de allerede har fra før. Å bestille fra kjøkkenet minsker også sjansen for at hun glemmer å bestille noen varer, som igjen ville ført til ekstra turer i butikken.

- Vi kommer aldri til å gå tilbake til at vi kjøper hverdagsvarene i butikken igjen. Å slippe å ta turer innom butikken etter jobb gir oss veldig mye mer frihet, mens vi har masse tid til aktiviteter med barna i helgene. I stedet for handleturene reiser vi ofte ut på tur i skogen, og det er jo mye hyggeligere, forteller Mette Mari.Guro og resten av familien bor blant Oslos aller beste turområder på Ekeberg, men bruker mye tid på lørdagene til å handle.

Den tiden kunne de altså heller brukt til å gjøre noe morsomt sammen.

- Ved siden av at vi bruker ekstra penger synes Ingrid det er kjedelig å sitte i handlevognen over tid, mens Charlie heller vil være sammen med venner. Handleturene blir gjerne ikke så enkel som vi tenker på forhånd, sier Guro og ler. 

Hverdagen til de to familien er med andre ord ganske lik. Begge har ett barn på skolen og ett barn i barnehagen, mens fordeldrene har hver sin jobb.

Forskjellen ligger i handlevanene, og der har familien på fire i Heggedal litt mer tid siden de velger å få matvarene levert på døren. Det betyr faktisk ganske mye i en hektisk hverdag.

- Deilig å ha varene klare

I dag er det hjemmelagde fiskepinner som står på menyen i Heggedal, og det er Mette Marits tur til å lage maten. Ettersom matvarene allerede er levert, kunne hun hente Hennie og storesøster Anna (7) og dra rett hjem for å begynne på middagen. 

- Det er så deilig å allerede fått levert matvarene. Da kan jeg og jentene dra rett hjem etter skolen og barnehagen. Ellers hadde jeg enten måttet hente de litt senere, eller dratt på handletur med slitne og sultne barn, sier hun.

Mens poteter koker og grønnsakene surrer i pannen, får barna være med å lage fiskepinnene. Hennie dypper fiskefiletene i egg, mens Anna vender dem forsiktig i brødsmuler. Noen minutter senere setter alle seg ned til middag. Jobber mye sent

Pappa Stein Lyseng Østad (43) rekker så vidt middagen, før han må videre til jobb. Som eiendomsmegler i Privatmegleren jobber han mye sent på ettermiddagen og kveldene. 

- På dager med visning må jeg ofte haste hjem fra kontoret for å rekke middag med Mette Mari og jentene. Hadde vi rotet rundt i butikker etter jobb uten å vite hva vi skulle ha til middag, ville det blitt kaos, sier Stein. 

Derfor er det ekstra viktig at familien slipper unødvendige og tidkrevende handleturer. Å få matvarene levert på døren gjør at jentene får mer tid til å leke etter skole og barnehage, mens Stein og Mette Mari kan veksle på å lage allerede planlagte middager.

- Med barn på fire og syv er vi i en veldig hektisk periode for småbarnsforeldre. Vi sparer mye tid hver uke på å få matvarer levert på døren, så Kolonial.no er viktig med tanke på å få logistikken til å gå opp, avslutter Mette Mari.


Prøv Kolonial.no her

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

© Copyright Brand Studio