Tellef Tveit med helt spesiell gründer-satsing:

– Vi finner riktig lærer til hver elev og tilpasser undervisningen

Produsert av HyperRedink/Schibsted Brand Studio for Telia

Hva skal til for at elever løfter seg og opplever mestringsfølelse på skolen? Gründer og personlig lærer Tellef Tveit har knekt motivasjonskoden. Nå hjelper han elever over hele landet.

Barn med lav selvfølelse. Hull i kunnskapen. Lite forståelse for selve faget - og lite læringsglede. Og på høyere klassetrinn også dårlige karakterer, og dermed i risikosonen for å droppe ut av videregående skole. 

Tellef Tveit (26) så dette da han jobbet på skole under studiene.

Var det ikke egentlig litt optimistisk å tro at nesten 30 personer skulle bli undervist på samme måte samtidig, og at alle skulle ha utbytte av det? For det var sjeldent elevenes evner det stod på.

FrLearnLink08.JPG

– Ingen lærer likt, og vi har prøvd å lage en tjeneste som følger opp dette, sier Tveit og legger til:

- Vi finner riktig lærer til hver elev og tilpasser undervisningen etter elevens behov.

Han er en av de tre gründerne i Learnlink, som er med i mentorprogrammet Telia Startup.

Tellef Tveit er en av gründerne bak Learnlink.

Foto: Fartein Rudjord

 Learnlink tilbyr privatundervisning og leksehjelp på nett.

Foto: Fartein Rudjord

Utviklet egen digital plattform

Undervisningen foregår via videochat, chat og skjermdeling via en online-tavle på en plattform en av de andre gründerne, Johannes Berggren, har utviklet. Han studerer informatikk og står bak store deler av teknologien som selskapet benytter seg av. 

Lærerne er toppstudenter fra landets beste universiteter. 

– Vi ser det virker positivt inn at det ikke er så stor aldersforskjell mellom lærerne og elevene Det handler om å møte en som er litt kulere enn foreldre og lærer, men som samtidig kan sette gode mål og grenser. Ikke minst at vi møter elevene der de er, nemlig på nettet, forklarer Tellef. 

Ønsker at barna skal lykkes

Foreldre som kontakter Learnlink har ofte barn som sliter med fag eller mangler mestringsfølelse i flere emner. 

– For å hjelpe disse jobber vi med studieteknikk, struktur, og med å tette kunnskapshull. Målet er at de skal henge med på det som skjer på skolen. Vi ser at motivasjonen kommer når eleven for første gang på flere år faktisk forstår hva de prater om i mattetimen på skolen, sier Tellef. 


Foto: Fartein Rudjord

Tellef forteller at de personlige lærerne i Learnlink ser pedagogiske fordeler med nettundervisning, samtidig som det også byr på fordeler for eleven: 

– Vi har for eksempel en elev som fortalte oss at undervisning hjemme var uaktuelt. Hun ville ikke ha en fremmed person hjem til seg.

- Med undervisning via nett slapp hun tenke på alt rundt; at hun måtte rydde rommet, sminke seg og være hjemme, forteller Tellef som tilføyer at det også forenkler at undervisningen kan skje alle steder der du har nett. 

Philip synes lekser er blitt gøy

8-klassing Philip (13) er en av tenåringene som synes læring er blitt mer gøy med en personlig lærer på nettet. Da familien flyttet hjem fra USA, var han litt språkforvirret. 

Mamma Marianne Riddervold forteller at han har gjort enorme fremskritt etter å ha jobbet med Tellef på Learnlink-plattformen. 

FrLearnLink17.JPG

Mamma Marianne Riddervold og Philip.

– Han lærer utrolig mye på kort tid, samtidig som han har det gøy. Å gjøre lekser har plutselig blitt en positiv ting, sier Marianne, som understreker at de som foreldre selvsagt følger opp de øvrige fagene. 

– Vi er dessverre ikke like kule og morsomme, så det er riktignok ikke fullt så populært. Men en personlig lærer gjør at han holder motivasjonen oppe, utdyper hun. 

– Blir ikke forstyrret 

Philip selv synes han lærer mye av Tellef. 

– Vi øver på prøver og ser på stoffet jeg skal ha uka etter, så jeg er litt forberedt. Og så lærer han meg viktige regler i for eksempel norsk og matte, og triks til hvordan jeg skal løse oppgaver. Han er veldig nøyaktig. Og så er han morsom, fastslår eleven.

–Jeg bruker headset, så da blir jeg ikke forstyrret av noe rundt.  Den nettgreia hvor vi ser hverandre og bruker tavla sammen funker bra, mener Philip

Nettopp det nettbaserte gjør oppfølgingen enkel og naturlig, mener Tellef. 

– Vi sender gjerne en melding eller tar en kjapp siste oppmuntringsprat med elevene om de er nervøse før prøver. Alle har jo mobil, sier han. 

Fakta

Learnlink

Etablert i 2016 av Jonas Ryen, Tellef Tveit, og Johannes Berggren mens de ennå studerte. Øvrig team: Aleksander Røe Strømshoved, Sigrid Skjønsberg, Elena Snellingen, Emma Eriksson Tilbyr tilrettelagt undervisning fra en personlig lærer via en egenutviklet plattform som bruker videochat, chat og delt online tavle. På plattformen kartlegges også elevens behov og progresjon måles slik at man kan sikre at hver enkelt elev opplever fremgang.  Følger 300 elever over hele landet. Kontorer ved Bislett i Oslo.  150 unge lærere som enten er nyutdannet eller fortsatt studerer ved landets største universitet.  Vant Angel Challenges første investorprogram for kreativ næring. Learnlink er en de sju startupselskaper som er med i mentorprogrammet Telia Startup. 

Les mer her

Foto: HyperRedink

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.


© Copyright Brand Studio

Annonsørinnhold