Annonsørinnhold

Dette er barnas nye favorittpålegg

Frokost er et viktig måltid for både store og små. De nye kjøttpåleggene fra Synnøve Finden gir de minste en god og næringsrik start på dagen. Slik gikk det da vi lot barna teste smaken!

Det er en kjent sak at aktive småbarn trenger mye energi å gå på i løpet av en dag. Ifølge Norske helsemyndigheter bør småbarn få i seg frokost som ett av fire daglige måltider. Barna er avhengige av jevn tilførsel av energi og næringsstoffer for å vokse og utvikle seg optimalt.

Smaker mer enn det koster

Vi ba en ærlig, ung og skrubbsulten jury bedømme de nye kjøttpåleggene til Synnøve Finden. Nyhetene består av kokt skinke, kyllingpålegg og servelat, og er laget av kjøtt fra norske dyr. Pålegget er langtidskokt og uten tilsatt nitritt.

Nitritt er et tilsetningsstoff som i mange år er  brukt i det meste av bearbeidet kjøtt og kjøttprodukter som pålegg. Saltstoffet er kjent for å "sminke" kjøttprodukter ved å bevare farge og forlenge holdbarhet. Baksiden er at det i store doser kan være skadelig for dyr og mennesker. I dag er teknologien og metodene for å bevare kjøtt  blitt mye bedre, og Synnøve Finden kan derfor tilby pålegg uten dette tilsetningsstoffet med like god smak, holdbarhet og kvalitet.  

Les mer om nitritt

Hva er nitritt?

Tanken er at det skal være et familiepålegg som smaker mer enn det koster. Samtidig passer påleggene perfekt til alt fra hverdagsfrokosten, i matboksen som på lange bilturer i sommer.

Se de nye kjøttpåleggene til Synnøve Finden her:

Synnve_palegg_MildSnill_Kylling_mockup.png
Synnve_palegg_SaftigSmakfull_Servelat.png
Synnve_palegg_KoktMr_Skinke_mockup.png

Saftig og smakfull servelat

Mild og snill kylling

Kokt og mør skinke

Asset 2-8.png

De fem skolebarna Adrian (7), Embla (6), Melvin (7), Victoria (7) og Theodor (7) setter seg spente og sultne til bords.

– Jeg kan orke fem skiver! smiler Theodor. 

Han sender agurken mens Melvin pynter skiven sin med både jordbær og agurk. Mamma Idun hjelper de andre barna med å dandere de ulike brødskivene. Så tester de alle nyhetene hver for seg:

Barnas favoritt

– Det smaker kjempegodt, sier Embla mens hun tar et stort jafs med kokt skinke. 

Favoritten hos de fleste er kokt skinke, selv om Adrian likte kyllingen godt. Theodor klarte ikke velge, så hans favoritt ble alle tre – på lik linje.

– Jeg liker alle best, ler han.

Variert kost i en travel hverdag

Trebarnsmoren Idun Berge (44) vet selv hvor mye pålegg det går i løpet av en uke, og er opptatt av at barna både får i seg mat de liker, men at det også blir sunt og variert.

Jeg har tre barn, og vi spiser frokost for å få opp energinivået slik at de er klare for skoledagen. Jeg merker at de fort blir slappe hvis de ikke får i seg det lille inntaket om morgenen.

Hjemme hos Idun går det i ett brød om dagen, og påleggsinntaket blir deretter.

– De er veldig aktive, så de trenger påfyll konstant!

wkeK6rxWI_2100.jpg

Forfatter og kostholdsekspert Berit Nordstrand er opptatt av at barna får i seg frokost.

Hun påpeker også viktigheten av nok og variert mat.

– Et variert kosthold er bra for små mager! En kombinasjon av både grønnsaker, korn, melkeprodukter og kjøtt er bra. La barna være med på å pynte brødskivene sine selv, slik at de får større glede av maten, sier hun.

Kostholdseksperten om frokost:


wkeK6rxWI_2100.jpg

Kostholdseksperten om frokost:

Forfatter og kostholdsekspert Berit Nordstrand er opptatt av at barna får i seg frokost:

– Det er flott at barna får i seg færrest mulig tilsetningsstoffer, og jeg er glad for at Synnøve Finden har kommet med en påleggserie uten tilsatt nitritt.

Hun påpeker også viktigheten av nok og variert mat.

– Et variert kosthold er bra for små mager! En kombinasjon av både grønnsaker, korn, melkeprodukter og kjøtt er bra. La barna være med på å pynte brødskivene sine selv, slik at de får større glede av maten, sier hun.


Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Synnøve Finden

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)