UNIK MULIGHET: Chaletene som snart reiser seg i terrenget på Kikut, er på to plan. Her kan du kjøre bilen rett til døren og gå inn i hytten via et overbygget inngangsparti. Her får kjøperen bod, hall, tre soverom og to bad

UNIK MULIGHET: Chaletene som snart reiser seg i terrenget på Kikut, er på to plan. Her kan du kjøre bilen rett til døren og gå inn i hytten via et overbygget inngangsparti. Her får kjøperen bod, hall, tre soverom og to bad

Gjør drømmen om Kikut virkelig for flere

Hytteområdet på Kikut er mest kjent for prisrekorder og Geilos beste beliggenhet for fritidsboliger. Nå bygges Solhovda Chalet med en ny målgruppe i sikte.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Det måtte en ekte geiling til for å oppfylle drømmen om den eksklusive hyttefølelsen for flere enn mangemillionærer. Eiendomsutvikler og utbygger Arne Pålgardhaugen kalles gjerne for Mr. Geilo. Og det med god grunn.

Han har bokstavelig talt vokst opp i alpinbakkene. I tillegg har han drevet med eiendomsutvikling i 25 år. Favorittområdet er Kikut.

LES MER: Høyfjellsdrømmen med perfekt beliggenhet

– Det var på Kikut det hele begynte. Min far utviklet tomter for salg. Jeg var med når han trengte en ekstra hånd. Det var ikke uvanlig å se meg i en anleggsgrøft på den tiden, sier han og smiler før han slår fast:

– Jeg har aldri vært redd for å ta i et tak. Det er den beste måten å lære eiendomsbransjen på.

Og bransjen har Pålgardhaugen lært til gagns. Siden den spede begynnelsen for 25 år siden, har han og familien solgt hytter for minst én milliard kroner. Og stadig nye hyttedrømmer ligger og modner på tegnebrettet til den driftige hallingdølen.

Solhovda Chalet

Det siste prosjektet er døpt Solhovda Chalet og ligger midt i indrefileten på Geilo – på fantastiske Kikut. Før én eneste av de åtte hyttene er bygget, er flere solgt. Pris pr. hytte begynner på behagelige 5,7 millioner kroner.

STIL OG FUNKSJONALITET: Det er trappeløp opp til hovedetasjen som har allrom med kjøkken, spisestue, stue og tv-stue, i tillegg til soverom med eget bad.

– Hvorfor valgte dere navnet Solhovda Chalet?

– Chalet betyr fjellhytte, og vi har hentet inspirasjon fra hyttedesign slik vi kjenner det fra Alpene. Dessuten passer dette designet perfekt inn i terrenget i dette området av Kikut.

Unik mulighet

De som sikrer seg en hytte i Solhovda Chalet, får mye for pengene, skal vi tro megler Jannike Seljevoll Herleiksplass hos PrivatMegleren Herleiksplass & Partnere på Geilo. Hun har jobbet med eiendomssalg i Hallingdal-bygden siden 2004 og kjenner markedet godt.

– Dette prosjektet treffer veldig mange som endelig er klar for å realisere hyttedrømmen. Dette er romslige chaleter med utsøkt materialvalg som er tilpasset det skrånende terrenget, sier Herleiksplass og legger til:

– Nå kan du kjøpe en stor og eksklusiv hytte med fantastisk beliggenhet. Her får du skiløypene rett utenfor døren og lett tilgang til resten av det helårsdestinasjonen Geilo kan tilby.

SOLHOVDA CHALET: – Dette prosjektet treffer veldig mange som endelig er klar for å realisere hyttedrømmen, sier megler Jannike Seljevoll Herleiksplass hos PrivatMegleren Herleiksplass & Partnere på Geilo.

God plass, nytt og funksjonelt

Chaletene som snart reiser seg i terrenget på Kikut, er på to plan. Her kan du kjøre bilen rett til døren og gå inn i hytten via et overbygget inngangsparti. Her får kjøperen bod, hall, fire soverom og to bad.

Det er trappeløp opp til hovedetasjen som har allrom med kjøkken, spisestue, stue og tv-stue, i tillegg til soverom med eget bad. Stuen har utgang til altan mot øst og terrasse mot vest. Det er også en liten bod med atkomst via terrassen.

– Her kan man virkelig slappe av etter en tur på ski. Fyr opp bålpannen og hell varm kakao i koppen. Bedre blir det ikke, sier Herleiksplass og legger til:

– Foretrekker du innekos, har chaletene store vindusflater som gir naturlig lys inn i rommene og sørger for at du har flott utsikt til naturlandskap rett utenfor din egen hyttedør.

NATUR OG TRIVSEL: Langrennsløyper rett utenfor hyttedøren, alpinbakkene en kort tur unna og flotte turmuligheter til fots eller på sykkelsetet. I tillegg tilbyr Geilo på et levende sentrum.

Lokal tilhørighet gir trygghet

Arne Pålgardhaugen har lært spesielt én ting gjennom årene som lokal eiendomsutvikler på Geilo: Du blir alltid målt etter ditt siste prosjekt.

– Lokal tilhørighet fungerer som en ekstra garanti for kundene våre. Vi skal alltid bygge noe nytt året etter, og da er det ikke aktuelt med misfornøyde kunder, sier han og slår fast:

– Vi har eierskap til prosjektene våre. Det er også kjekt å skape ringvirkninger for næringslivet og resten av Geilo-samfunnet gjennom virksomheten vår.

GENERASJON NEXT: Planen er at datteren Guro og sønnen David skal ta over familiebedriften om noen år. FOTO: Privat

– Hvorfor skal folk velge Geilo og Kikut?

– Det er enkelt. Geilo utvikler seg hele tiden. Midt mellom Oslo og Bergen finner du en av Norges beste skidestinasjoner, vil jeg påstå. Hit kan du ta toget, ta bussen eller kjøre bil, sier han og ramser opp noe av det du får på Geilo og Kikut:

– Langrennsløyper rett utenfor hyttedøren, alpinbakkene en kort tur unna og flotte turmuligheter til fots eller på sykkelsetet. I tillegg tilbyr vi et levende Geilo sentrum og noe av det vakreste norsk natur har å by på.

Familien Pålgardhaugen består av foruten Arne selv, konen Tone, datteren Guro, sønnen David og familiehunden Zar.

– Du har involvert hele familien selskapet?

– Ja, hele gjengen er involvert, enten i skianlegget eller hytteprosjektene. Begge barna studerer i Oslo, men kommer til å ta over familievirksomheten med årene. Vi har nylig etablert familieselskapet Kikut 2019 AS der begge barna er aktive, sier han og avslutter:

– Med utviklingen vi har hatt på Geilo de siste årene, bør de fleste med planer om kjøp av fritidsboliger stikke innom oss. Vi har garantert noe å by på for de aller fleste både sommer og vinter.