Vann-vittig moro: Den nye vannlek-parken i Kongeparken.
Vann-vittig moro: Den nye vannlek-parken i Kongeparken.

10 tips for å spare flere hundrelapper i fornøyelsesparkene i ferien

Sommer betyr full fart i landets fornøyelsesparker. Her er triksene for å få feriebudsjettet til å rekke lenger.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Sommeren er i gang og attraksjonene i landets fornøyelsesparker går for full maskin. Om ungene drømmer om en dag full av opplevelser, kan det fort ryke noen kroner.

Velger du riktig tidspunkt, kan du slippe mye billigere unna med ferien. Lekemester Håkon Lund i Kongeparken har også flere andre spareknep i lomma.

– Med litt planlegging er det mye å spare på et besøk i fornøyelsesparkene. Planlegger du besøket på nett, er det mye å spare på pakkepriser i de fleste parker. Også mat og drikke kan du spare flere hundrelapper på ved å planlegge litt i forkant, forteller han.

De fleste store parkene har fri tilgang til alle attraksjoner inkludert i inngangsbilletten.

– Da slipper du ubehagelige overraskelser i løpet av dagen. Snakker dere sammen med barna på forhånd, kan dere bli enige om hva dere skal og ikke skal bruke penger på av suvenirer, is og godteri i løpet av dagen. Da er det lettere å holde seg til budsjettet, sier Lund.

Små brannhelter: I Kongeparken kan du hente gratisbilletter til Barnas Brannstasjon og Sjokoladefabrikken.

Vil du besøke parken i ferien, er det mye å spare på å tenke smart. Her er lekemesterens 10 tips for å slippe billigere unna i fornøyelsesparken - og få den beste opplevelsen:

1. Gå for en pakke for å få mest ut av feriebudsjettet. De fleste parker har gode priser om du bestiller overnatting og dagskort i ett. På www.kongeparken.no kan du spare over 30 % om du velger hotellpakke. Legger du til mat er det enda rimeligere. Regionen har også flere spektakulære gratisopplevelser som Preikestolen og Kjeragbolten å by på. - Kombinasjonen natur og karuseller er en bra miks for lommeboken og hele familien, sier Lund.

Vann-vittig moro: Den nye vannlek-parken i Kongeparken.

2. Involver barna og og planlegg sammen med dem. Ser dere at det er behov for en ekstra dag for å nå over hele parken, lønner det seg å booke dag to når du bestiller dagskort. De fleste parker i Skandinavia tilbyr rimelige dag to-billetter. Kjøper du dag to i Kongeparken, som gjelder valgfri dag hele sesongen, sparer du hele 70% på fullpris.

3. Dagskort er alltid billigst på nett. I Kongeparken sparer du 30 kroner per billett ved å kjøpe på nett i forkant av besøket. Det blir fort 120 kroner spart per familie.

4. Ønsker du å spise i en av parkens spisesteder, sparer du mye på matbudsjettet ved å bestille måltidet på nett. Bestiller du gårdsbuffeten sammen med dagskortet, får du 40% avslag på mat og drikke. Gratis barnemat finner du også flere steder i parken.

5. Absolutt billigst blir det å ta med egen mat. De fleste parker har egne grillområder hvor du kan tilberede maten din. Pakk kjølebagen og nyt dagen i parken med grilling eller smurt niste.

Tenk smart: Velger du å besøke parkene en gråværsdag, er det god plass mellom attraksjonene.

6. Velg gjerne en dag det er litt dårlig vær eller er meldt dårlig vær. Da får du parken nesten for deg selv og kan ta de mest populære attraksjonene igjen og igjen.

7. Gå til venstre for å få med deg flest aktiviteter med minst kø. Undersøkelser viser at de fleste går til høyre når de kommer inn i parkene. - Gå motsatt vei hvis du vil få oppleve mest mulig for pengene, råder Håkon Lund.

8. Ta med vannflasker og fyll på vann i løpet av dagen, eller kjøp Brumlekoppen. Koppen gir deg gratis påfyll og ubegrenset drikke hele året.

9. Kongeparken tilbyr også en egen kaffeavtale. Brumles kaffekopp kan fylles gratis med ubegrensede mengder kaffe, te, kakao og espressodrikker hele sesongen.

10. Ta med gratis parkeringsbillett fra Barnas Rogaland-magasinet og spar 40 kroner. Last ned magasinet her.