Foto: Espen Wilhelmsen

Bilder sier mer enn tusen ord

Skal du oppnå det beste resultatet ved salg av bolig, kan ingenting overlates til tilfeldighetene. Kvaliteten på bildene som tas er en viktig faktor. – Dette overser svært mange når de skal selge bolig.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Thea Edland, megler i Privatmegleren, er ikke i tvil om at bilder er helt avgjørende.

–  Faktisk er bilder så viktig at PrivatMegleren strekker seg langt for å sikre seg de beste fotografene. Enkelte, som fotograf Espen Wilhelmsen, er eksklusiv for PrivatMegleren.

Følelsen av å tre inn i din egen bolig

Wilhelmsen har tatt bilder for PrivatMegleren siden 2014. Han har derfor opparbeidet seg en unik erfaring om hva som skaper gode boligbilder. 

– Som boligfotograf skal man presentere noe av det kjæreste noen eier. Da vil man få frem alle de gode verdiene ved boligen og vise den fra sin beste side, forteller fotografen som alltid ønsker å overgå forventningene. 

Presentasjon av bolig er noe av det PrivatMegleren har et svært bevisst forhold til. Bilder er en viktig del av dette.

–  Vi er kjent for å ha gode bilder og er villig til å strekke oss langt for å passe på at det forblir slik. Vi har faste rutiner som skal sikre gode forberedelser av boligene, men den viktigste ingrediensen er uten tvil fotografen, sier Edland og legger til:

–  Du skulle gjerne tro at alle kunne bli en dyktig boligfotograf, men slik er det altså ikke. Det å vite hvordan man skal plassere seg og hva som skal være med i bildet og ikke. Det er en kunst: Enten så har du talent for boligfotografering, eller så har du det ikke.

Lytt til meglerne

Bildene er gjerne det første inntrykket du får av en bolig. Wilhelmsen har en klar formening om hva som gir det beste inntrykket. 

DEDIKERT: Fotograf Espen Wilhelmsen

–  Du vil ikke føle at du kommer inn i noen andre sitt hjem. Bildene skal gjøre at du kan se for deg hvordan du selv kan få det i boligen, sier han og legger til:

–  Det er viktig å fjerne de personlige tingene som familiebilder og tannkoster. Det viktigste er å lytte til eiendomsmeglernes råd, de er ekspertene. Alle rådene de gir er for å skape det beste resultatet for boligselger. 

Fotografen anbefaler sterkt å lytte til meglerens råd om boligstylist hvis de anbefaler dette. 

–  Mange rydder slik at svigermor kan komme på besøk, det er dessverre ikke nok når boligen skal presenteres til interessenter. Stylister løfter boligen til et helt nytt nivå. 

Pirkete med god mening

Han forteller at selv i luksusleiligheter er det ting som kan forbedres før fotografen kommer på besøk. 

–  Det kan være små ting som kan oppfattes som rot. Det bør være helt strøkent og minimalistisk. Jeg er for eksempel allergisk mot ledninger.

–  Ingenting er tilfeldig ved fotograferingen. Alt er planlagt. Vi kan ha flaks med været, men ellers er alt annet planlagt. Selv om vi også planlegger fotograferingen etter værmeldingen.

Selv om Wilhelmsen tror han kan oppleves som pirkete av boligselgerne, så er alt i beste mening. 

–  Vi gjør det kun for å skaffe det beste resultatet som mulig.

PrivatMegleren er kremen

Boligannonsen er ofte det som trekker interessenter på visning, og flere interessenter betyr gjerne flere budgivere og høyere salgssum. Dermed er bildene helt avgjørende for sluttproduktet. 

–  Alle boliger har forskjellige verdier og sine gode sider. Som fotograf er det viktig å få frem akkurat disse sidene.

–  PrivatMegleren er kremen av kremen, og boligbildene skal også reflektere dette, avslutter han. 

Fotografens sjekkliste til boligselgerne

  • Følg meglerens råd til punkt og prikke. Det er viktig å stole på ekspertene. 
  • Forbered deg i god tid. Ikke stå med støvsugeren og lag middag når fotografen kommer.
  • La boligen være strøken. Rydd unna det personlige og la det være minimalistisk.
  • Gi fotografen frie tøyler. La gjerne fotografen få fred til å ta de beste bildene til din bolig.
VURDERER DU BOLIGSALG? BE OM TILBUD HER

Les også

  1. Hvordan velge megler?

  2. Hemmeligheten bak et godt boligkjøp