VELKOMMEN TIL SCHWEIGÅRDS VEI 36C: – Perfekt for både liten og stor, sier Christer Vikebø, eiendomsmegler i PrivatMegleren.
VELKOMMEN TIL SCHWEIGÅRDS VEI 36C: – Perfekt for både liten og stor, sier Christer Vikebø, eiendomsmegler i PrivatMegleren.

Det viktige med en familiebolig

Det å gå fra leilighet til familiebolig er en del av boligreisen til de aller fleste. To blir tre, og noen ganger blir også to familier til én. Det kan være mye å holde orden på når man skal finne riktig bolig og beliggenhet – vi har snakket med en ekspert.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Eiendomsmegler Christer R. Vikebø møter oss i Schweigårds vei 36C, en bolig som ifølge den erfarne megleren er et godt eksempel på en familiebolig.

– Det er mange faktorer som er viktig for om man trives i en bolig. Først og fremst må området være tilrettelagt for familier med barn.

Fra huset i Schweigårds vei er det gangavstand til skoler og barnehager.

– Ikke minst er trygg skolevei viktig. Noe man har de fem minuttene det tar å gå til Fridalen barneskole fra boligen i Schweigårds vei. Det ligger også flere barnehager i området, blant annet Minde-, Fridalen- og Leaparken barnehage.

SE FINN-ANNONSEN HER

Med rom til å trives

Men en barnevennlig bolig må også være familievennlig. Den erfarne megleren understreker at de fleste barnefamilier ser etter en mer praktisk hverdag. Plass og plassering er stikkordene.

– Har man ett eller to små barn går det ofte greit å ha dem på samme soverom, men etter hvert som de blir større ønsker de gjerne eget rom. Når de begynner på skolen, skal de i tillegg ha venner på besøk og da kan en loft- eller kjellerstue være hyggelig å ha.

Hva en bolig inneholder og hvordan den er utformet er nemlig helt vesentlig.

– Gjennomsnittsfamilien trenger tre soverom. I denne boligen er det også mulighet for et fjerde. I tillegg er det praktisk med mer enn ett bad. Dette huset har to bad og et ekstra toalett. Perfekt når alle skal ut døren til samme tid om morgenen.

Barnevennlig

Har man barn ønsker man gjerne muligheten til å oppholde seg utendørs. Det er her beskrivelser som «barnevennlig beliggenhet» kommer inn.

– I denne boligen må jeg vel først og fremst fremheve terrassen. En inngjerdet «lekeplass» på 61 kvm med gode sol- og utsiktsforhold. Nærområdet her er også supert. For de minste er det kort vei til lekeplasser. Veien er også kort til Christieparken, et parkområde med elv, mølle og fine lekemuligheter.

For større barn finnes et rikt utvalg av idretts- og aktivitetstilbud i nærområdet. Blant annet nytt fotballanlegg like bortenfor boligen på Wergeland.

– Det er også flott turterreng i umiddelbar nærhet. Tveitevannet er perfekt for rolige søndagsturer, men også et godt alternativ om man ønsker en løpetur. Ulriken og Løvstakken ligger også innen gang- og sykkelavstand.

En praktisk hverdag

Ifølge Vikebø er en praktisk hverdag det som står høyest på ønskelisten til barnefamilier.

– Det er mye en skal rekke over i en travel hverdag. Butikk, middag, lekser, kjøring og henting.

Da er det greit å kunne få litt drahjelp fra nærområdet.

– Boligen i Schweigårds vei har en plassering som gjør hverdagslogistikken enkel og overkommelig. Her er det kort vei til dagligvare, skole, barnehager og idrettsanlegg. Det gir igjen mer tid på ettermiddag og kveld, noe som kommer godt med.

Veien til byen og større arbeidsplasser er også kort.

– Holdeplassen på Wergeland er få minutter fra inngangsdøren. Herfra går bybane og buss hyppig mot både flyplass og bykjerne.

Store arbeidsplasser som Haukeland Sykehus og høgskolen ligger innen gangavstand.

– Jeg er sikker på at dette er en bolig og beliggenhet som vil passe perfekt for både liten og stor, avslutter Vikebø.

LES MER OM BOLIGEN I Schweigårds vei 36C HER

Les også

  1. Bergens dyreste eiendommer

  2. Høstjakten på familiebolig er i gang

  3. Koronatiltak i boligmarkedet

  4. Mye leilighet og beliggenhet for pengene i «ny» bydel

  5. Beliggenhet er mer enn solforhold – gode idrettslag gir god beliggenhet