«Albert» gir deg gratis mattehjelp i sommer

Enten barnet ditt er glad i tall eller synes matematikk er litt utfordrende, er dette «mattelæreren» som både foreldre og barn vil elske. Nå kan dere få gratis mattehjelp – som i tillegg er gøy.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

– Matematisk tenking er et puslespill som må utvikles over tid. Men med stress og press rundt prøver og innleveringer i hverdagen, blir det ofte lite rom for refleksjon, sier Salman Eskandari, en av gründerne bak den svenske mattesuksessen Albert.

Nå er den digitale mattetjenesten også kommet til Norge, og frem til 29. august er tjenesten gratis.

– Vi ønsket rett og slett å tilby gratis sommerskole til alle norske barn mellom tre og ni år, sier Eskandari.

«Albert» er utviklet av erfarne pedagoger, lærere og forskere, med mål om å lære barn matte på en smart, morsom og pedagogisk måte. «Albert» er alltid tilgjengelig – hvor og når som helst, fra barnehage- til ungdomsskolenivå.

Les mer om «Albert» – den digitale mattelæreren for barnet ditt

En-til-en-følelse

– Vår visjon er at «Albert» skal være verdens beste, digitale mattelærer, forteller Eskandari.

Han forklarer hvordan appen for barna mellom 10–16 år har innebygget AI (kunstig intelligens), slik at «Albert» blir kjent med hver unike bruker. Dermed kan læringen tilpasses elevens kunnskapsnivå og egenskaper. Står du fast, kan du be «Albert» om tips, hint, ledetråder eller forklaring.

– Vi ønsker å skape en individtilpasset kunnskapsreise med en-til-en-følelse, sier eksperten.

Klikk her for gratis matteundervisning i sommer

HVOR OG NÅR SOM HELST: En av fordelene med «Albert» er at du kan gjøre matte akkurat når det måtte passe deg. Er det vanskelig, får du hjelp underveis.

HVOR OG NÅR SOM HELST: En av fordelene med «Albert» er at du kan gjøre matte akkurat når det måtte passe deg. Er det vanskelig, får du hjelp underveis. Annie Spratt/Unsplash

Hjelpe så mange som mulig

Da «Albert» ble lansert, var tilbudet for barn mellom 10–16 år. Senere har tjenesten og innholdet utviklet seg, og nå inkluderes barn helt ned til tre år – da som en lek- og spillinspirert tjeneste.

I hele sommer tilbyr altså «Albert» gratis medlemskap, og barnet ditt kan bruke tjenesten fritt frem til 29. august. Normalt koster det fra 109 kroner i måneden, og da får du ubegrenset tilgang til interaktive spill og øvelser, samt en foreldrerapport. Tjenesten er helt uten reklame, bindingstid eller oppsigelsestid.

– Siden dag én har målet med «Albert» vært å hjelpe så mange elever som mulig. Vi tror det er viktig å vekke deres interesse for matematikk på et tidlig tidspunkt, sier gründer Eskandari.

Her kan du lese mer om «Albert» og opprette en gratis konto

Forbedret mattekarakter

Over 200.000 svenske familier har allerede valgt «Albert» som digital mattelærer.

– Hedda gikk fra å få 4 til 6 i matte i løpet av høsten. Vi som foreldre har begge studert matte på universitetsnivå, men trengte likevel en oppfriskning i hvordan man løser oppgavene i 8. klasse for å kunne hjelpe til, forteller en mor som er intervjuet på nettsiden.

– Nå kan rundt 500.000 norske barn få gratis hjelp døgnet rundt, hele sommeren igjennom. Vi er overbevist om at dette over tid vil vise resultater også på samfunnsnivå, sier Arta Mandegari, en av grunnleggerne bak «Albert».

Les mer om «Albert» og opprett gratis konto for barnet ditt