Foto: Dirdal Foto
Foto: Dirdal Foto

Kortreist idyll i Sirdal

Utallige merkede løyper vinter- og sommertid, vakker natur og trivelige naboer. Alt dette bare 100 kilometer fra Stavanger. Sirdal er hyttedestinasjonen du kan benytte hele året, og det bare en liten kjøretur hjemmefra.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

– Bor du i nærheten av Stavanger eller Sandnes, så er du på høyfjellet på en og en halv time.

Det forteller Martin Soland Varhaug, eiendomsmegler hos PrivatMegleren Haferkamp & Partnere. Selv har han feriert i Sirdal så lenge han kan huske.

– Jeg kjørte aktivt alpint i en årrekke og kjenner området veldig godt. Her har man alt man trenger innen kort avstand.

Helårsdestinasjon

Selv om de fleste forbinder Sirdal med vinter, snø og ski, så er høyfjellet en attraktiv destinasjon også om sommeren.

– Her finner du vakre fjellandskap med mange fine turer. Om du ønsker, kan du gå fra hytte til hytte i fjellheimen, eller begi deg ut på nasjonalskattene Kjeragbolten og Preikestolen, forteller Varhaug.

Sirdal kan by på hele 1000 kilometer med merkede stier. Personlig liker han seg best med ski på beina.

– I Sirdal finner du over 22 nedfarter og flere heiser. Langrennsløypene er det heller ikke få av. Her har vi 220 kilometer med merkede løyper. Mange av løypene har du umiddelbar tilgang til i de fleste hyttefelt.

Varhaugs kollega Benedicte Tveteraas trives også godt på høyfjellet. Hun forteller om et godt aktivitetstilbud året rundt.

– Foruten å gå i fjellet, har man over 100 klatreruter. Høyt og Lavt holder også til i Sirdal og byr på klatring for hele familien om sommeren, sier Tveteraas.

– Det er også gode fiske- og jaktmuligheter, legger hun til.

TRIVES PÅ HØYFJELLET: Benedicte Tveteraas, partner og eiendomsmegler i PrivatMegleren, forteller at Sirdal byr på gode aktivitetstilbud året rundt. Foto: PrivatMegleren.
Vurderer du hyttesalg? Kontakt oss for en uforpliktende samtale

– Rett og slett idyllisk

Tveteraas har god erfaring med å selge hyttedrømmer i høyfjellet, og alle salg er unike. Noen steder er så fine at de hører hjemme på et postkort.

– Jeg kom en gang til en hytte som ikke hadde vei eller innlagt vann. Hytta var veldig mørkt innredet, med mørke farger på vegger, møbler og gardiner.

– Beliggenheten var derimot helt fantastisk, med sol fra tidlig morgen til sent på kveld. Utsikten var magisk. Det var rett og slett idyllisk, mimrer megleren tilbake.

God presentasjon både innvendig og utvendig er nøkkelen for et godt boligsalg, ifølge PrivatMegleren.

– Vi anbefalte selgerne å beise hytta i en ny farge både innvendig og utvendig, bytte ut noen møbler og få bedre belysning i hytta. Det endte med at den ble solgt en halv million over prisantydning, smiler Tveteraas.

– De nye eierne kan glede seg over en nostalgisk hytte, med en utsikt mange drømmer om, konstaterer hun.

Foto: Dirdal Foto

Godt marked

Pandemien har satt utenlandsreisene til nordmenn på vent og endret reisevanene våre. Det tror Varhaug vil ha betydning for hyttemarkedet.

– Det er nok flere som får øynene opp for å eie egen hytte, og det gjerne i nærheten av der man selv bor, sier han.

– Fordelen med å ha hytte her er at man kan bestemme seg fredag ettermiddag, eller til og med lørdag morgen for at man vil på hytta. Det trengs ikke mye planlegging for å komme seg opp her, trekker Tveteraas frem.

Området har opplevd stor utbygging av hytter opp gjennom årene, og utviklingen fortsetter.

– Sirdal er nok kjent for å være et dyrt hytteområde, og prisene her oppe holder seg jevnt høye. Dette gir en attraktiv investering, forteller Varhaug.

– Det er flere prosjekter som vil komme ut i løpet av sesongen, og i årene fremover. Det er bare å følge med om man har en hyttedrøm, legger han til.

ATTRAKTIVT HYTTEMARKED: Martin Soland Varhaug, eiendomsmegler i PrivatMegleren, tror pandemien har ført til at flere har fått øynene opp for hyttemarkedet. Foto: PrivatMegleren.

På hyttejakt?

PrivatMegleren bistår gjerne både ved hyttesalg og hyttekjøp i høyfjellet.

– Vi vil anbefale alle som er på utkikk etter hytte å ta en tur til Sirdal. Lei deg en hytte eller book deg inn på hotell for en helg. Da får du god tid til å utforske området og finne ut hvor du liker deg best, sier Tveteraas.

– Ved å være her hele helgen kan du oppleve solforholdene ordentlig, og er du av den spontane typen kan du ha blitt hytteeier i løpet av helgen også, forteller hun.

Nå nærmer vintersesongen seg, og eiendomsmeglerne gleder seg til å tilbringe fine dager på hytta.

– Jeg har vært her oppe de 20 siste årene og gleder meg like mye hver gang til å komme opp her, sier Tveteraas.

– Det er en egen stemning her oppe, og vi er privilegerte som får selge hyttedrømmer til enda flere, avslutter Varhaug.

Selge hytte i Sirdal? Kontakt PrivatMegleren her