Bildet på veggen bak er laget av den norsk-emiratiske kunstneren Amalie Beljafla og er en del av utstillingen som i disse dager står på MESH.

Bildet på veggen bak er laget av den norsk-emiratiske kunstneren Amalie Beljafla og er en del av utstillingen som i disse dager står på MESH. Jonatas Barros

Feirer 40 år med kulturutveksling mellom Norge og De forente arabiske emirater

Midt blant glasskledde skyskrapere og minareter i metropolen Dubai ligger noen små gule hus, bygget av trevarer fra Norge. Det er rett i overkant av 40 år siden Sjømannskirken åpnet i Dubai, som ble starten på en omfattende kulturutveksling mellom Norge og De forente arabiske emirater. Nå feires jubileet med utstillingen «Norway – UAE: +40 years of Culture» på MESH.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Saken er produsert for De forente arabiske emiraters ambassade i Oslo.

– Vi er avhengige av støtte fra lokale myndigheter når vi etablerer oss et nytt sted. Det fikk vi i Dubai. Det var Sjeik Rashid bin Saeed Al-Maktoum selv som gjorde prosjektet mulig, og som innviet kirken i 1976, forteller Lena Nielsen Geving, daglig leder for Sjømannskirken i Dubai.

Ved åpningen var den en av de første kirkene i regionen. Kirken ble reist i norsk treverk i det som da var en gold og øde ørken. I dag er den en del av det moderne Dubai – et møtested mellom Østen og Vesten.

Siden har samarbeidet mellom det to landene blomstret, og kirken fortsetter å være et viktig samlingssted for nordmenn i regionen. Den er også en møteplass for de to kulturene hvor den emiratiske befolkningen får en smak av hva Norge har å tilby med vafler, fårikål og 17. mai-feiring. Det utgjør 40 år med toleranse, inkludering og kulturutveksling.

For å markere det gjensidige forholdet og kulturutvekslingen mellom Norge og De forente arabiske emirater, arrangerer ambassaden og Avdelingen for offentlig og kulturell diplomati (OPCD) nå en utstilling på MESH i Oslo. Bildet på veggen bak ble gitt til Sjømannskirken i Dubai av en lokal emiratisk kunstner i 1993. Jonatas Barros

Feirer samarbeidet

For å markere det gjensidige forholdet og kulturutvekslingen mellom Norge og De forente arabiske emirater, arrangerer ambassaden og Avdelingen for offentlig og kulturell diplomati (OPCD) nå en utstilling på MESH i Oslo. Utstillingen har fått navnet «Norway - UAE: +40 years of Culture», og dokumenterer sosiale og kulturelle bånd mellom Norge og Emiratene gjennom foto, video, annet historisk materiale og kunst.

Utstillingen holder åpent fra 12.-26. november og gir et innblikk i kulturutvekslingen mellom to land fra hvert sitt hjørne av verden som tilsynelatende er veldig forskjellige, men likevel har flere fellestrekk.

Åpningstider:

Mandag – fredag: 08.00-23.00

Lørdag – søndag: 11.00-16.00

Mesh:

Tordenskioldsgate 3

0160 Oslo

Utflukt med kirkebussen i 1978 ved Sjømannskirken i Dubai. Sjømannskirken i Dubai