GODE LØSNINGER: Administrerende direktør i Martela, Artti Aurasmaa, presenterer kontorløsninger for fremtidens arbeidsliv.
GODE LØSNINGER: Administrerende direktør i Martela, Artti Aurasmaa, presenterer kontorløsninger for fremtidens arbeidsliv.

Slik kan bedriften din optimalisere arbeidsplassen etter pandemien

Mange bedrifter er usikre på hvordan de skal rigge arbeidsplassen etter pandemien. Martela-direktør Artti Aurasmaa spår at hybridarbeid har kommet for å bli, men har en løsning klar som gjør at bedriften din er rigget for fleksibilitet.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

I den nye tiden som følger etter unntakstilstanden er det en forutsetning at arbeidsplassene har kontorer der medarbeiderne virkelig ønsker å være. Det mener den nye administrerende direktøren i Martela, Artti Aurasmaa.

– Pandemien vil endre arbeidsplassen og måten vi jobber på varig basis. Da må også livssyklusen til arbeidsplassen vurderes på en helt ny måte, sier Aurasmaa.

Slik kan en arbeidsplass med ulike soner ser ut.
Slik kan en arbeidsplass med ulike soner ser ut.

Martelas tjeneste Workplace as a Service (WaaS) sikrer arbeidsgiver nettopp dette: Arbeidsplassen planlegges sammen med ledelse og ansatte, og Martelas ekspertteam tar ansvaret implementering og kontinuerlig optimalisering. Med WaaS betaler bedriften en samlet månedsavgift for de møbler og arbeidsplasstjenester som bedriften trenger.

– Når det oppstår endrede behov, kan møbler skiftes ut eller planløsning justeres. På den måten kan man til enhver tid sikre en optimal arbeidsplass, uten nye investeringer, sier Aurasmaa.

HER KAN DU LESE MER OM WAAS, WORKPLACE AS A SERVICE

– Hybridarbeid er kommet for å bli

De siste månedene har gitt mange bedrifter hodebry: Hva skjer med organisasjonskulturen og arbeidsmetodene etter korona? Hvilken type arbeidsplass tjener morgendagens behov?

Martelas administrerende direktør har en trøstende beskjed til alle bedriftsledere som klør seg i hodet:

– Det er ikke nødvendig å bygge arbeidsplassen for flere tiår fremover. Med Workplace as a Service (WaaS), vil bedriften få hjelp til å kontinuerlig tilpasse seg behov og endringer, sier Artti Aurasmaa.

Aurasmaa har lang erfaring med å skape forskjellige livssyklusmodeller for bedrifter. Han påpeker at mange er flinke til å ta hensyn til medarbeidernes behov for en ergonomisk arbeidsstasjon, også på hjemmekontoret.

– Hybridarbeid er kommet for å bli. Mange har oppdaget at de jobber godt hjemme, men det sosiale og opplevelsen av å skape noe i fellesskap blir mindre fremtredende. Fremtidens arbeidslokaler må friste for at medarbeiderne skal komme dit og arbeide i sammen, sier Aurasmaa.

TRENGER DIN BEDRIFT HJELP TIL Å PLANLEGGE FOR FREMTIDEN? LES MER HER
Både skoler og arbeidsplasser bør ha en miks av soner for faglige og sosiale behov. Med Martela WaaS får bedriften din hjelp til kontinuerlige tilpasninger.
Både skoler og arbeidsplasser bør ha en miks av soner for faglige og sosiale behov. Med Martela WaaS får bedriften din hjelp til kontinuerlige tilpasninger.

Pandemien endrer bedriftskulturer

Aurasmaa mener at pandemien er et utmerket tidspunkt for å vurdere arbeidsmetodene våre på nytt.

– Det finnes ingen bedriftskultur uten samarbeid og interaksjon mellom ansatte. Hvis vi går over til bare hjemmekontor, er det stor fare for at sjelen i bedriften forsvinner. Den nye tidsalderen forutsetter at medarbeiderne virkelig ønsker å komme på kontoret for å jobbe sammen, og at hjemmet ikke er det eneste fristende alternativet, sier Aurasmaa.

Martela-sjefen kommer med noen konkrete tips til hva det kan være smart å tenke på for å tilrettelegge for «det nye arbeidslivet»:

  • Tenk over hvordan jobben utføres på arbeidsplassen og hva slags rom og arbeidssoner de ansatte vil ha behov for. Alle medarbeidere trenger ikke å ha sin egen, faste plass hvis mange til enhver tid jobber hjemme.
  • I stedet for en egen kontorplass kan de ansatte få friheten til å velge hvor de vil sitte. Én dag ønsker man kanskje å jobbe på et stillerom, en annen dag i åpent landskap. Dette bidrar også til å redusere antall kvadratmeter som er nødvendig på et kontor.
  • En arbeidsplass som bygges nå tjener garantert ikke til formålet om ti år. Måtene å jobbe på endrer seg svært, så det er viktig å tenke fleksibilitet når man planlegger et arbeidslokale.
  • Økt bruk av nettmøter gjør at mange bedrifter trenger færre store møterom. – For ti år siden kunne vi ikke se for oss at «hele verden» skulle erstatte fysiske møter med nettmøter, eller at mange fabrikkbesøk er blitt erstattet med VR-briller, sier Aurasmaa.
LES MER OM ORDNINGEN SOM OPTIMALISERER DIN ARBEIDSPLASS
Det sosiale på en arbeidsplass er viktig blant annet for å skape en god bedriftskultur.
Det sosiale på en arbeidsplass er viktig blant annet for å skape en god bedriftskultur.

Sensorer forteller hva bedriften trenger

– Et godt arbeidsrom bør ha plass for selvstendig arbeid, gruppearbeid, interaksjon og rekreasjon, sier Martela-sjefen.

Under pandemien har de hentet ut sanntidsdata fra sensorer for å sikre at smittevernkravet til én meters avstand kan overholdes på arbeidsplassen.

– Sensordata kan også fortelle rengjøringsfirmaet hvilke arbeidsstasjoner som er brukt. Vi tilbyr også applikasjoner som medarbeiderne kan bruke til å reservere arbeidsstasjoner på kontoret på forhånd, sier Aurasmaa.

Ble du interessert? Les mer om WaaS, Workplace as a Service, på våre nettsider.