Dragon_Box_One_Call_DGA_6224.jpg

Dragon_Box_One_Call_DGA_6224.jpg

Disse appene lærer barna matematikk

– At barn kan lære matematikk raskere gjennom spill er et faktum, sier en av gründerne bak norske DragonBox, Rolv Assev. Her er noen gode matematikk-apper for barn og unge.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Se listen over gode matematikkapplikasjoner nederst i denne saken. Om du har barn som ikke er gamle nok til å lære matematikk helt ennå, prøv heller denne saken med lærerike barneapper.

Norske skolebarn sliter med matematikken ifølge internasjonale sammenligninger som PISA-undersøkelsen og andre rapporter.

Samtidig er vi blant de ivrigste brukerne av ny teknologi, mobiler og nettbrett. Mange foreldre går rundt med dårlig samvittighet eller irriterer seg over at barna er for mye på skjerm.

Ved å gi ungene tilgang til de nyeste, supre lære-appene og pedagogiske spillene, kan barn bli flinke i matte og ha det gøy mens de lærer.

Mobiloperatøren OneCall ivrer for gode mobilvaner i familien, både når det gjelder bruk av applikasjoner og valg av abonnement. Bevisste mobilvalg gjør ikke bare utbyttet større for små og store, men også kostnadene mindre.

Les også:

Les også

Mobiltelefon til barn: Dette bør du tenke på

Mattespill skrytt opp i nettskyene

Det er kommet flere gode matte-apper på markedet de senere årene.

Kongen på haugen er appene til norske DragonBox, som har snudd opp-ned på måten å lære matematikk på. Spillene er kalt for en av de mest innovative mattelæringsspillene gjennom tidene, har vunnet en lang rekke priser både ute og hjemme.

Dragon_Box_One_Call_DGA_6229.jpg

– Det er klart vi er stolte av DragonBox-spillene, sier Rolf Assev, en av gründerne i WeWantToKnow, selskapet bak DragonBox.– Det er ikke sikkert at unger virkelig blir smartere av å bruke pedagogiske spill på mobil og brett. Her er det jo en lang rekke faktorer som spiller inn. Men at de kan lære matematikk raskere gjennom spillingen er et faktum.

I høst fikk WeWantToKnow prisen Changing the World (Wide Web) 2015 av konferansen Webdagene og Oslo Innovation Week.

Blir familiens databruk på mobiltelefonene for høyt? Da bør dere vurdere et mobilt bredbånd — det er både billigere og mye enklere på tur og på hytta.

Spillet gjør mattefaget morsomt

– Mange i Norge og resten av verden strever med å lære matematikk. Dragon Box gjør faget morsomt. Med matematikkspillet forandrer selskapet WeWantToKnow måten vi lærer på og gir elever mulighet til å lykkes på skolen og senere i livet, skrev juryen i begrunnelsen for tildelingen. Barn helt ned i 6-årsalderen kan nå riktig kose seg med ligninger, het det pressemeldingen fra Netlife Research.

– Vi tar spill på alvor. De må være er ekstremt morsomme og engasjerende, samtidig som de skal gi effektiv læring, sier Assev.

– Spillene er utviklet ut fra tilbakemeldinger fra barn, foreldre og lærere, og vi samarbeider med universiteter og skoler rundt om i verden, forteller han.

Les også

Bruker du eller noen i familien kontantkort? Da bør du lese denne saken

Spill kan hjelpe hukommelsen

Dataspill i 3D kan være god trening for hjernen din, mener forskere fra University of California. De rekrutterte en gruppe studenter til å spille enten Super Mario 3D World eller Angry Birds en halvtime om dagen, hver dag i to uker. Det førstnevnte spillet er tredimensjonalt og detaljert, mens det andre er mer passivt og todimensjonalt.

Deltakerne spilte altså en halv time, hver dag i to uker. Før og etter forsøket gjennomførte alle deltakerne en hukommelsestest. Det viste seg at de som hadde spilt Super Mario forbedret sine testresultater betydelig. Angry Birds-spillerne hadde ingen betydelig forbedring.

Forskningen ble publisert i The Journal of Neuroscience i fjor.

Les også:

Les også

Snapchat er en god måte å holde kontakt med barn og barnebarn på

Ble bedre i matte med matteapp

Selv om mattetalent til en viss grad er arvelig, betyr også miljøet mye. Barn med foreldre som har matteangst kan stille med et handicap, og risikerer å henge etter. I en studie av førsteklassinger og foreldre i Chicago i USA-området fikk familiene utdelt nettbrett og et gratis mattespill. De fleste fikk utdelt matte-appen Bedtime Math, mens resten fikk en tilsvarende lese-app uten matte fra samme app-produsent. 587 familier deltok i studien.

Bedtime Math er laget spesielt for å brukes av barn og foreldre sammen. Matte-appen har lesestykker og spørsmål innen telling, geometri, enkel sannsynlighetsregning og aritmetikk, som addisjon, multiplikasjon og divisjon.

Selv barn som brukte appen med sine foreldre så lite som en gang i uken, kom seg ganske raskt opp på nivå med klassekamerater fra mer mattevante familier, ifølge studien fra The University of Chicago.

Les dette om du vil være trygg på ikke å betale for mye for mobilen:

Les også

Dette er det viktigste du bør vite for å spare på mobilregningen

Last ned og sett i gang

Her finner du de prisbelønte DragonBox-spillene, Bedtime Math-spillet og et knippe andre morsomme og lærerike matteapper:

Dragonbox numbers fra 4 år.png

Dragonbox numbers (fra 4 år)Spiller passe fra 4 år og viser hva tallene er, hvordan de fungerer, og hva du kan gjøre med dem. Gjennom lek, moro og oppgaver er dette en god introduksjon til den fantastiske av matematikkverdenen.

Last ned:FraItunesogGoogle Play (79 kroner)

Dragonbox elements fra 8 år copy.png

DragonBoxElements (fra 8 år):Det skal godt gjøres å finne en bedre og morsommere måter å lære geometri på. Appene lar deg løse artige pusleoppgaver mens du introduseres for figurenes verden.

Last ned:FraItunesogGoogle Play (79 kroner)

Dragonbox algebra 5+2 copy.png

DragonBox algebra 5+ (fra 5 år)Effektiv gjemt bak lek og gåter lærer barna stadig mer avansert algebra. Det starter med enkle oppgaver og bygger seg opp steg for steg mens barna lærer seg bruken av de grunnleggende reglene. Selv 5-åringen fikser en del av dette, mens litt eldre barn naturligvis greier enda mer.

Last ned:FraItunesogGoogle Play (49 kroner)

Dragonbox algebra 12+.png

DragonBox algebra 12+ (fra 12 år)Dette er superappen for ungdomsskolelever, men også et godt verktøy for eldre ungdom på jakt etter bedre mattekarakterer og økt selvtillit i algebra og matematikk. Den dekker de samme temaene DragonBox Algebra 5+ , men går videre til å dekke mer avanserte emner i matematikk og algebra.

Last ned:FraItunesogGoogle Play (79 kroner)

Bedtime math copy.png

Bedtime math (fra 3 år)Gjør matematikk til en morsom del av barnas hverdag. Velg «dagens matteproblem», eller utforsk over 400 flere matematiske oppgaver med ulike sprø emner, alt fra elektrisk ål og sjokoladebiter til berg-og-dalbaner og flamingoer. Flere vanskelighetsgrader. Dette har både barn og voksne glede av.

Last ned:FraItunesogGoogle Play (Gratis)

Tell med Ted copy.png

Tell med Ted (fra 3 år)En telle-app for de aller minste. Dette er en Interaktiv tellebok, basert på barne-TV-suksessen Vennebyen. I tillegg til de tolv tellesider, har denne boken to små tellespill hvor man kan leke med tall og ting.

Last ned:FraItunesogGoogle Play (7 kroner)

Toca-block-icon-512-325x325.png

Toca-appene (fra 3 år)Spillprodusenten Toca Boca har laget mange morsomme og lærerike apper med ulike temaer og aktiviteter for barn. I Toca Store lærer barna enkel matematikk, i Toca Blocks leker og spiller barna med klosser, som har mange ulike egenskaper. I Toca Lab leker de seg til litt kjemikunnskap, mens i Toca Nature er temaet dyr og natur. Toca har spill for både små og litt større barn.

Last ned:FraItunesogGoogle Play (Flere spill, noen er gratis)

Super slice.png

Super Slice (fra 3 år)Med fingeren din som kuttekniv du skal løse logiske gåter. Det starter enkelt, men etter hvert må de små grå virkelig settes i sving. Morsom hjernetrim med både fysikk og matematikken innbakt i leken. For litt større barn og voksne.

Last ned:Google Play (Gratis, Super Sharp-spillet på Itunes ligner og koster 19 kr.)

Calculords_logo.png

Calculords (fra 7 år)Jorden har blitt ødelagt av den onde Hate Bit, og du skal bekjempe ham. Grunnskolematematikken blir fort mer spennende når du bruker den i kampen om å redde jorden. For å ødelegge fiendens baser må du addere, subtrahere og multiplisere tall. Passer for skolebarn i alle aldre.

Last ned:FraItunesogGoogle Play (gratis)

Blir familiens databruk på mobiltelefonene for høyt? Da bør dere vurdere et mobilt bredbånd — det er både billigere og mye enklere på tur og på hytta.

Les også

  1. Mobilt bredbånd gjør nettbruken billigere og bedre - på tur eller på hytta

  2. Ny på Snapchat? Dette bør du vite

  3. Mobilabonnement: Slik sparer du på regningen

  4. Styr unna kontantkortfella

  5. Så mye data bruker vi på mobilen

  6. Mobil til barn: Dette bør du tenke på

Gå til kampanjesiden