Nå vil «alle» ha hytte på Geilo

Vanligvis er sommeren lavsesong når det gjelder hyttemarkedet på Geilo. Men ikke årets: – Denne sommeren har vært helt ellevill!

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Det sier Jannike Seljevoll Herleiksplass, eiendomsmegler og daglig leder ved PrivatMegleren Herleiksplass & Partnere på Geilo.

– Det har vært alt annet enn en normal sommer her på Geilo i år. Vanligvis er det litt roligere her etter at vi har tatt unna etterdønningene etter påsketrafikken, men slik var det ikke i år, forteller den erfarne Geilo-megleren.

KIKUT: Kikut er blitt et populært sted å ha hytte for bergensere. Foto: PrivatMegleren

Full kok hele sommeren

Siden 1. mai har de tre eiendomsmeglerne ved PrivatMegleren på Geilo solgt imponerende 120 hytteeiendommer.

Jannike Seljevoll Herleiksplass, eiendomsmegler og daglig leder ved PrivatMegleren Herleiksplass & Partnere på Geilo, forteller om en helt uvanlig sommer i den lille fjellandsbyen. Foto: PrivatMegleren

– Vi er tilgjengelige 24/7! Telefonen ringer i ett, og vi kjører utelukkende privatvisninger på grunn av koronasituasjonen, sier Seljevoll Herleiksplass.

– Både forrige uke og nå i høstferieuken er det bra trøkk med visninger. Det er helt klart et godt marked for å selge, føyer hun til.

I et vanlig år er juni den roligste måneden på Geilo. Så tar det seg litt opp i juli og august, før det smeller i toppmåneden september.

– Men i sommer var det full kok hele tiden. Heldigvis har vi vært gode på å tilføre markedet nye prosjekter, og slik sett hatt mer å selge på. Hadde vi ikke fått opp tilbudet, hadde vi ikke hatt nok til alle interesserte, forteller eiendomsmegleren.

Rask overtakelse

Mens flere har kjøpt seg opp fra leilighet til hytte i sommer, har andre gått motsatt vei og byttet ut hytten med leilighet, ifølge Seljevoll Herleiksplass.

– I tillegg har mange kjøpt sin aller første fritidsbolig på Geilo dette året, sier hun.

Hun forteller videre om til tider usedvanlig raske overtakelsesperioder den siste tiden.

HELÅRSDESTINASJON: – Alle vet at Geilo har gode alpint- og langrennsforhold, men stadig flere hytteturister tilbringer også sommerferier og helger her, sier Seljevoll Herleiksplass. Foto: PrivatMegleren

Se alle de flotte eiendommene som er til salgs på Geilo

IDYLL: Opp med en hånd de som ikke finner roen her! Foto: PrivatMegleren

– Etter lang tid på hjemmekontoret, har mange rett og slett blitt veldig lei eget hjem og overklar for et stuebytte. Vi har flere eksempler på hytter som har blitt kjøpt mandag, og så overtatt fredag, sier megleren.

Siden mange av hyttefeltene har fiber, er det heller ikke noe problem å ta seg noen dager med hjemmekontor på fjellet for dem som har mulighet til det.

PEISHYGGE: Alltid like koselig med levende flammer. Foto: PrivatMegleren

Hele Norge på norgesferie

Det er ingen tvil om at annerledesåret 2020 vil sette sitt helt tydelige preg på nordmenns ferievaner i lang tid fremover.

– Mens folk tradisjonelt har hatt fokus på sjø, båt og hytte ved sjøen om sommeren, ser vi at flere og flere søkte til fjells denne sommeren, sier Seljevoll Herleiksplass.

Hun peker på kombinasjonen lav rente og norgesferie som noen av årsakene til at etterspørselen etter hytter på Geilo virkelig har eksplodert i år.

Vurderer du å selge boligen din?

LOMTJØDNLIE: På Geilo bor hytteturistene tett på naturen. Foto: PrivatMegleren

– Mange har innsett at det blir norgesferie på oss alle i overskuelig fremtid. Per i dag, så vet vi jo ikke engang om vi i det hele tatt kommer til å få de samme reisevanene som før, sier eiendomsmegleren.

– Nå er det Norge som gjelder. Det er ikke uvanlig at Ola Nordmann kjøper hytte, men hyttemarkedet har helt klart fått en større kjøpegruppe som følge av korona.

Geilo, elsket av bergensere

ETTERTRAKTET: I sommer er det ekstra mange som har ønsket seg en slik koselig uteplass på Geilo. Foto: PrivatMegleren

I fjor ble Geilo kåret til Norges beste skisted, og flere og flere oppdager at det koselige tettstedet også er den perfekte helårsdestinasjon.

– Selv om Geilo er en liten landsby på fjellet, er infrastrukturen her oppe veldig god. Her er det butikker, restauranter og treningssentre, ja egentlig hva enn du måtte ønske deg. Alle vet at Geilo har gode alpint- og langrennsforhold, men stadig flere hytteturister tilbringer også sommerferier og helger her, sier Seljevoll Herleiksplass.

Sentralt mellom øst og vest

Det at Geilo ligger midt mellom Bergen og Oslo, i tillegg til at Bergensbanen tikker rett gjennom sentrum, gjør at hyttefolk fra både øst og vest kan komme seg sømløst til fjells.

– Det tar bare tre og en halv time å kjøre fra Bergen til Geilo med bil, og tre med toget.

Når du har din egen eiendom her oppe, er det bare til å pakke med seg den lille weekendbagen og hive seg i bilen eller på toget for komme seg til fjells – om så bare for en helg. Enklere blir det ikke, sier megleren.

Drømmer du om hytte på Geilo? Se hva som er til salgs nå

GOD AVSTAND: Selv om det er mange som har fritidsboliger på Geilo, er det likevel god plass til alle. Foto: PrivatMegleren

Les også

  1. Din første fritidsbolig

  2. Høstjakten på familiebolig er i gang

  3. Selger luksusdrømmen til stadig flere

  4. Slik velger du riktig megler