Fire år gamle Amadeuz lærer seg matematikk

Amadeuz (4) har oppdaget spill-appen «Albert» og har det morsomt mens han regner matte. – Dette vil vi fortsette med for å holde interessen og læringen i gang, sier mamma Louice.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Allerede da han var to år gammel, begynte Amadeuz å vise interesse for tall, og han kunne telle til ti uten problemer.

– Vi fortsatte å oppmuntre ham og la inn tall som en del av hverdagen. For eksempel fikk han telle hvor mange pastaskruer eller pølsebiter det var igjen på tallerkenen, forteller moren Louice.

Da koronaviruset kom og Amadeuz ikke kunne gå i barnehagen, ønsket foreldrene å tilrettelegge for at sønnen fikk lære mer om tall og bokstaver hjemme.

– Vi har laget en skoleperm med ulike oppgaver som Amadeuz får gjøre. På Instagram kom jeg over matteappen «Albert». Vi vil gjerne at han skal fortsette å like matematikk, så vi ble raskt litt hektet på denne, sier Louice.

AKKURAT NÅ ER «ALBERT» HELT GRATIS – TEST TJENESTEN HER!

Spillet har tusenvis av oppgaver og animerte filmer, tilpasset ulike aldersgrupper. Uansett alder og nivå, er fellesnevneren at appen skal hjelpe barn med å forstå matematikk.

– Hvordan er det med matteinteressen til Amadeuz nå?

– Han har faktisk blitt enda ivrigere! Amadeuz synes at det er morsomt å ha «hjemmeskole», men vi passer på å holde det på et nivå som gjør at det er både morsomt og lærerikt. Vi ser at han lærer masse, samtidig som han får litt tid med nettbrettet, sier Louice.

HER KAN DU OPPRETTE GRATIS KONTO FOR BARNET DITT

Kan øke selvtilliten

Mestring, øvelse og repetisjon bidrar til å bygge selvtilliten hos barn, ifølge produktsjef for «Albert», Sebastian Christ. Han forklarer hvordan den svenske appen er utviklet av erfarne pedagoger, lærere og forskere, med mål om å lære barn matte på en morsom og pedagogisk måte. Appen har nivåer for barn helt ned i treårsalder.

– Vi har laget en spillinspirert kunnskapsreise der barnet når nye nivåer gjennom utfordringer og positive tilbakemeldinger, sier Christ.

Med «Albert» kan barnet sitte i fred og ro, uten forstyrrelser og stress som kan oppstå i et klasserom.

– Tanken er at barnet får utforske matematikkens verden i sitt eget tempo og på sin egen måte, sier Sebastian Christ.

KLIKK HER FOR Å TESTE «ALBERT» HELT GRATIS