Dette er Nordens største spa-anlegg

På The Well kan man velge mellom 15 badstuer og 11 basseng – bare 15 minutter fra Oslo.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Dampen stiger opp langs bare skuldre og nakker. Det er minusgrader i luften, men vannet i den japanske onsen holder rundt 38. Omringet av bambus og stramme prydhager får man helt klart følelsen av å være på ferie langt, langt vekk fra Norge. Men velværeeldoradoet ligger under 20 minutter fra Oslo.

The Well er Nordens største spa-anlegg, og den japanske badeavdelingen er bare én av mange attraksjoner som hjelper deg med å senke skuldrene.

Velværesenteret rommer 15 badstuer og 11 basseng og kulper, mer enn 100 dusjer av ulike typer og områder designet for avslapning. Dette er likevel tall som bare sier noe om størrelsen: The Well må oppleves for å forstå omfanget.

– Mange nordmenn forbinder badstue med noe man gjør på hytta, forteller Jannicke Skarbøe ved The Well. Men etter en dag på The Well lærer man raskt at det er stor forskjell på tørrbadstuer i ulike temperaturer og at dampbad er noe helt annet.

Les mer om The Well her

– Du føler at du er født på ny

Har du for eksempel hørt om tepidarium eller caldarium? Ved art deco-avdelingen får en gruppe badekåpekledde gjester forklart forskjellen på dampbadet og bassenget med damp. Etterpå går gruppen videre til neste avdeling for å få en rask innføring i temperaturer, luftfuktighet og anbefalt badetid.

– Vi anbefaler alle å få en omvisning første gang man er her. Da får man det beste ut av opplevelsen, forteller Skarbøe.

Dette er for å få en oversikt over The Wells tre etasjer, men også fordi man oppnår best helseeffekt når saunaene, dampbadene og bassengene benyttes i anbefalt rekkefølge.

Varmen og dampen kan blant annet hjelpe kroppen med å skille ut slaggstoffer gjennom svette, lindre muskelsmerter, og åpne luftveiene. Ved å bevege seg mellom ulike temperaturer kan man øke blodsirkulasjonen.

– Du føler at du er født på ny etter en dag her, sier Skarbøe.

Vannet i den japanske onsen holder rundt 38 grader.

Velværetradisjoner fra hele verden samlet under ett tak

Mennesker har besøkt varme og kalde kilder for disse helsebringende effektene siden tidenes morgen, og det finnes ulike badekulturer over hele verden. På The Well er de eldste og mest kjente samlet under ett tak. På én dag kan du oppleve velværetradisjoner fra Japan, Tyrkia, Marokko og Finland – blant annet.

Det betyr at det ikke bare er avslappende å besøke The Well. Det er også en opplevelse. Hvert eneste rom er unikt innredet og gir feriefølelse i hverdagen.

I rhassoulen er veggene dekorert med marokkanske fliser, i loftsaunaen fungerer hundre år gamle sibirske tømmerstokker som søyler mellom badstuens to etasjer. I art deco-avdelingen er du omgitt av gyllen mosaikk, og i grottedusjen er det selvfølgelig vegger som minner om fjell.

Stadig flere finner roen i velværeparadiset

Hvor du enn går på The Well er veggene er prydet med malerier, fotografier og skulpturer. Kunsten tilhører Stein Erik Hagen, mannen bak anlegget. Investoren er lidenskapelig opptatt av badekulturer.

– Han ville at også nordmenn skal kunne oppleve denne kulturen, forteller Skarbøe.

Etter flere år med planlegging og bygging åpnet The Well på Kolbotn i desember 2015. Det er mange som nå finner veien til velværeparadiset.

– Det har vært en stadig økende pågang. Skal man hit på en lørdag og vil ha behandling, kan det være greit å booke på forhånd. På lørdager er listene i behandlingsavdelingen ofte fulle flere uker i forveien, sier hun.

De fleste gjestene kommer fra Oslo, Akershus og Østfold, men det er også gjester som kommer fra Nord-Norge og Vestlandet samt utenlandske turister.

Mer enn halvparten av gjestene kommer tilbake igjen innen tre måneder. Det sier vel sitt om opplevelsen på Nordens største velværeanlegg.

Se hvilke behandlinger du kan velge mellom
Det er 11 badekulper på The Well. I den varme kulpen har vannet en temperatur på ca. 36 grader, mens i kald-kulpen ved siden av er det 16 grader.