GLADNYHET: Regnskapsfører Tine Hammernes (til venstre) og product manager Cecilie Sofie Fjellholt i Tripletex.
GLADNYHET: Regnskapsfører Tine Hammernes (til venstre) og product manager Cecilie Sofie Fjellholt i Tripletex.

Lanserer nytt årsoppgjørsprogram: – Enormt tidsbesparende

Har du tidligere levert årsoppgjøret manuelt, må du nå sende inn via et system. Med Tripletex sitt årsoppgjørsprogram får du regnskap og årsoppgjør i ett system – slik at det blir enklere å rapportere riktig.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Skatteetatens arbeid med å forenkle skattemeldingen for næringsdrivende fortsetter. Målet er at det skal bli enklere og mer effektivt å levere riktige opplysninger.

ENK begynte å levere ny skattemelding i fjor – og i år er det AS sin tur.

Som følge av de nye reglene har økonomisystemet Tripletex utviklet et årsoppgjørsprogram tilpasset den nye måten å jobbe med årsoppgjør på.

– Vi skjønner at dette er tidkrevende og noe mange gruer seg til. Historisk sett har det vært lite hjelp og automatisering i årsoppgjørsprogrammene, og målet vårt er at dette skal revolusjonere hvordan man arbeider med årsoppgjør, sier Cecilie Sofie Fjellholt.

Hun er product manager i Tripletex og står i bresjen på selskapets satsing på årsoppgjør. Under utviklingen av årsoppgjør i Tripletex har alle i teamet hatt fokus på automatisering, smarte løsninger og å gi kunden en unik brukeropplevelse og kontroll.

– Med årsoppgjør og regnskap i samme system får du en helt annen oversikt og kontroll – som sørger for at du rapporterer riktige opplysninger, sier Fjellholt.

LEVÉR SKATTEMELDINGEN I TRIPLETEX. LER MER HER!
PRODUCT MANAGER: Cecilie Sofie Fjellholt i Tripletex.
PRODUCT MANAGER: Cecilie Sofie Fjellholt i Tripletex.

– Helt annen kontroll

Tine Hammernes i Tripletex har vært statsautorisert regnskapsfører i ti år. Hun er ikke i tvil om at mange vil få en enklere hverdag når de får årsoppgjør og regnskap i ett system.

– Denne automatiseringen kan være enormt tidsbesparende. Den gir en helt annen kontroll og oversikt over bedriftens økonomi, sier Hammernes.

Tidligere måtte du flytte data fra regnskapsprogrammet over til årsoppgjørsprogrammet – og tilbake igjen. Dette gjorde det tungvint å rette feil og føre typiske sluttposteringer. Nå gjøres alt direkte fra årsoppgjørsmodulen i Tripletex, og du jobber alltid med korrekte tall fra regnskapet.

– Med et løpende oppdatert regnskap i samme system som årsoppgjøret, får du enda bedre kontroll på den økonomiske situasjonen til bedriften. Du slipper med andre ord overraskelser når arbeidet med årsavslutningen starter, sier Hammernes.

LER MER OM ÅRSOPPGJØRSPROGRAM FRA TRIPLETEX HER!
KJENNER UTFORDRINGENE: Som regnskapsfører vet Tine Hammernes i Tripletex hvor skoen ofte trykker når man skal gjøre årsoppgjør. Det har vært nyttig ved utviklingen av årsoppgjørsmodulen.
KJENNER UTFORDRINGENE: Som regnskapsfører vet Tine Hammernes i Tripletex hvor skoen ofte trykker når man skal gjøre årsoppgjør. Det har vært nyttig ved utviklingen av årsoppgjørsmodulen.

Skreddersydd og intuitivt

Tripletex er en smart og effektiv løsning som samler mange funksjoner på ett sted, hvor de ulike modulene «snakker» sammen og utveksler data. Dette gjelder også det nye årsoppgjørsprogrammet.

– Vi har også sørget for at du automatisk får opp kun det som er relevant for din bedrift. Du blir eksempelvis ikke guidet innom steg knyttet til kundefordringer og varelager hvis du ikke har dette, forklarer Fjellholt.

Modulen for årsoppgjør er svært intuitiv. Skulle du likevel ha behov for bistand på veien, har Tripletex sørget for at det er gode råd å få.

– Du får sjekklister og veiledning som guider deg gjennom steg for steg. Øverst på hver side står det hva du skal gjøre. I tillegg holder vi både digitale og fysiske kurs, forklarer Fjellholt.

– Vi gir deg til og med tilbakemelding ved ulogiske tall og differanser, sier hun.
BEDRE KONTROLL OG OVERSIKT? LES MER OM TRIPLETEX SITT ÅRSOPPGJØRSPROGRAM HER!

Solid start

Ifølge Fjellholt er modulen utviklet over lang tid av et håndplukket team bestående av folk med mye erfaring og kompetanse.

Hun understreker at de allerede har sørget for en lang testfase. Ikke minst har de lagt bak seg en vellykket sesong med innsending av ENK i 2022.

På direkte spørsmål om hvordan modulen har blitt mottatt så langt, svarer hun følgende:

– Vi har hatt svært få henvendelser fra support. Dét må jo sies å gi en indikasjon på at brukerne har vært fornøyde, sier hun og smiler.
SOLID: Tine Hammernes (til venstre) og Cecilie Fjellholt i Tripletex er stolte av det nye årsoppgjørsprogrammet.
SOLID: Tine Hammernes (til venstre) og Cecilie Fjellholt i Tripletex er stolte av det nye årsoppgjørsprogrammet.

Enkelt å bytte

Ifølge Hammernes tror mange at det er vanskelig å bytte regnskapsprogram. En vanlig myte er at du må avslutte og runde av året i det gamle systemet før du kan ta i bruk nytt regnskapsprogram. Dette stemmer ikke.

– Når du har registrert en konto i Tripletex, kan du umiddelbart starte med faktureringen, koble til banken og håndtere regninger. Da havner alt det nye du gjør i nytt system, sier Hammernes.

– Selv om du har brukt et annet system i 2022, kan du likevel sende inn skattemeldingen din for 2022 fra Tripletex. Vi hjelper deg i gang, legger hun til.

Hun tipser avslutningsvis om at Tripletex er et alt i ett-system som kan tilpasses og skaleres opp og ned ettersom behovene endrer seg.

– Du betaler med andre ord kun for det du trenger, og du unngår å måtte bytte regnskapsprogram dersom bedriften vokser, sier Hammernes.

ÅRSOPPGJØR OG REGNSKAP I ETT PROGRAM? LES MER HER!