Evripides’ Medea er en 2500 år gammel gresk tragedie om en kvinne som har mistet alt, om kjærlighet som blir til hat og dyp sorg.
Evripides’ Medea er en 2500 år gammel gresk tragedie om en kvinne som har mistet alt, om kjærlighet som blir til hat og dyp sorg.

Scenehusenes beste tips: Disse forestillingene bør du få med deg nå

Nationaltheatret, Oslo Nye Teater, Det Norske Teatret og Den Norske Opera & Ballett gir deg sine beste tips for februar.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

«På Scenen i Oslo» er et samarbeid mellom Nationaltheatret, Oslo Nye Teater, Det Norske Teatret og Den Norske Opera & Ballett. Hver måned vil du få scenehusenes beste tips til hva som skjer fremover. Saken er produsert av Brand Studio på oppdrag fra scenehusene.

Nationaltheatret: 2 x Medea

Når Medea får vite at ektemannen Jason forlater henne til fordel for en annen, eksploderer hun. Alene i et fremmed land, bedratt og forvist, planlegger hun en grusom hevn som rammer Jasons elskerinne, elskerinnens far – og Medeas to barn.

Evripides’ «Medea» er en 2500 år gammel gresk tragedie om en kvinne som har mistet alt, om kjærlighet som blir til hat og dyp sorg. Stykket har sjokkert til alle tider med sin skildring av det ultimate tabu: En mor som dreper barna sine.

Nå setter Nationaltheatret opp stykket på Torshovteatret. Kjersti Horn står bak regien og er kjent for å konfrontere og utfordre publikum rundt spørsmål om identitet, kropp og kjønn med sine rå, ekspressive og kritikerroste iscenesettelser.

Med forestillinger som «Kaos er nabo til gud» (2016), «Natten er dagens mor» (2015) og «Styrtet engel» (2013) har Horn befestet seg som en av Norges viktigste teaterregissører.

Moral ifølge MEDEA har premiere på Torshovteatret 2. februar. Les mer og bestill billetter her.

Se hele spilleplanen til Nationaltheatret

Oslo Nye Teater: Sporvogn til begjær

Nils Jørgen Kaalstad og Linn Skåber er å se i hovedrollene i «Sporvogn til begjær».
Nils Jørgen Kaalstad og Linn Skåber er å se i hovedrollene i «Sporvogn til begjær».

– Sporvogn til begjær er en thriller, sier Nils Jørgen Kaalstad.

Ett år etter at den amerikanske dramatikeren Tennessee Williams skrev «Sporvogn til begjær» i 1947, vant stykket Pulitzerprisen for beste drama.

Nå setter Oslo Nye Teater opp klassikeren for andre gang med blant annet Kaalstad og Linn Skåber i hovedrollene.

«Sporvogn til begjær» er en rå, voldelig og emosjonell undergangshistorie fra et kriserammet og splittet USA. Den nevrotiske overklasseskjønnheten Blanche Dubois er på flukt fra fortiden sin og flytter inn hos søsteren i et fattig kvarter i New Orleans. Her konfronteres hun med sin virkelighetsnære svoger Stanley Kowalski, en amerikansk patriot og krigsveteran med en såret stolthet.

– Det dreier seg både om begjær, hat, forakt, men også kjærlighet. Og det i seg selv er et godt utgangspunkt for et bra drama! sier Linn Skåber.

Stykket har premiere på Hovedscenen 31. januar. Les mer og kjøp billetter her.

Se hele spilleplanen til Oslo Nye

Den Norske Opera & Ballett: Sour Angelica

 Operaen handler om den sterke morskjærligheten og å tape det mest dyrebare man eier.
Operaen handler om den sterke morskjærligheten og å tape det mest dyrebare man eier.

– Jeg ønsker å vise enda flere opera-formens stadige relevans. Derfor vil jeg nå og da presentere korte verk som kan gi en smak på hva opera kan være, uten at man må sitte i mange timer. I år er det Puccinis vakre «Sour Angelica», sier operasjef Annilese Miskimmon.

Operaen, som kun varer én time, handler om den sterke morskjærligheten og å tape det mest dyrebare man eier.

I Isabella Bywaters nye produksjon tas publikum med til et kloster på 1960-tallet. Hver dag siden Angelica kom til klosteret har hun lengtet etter sønnen, som ble tatt fra henne. Når tanten hennes kommer på besøk og forteller at den lille gutten døde for flere år siden, raser Angelicas verden sammen.

«Suor Angelica», en opera kun med kvinner på rollelista, er det tredje verket i trilogien «Il trittico», som ellers består av «Il tabarro» og «Gianni Schicchi», vist i Operaen i fjor høst.

Operaen har premiere 9. februar. Les mer og kjøp billetter her.

Se hele spilleplanen til Den Norske Opera & Ballett

Det Norske Teatret: David Bowie-musikal

 I mai gjenoppstår den avdøde popstjernen på Hovedscenen på Det Norske Teatret.
I mai gjenoppstår den avdøde popstjernen på Hovedscenen på Det Norske Teatret.

Bare måneder før David Bowie gikk bort, skrev han musikalen «Lazarus» sammen med Enda Walsh. Med 18 av hans sterkeste låter ble dette en av hans siste gaver til fansen.

Nå gjenoppstår den avdøde popstjernen på Hovedscenen på Det Norske Teatret 11. mai. Anders T. Andersen som har hatt stor suksess med «Verdiløse menn» på Nationaltheatret, har regien.

På scenen står sterke skuespillere som Pål Christian Eggen, Heidi Gjermundsen Broch, Lasse Kolsrud og Joachim Rafaelsen.

– Tidligere har vi blant annet løftet frem Tom Waits, The Smiths, Don Martin og Castro-brødrene. Nå er det David Bowie som blir tolket. Med «Lazarus» tror jeg vi kan løfte materialet til noe som blir veldig tøft, sier teatersjef Erik Ulfsby.

I «Lazarus» spenner Bowie en musikalsk bue fra det siste kritikerroste albumet «Black Star» tilbake til starten og den mer utforskende delen av karrieren hans.

Musikalen har premiere på Hovedscenen 11. mai. Les mer og bestill billetter her.

Se hele spilleplanen til Det Norske Teatret her