VELKOMMEN TIL NORDGARDSVEGEN 22: I enden av en blindvei finner du denne avskjermede perlen.
VELKOMMEN TIL NORDGARDSVEGEN 22: I enden av en blindvei finner du denne avskjermede perlen.

Ærverdig villa med historisk sus

Fra «Skjoldbu» kan du nyte utsikten over Nordåsvannet mens historien til eiendommen runger i veggene. Nå kan denne praktfulle boligen og herlige hagen bli din.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Eiendommen i Nordgardsvegen 22 har historie tilbake til 1917, på den tiden fungerte huset som en hytte. Nå ønsker nåværende eier at en ny historie skal skrives, at hagen skal fylles med barnelatter, og at husets rom skal brukes til trivsel og gode opplevelser.

– Helt siden 1940 har huset vært en tilfluktssted for barnefamilier. Den gangen måtte en familie kjøpe huset etter at de hadde mistet huset sitt i Eikeviken til tyskerne, forteller eieren.

På den tiden ble eiendommen kalt «Blåmyren», trolig var det en sjømann som var bosatt her under mellomkrigstiden som ga den det navnet. 

– Under krigen hadde familien høns, geiter, bikuber, hund og katt. På denne tiden var boligen «langt ute på landet», sier nåværende eier som har bodd her i over 20 år.

Nå kan eiendommen betraktes som litt mer sentral, med kun 15-20 minutters kjøretur til sentrum. Her har du også gangavstand til bybanen og Skjoldabukta, og kort vei til Lagunen. 

Restaurert i takt med historien

Da familien fra Eikeviken fikk huset sitt tilbake fra tyskerne i 1945 kjøpte en forretningsmann eiendommen året senere. Han bodde der helt til byggingen av motorveien startet på begynnelsen av 70-tallet, da overtok hans eldste datter.

Selv kjøpte nåværende eier huset i 2000 etter han ga et godt bud til daværende eier.

– Det var en stor lykke og glede da skjøtet var tinglyst og eiendommen ble min. Da startet vi opp et omfattende rehabiliteringsarbeid av dette vakre og historiske huset for å bevare sjelen og verdien, forteller eieren som taktfullt har oppgradert boligen.

MURT INN BRYLLUPSGAVE: Over en av boligens mange ildsted finner du en bryllupsgave fra 1946.

Han forteller at alle detaljer av affeksjon- eller bevaringsverdi ble sirlig bevart. Blant annet en bryllupsgave til ekteparet som bodde der i 1946.

– I den nydelige peisen er bryllupsgaven fra 1946 murt inn. Det er et keramisk kunstverk med tema fra Middelalderen; Bendik og Årolilja.

SE FINN-ANNONSEN

Eldorado for barn

Huset er et eldorado for barn med store marker og hemmelige rom for gjemmespill og lek. 

– Frem til oppgraderingen i 2000 var det en luke på kjøkkenet ned til flere hemmelige rom og husets vinkjeller. Selv oppdaget jeg et hemmelig rom lenge etter jeg flyttet inn. Det var ikke uvanlig å anlegge slike rom etter krigen, forteller eieren.

GOD BOLTREPLASS: I hagen er det god plass for barn å løpe og finne på leker.

Han forteller videre at sønnen hans har hatt en herlig barndom på eiendommen, med god plass til å invitere venner på besøk. 

– I bakken på eiendommen har sønnen min og flere generasjoner barn lært å stå på ski. Sommerstid har barna plukket blomster og bær fra den frodige hagen, men også hatt mange eventyrlige timer på trampolinen.

Eiendommen viser frem nye sider hver eneste årstid og hagen er en oppdagelsesreise i seg selv.

Det første som møter deg i innkjørselen er tre til fire meter høye rhododendroner som danner en flott ramme rundt innkjøringen. Hagen er fylt med frukttrær som gir mange epler om høsten, bærbusker og villjordbær. Muligheter for rekreasjon mangler det ikke på her.

– Vi har så mange fine minner fra dette huset, deriblant fine stunder rundt utepeisen eller å våkne til duekurring hver vårmorgen. Da sprengkulden kom, fyrte vi i flere ildsteder med ved fra egen skog og kjente den deilige varmen sive rundt i huset.

Bla i karusellen for å flere bilder av den praktfulle boligen:

SE FINN-ANNONSEN

Rom for trivsel

Nåværende eier forteller at boligen har hatt flere store oppgraderinger. I tillegg til totalrenoveringen i 2000 og 2001 er det bygd en leilighet i underetasjen, vinterhage, gjesteanneks, vedbod, vinkjeller, kjellerstue og sauna. Garasjen har blitt rehabilitert, og det er blitt lagt skifer og granitt i oppkjørselen og på de fleste av gangveiene rundt boligen. Det har også blitt satt opp kraftig støyskjerming mot motorveien. 

VINKJELLER OG HEMMELIGE ROM: I boligens underetasje finner du en vinkjeller, romslig kjellerstue og sauna.

Som fremtidig eier av «Skjoldbu» kan du nyte en god kopp kaffe i en oppvarmet vinterhage med flott utsikt over Nordåsvannet. Eventuelt benytte friheten av den usjenerte beliggenheten til å rulle deg i snøen etter et besøk i saunaen.

Allerede første nyttårsdag skinner solen inn i stuen, og stråler inn i vinduet fem minutter til før den går ned i horisonten.

– Alle som har besøkt eiendommen har blitt heftig begeistret. De forteller at den er helt unik, og at jeg aldri må finne på å selge. 

UTSIKT FRA VINTERSTUEN: Her kan du nyte en fredfull stund med god utsikt over hagen og Nordåsvannet.
SE FLERE BILDER HER

Fredfullt og unikt

Nå har derimot eieren kommet frem til den vanskelige beslutningen om å selge boligen.

– Selv om jeg er veldig glad i eiendommen og er sterkt knyttet til den så er den blitt for stor for meg. Denne vidunderlige eiendommen trenger barn som springer rundt i hagen og som kan fylle alle rom med kjærlighet og omsorg.

Han forteller at eiendommen har en utrolig fredfull og god energi.

– Dette er et særdeles fredfullt sted jeg kommer til å savne.

LUN STEMNING: – Dette er et særdeles fredfullt sted, sier nåværende eier.
SE FLERE BILDER OG LES MER OM EIENDOMMEN