Karen Bøhle Aarhus er meget godt fornøyd med den graden hun tok på BI - i høst fikk hun en ny jobb, godt hjulpet av etterutdannelsen ved høyskolen.

Karen Bøhle Aarhus er meget godt fornøyd med den graden hun tok på BI - i høst fikk hun en ny jobb, godt hjulpet av etterutdannelsen ved høyskolen. Aftenposten Brand Studio

Slik blir du en lagspiller på jobben

Masterprogrammet «Samspill og ledelse» er utviklet av psykologer for å gjøre deg til en bedre leder. – Du blir flinkere til å dra frem ressursene i folk og flinkere til å se dem, sier førsteamanuensis Hallvard Føllesdal.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

– Å forstå samspillet mellom mennesker og hvordan du virker inn på andre er avgjørende for å lykkes både som leder og som medarbeider, sier førsteamanuensis Hallvard Føllesdal og høyskolelektor Kathrine Johannesen ved institutt for ledelse og organisasjon på BI.

Førsteamanuensis Hallvard Føllesdal og høyskolelektor Kathrine Johannesen ved institutt for ledelse og organisasjon på BI. Foto: Aftenposten Brand Studio

Føllesdal og Johannesen er begge psykologer fra Universitet i Oslo, og faglig ansvarlige for masterprogrammet Samspill og ledelse; anvendt organisasjonspsykologi. Føllesdal har en doktorgrad i psykologi fra Universitetet i Oslo innenfor emosjonell intelligens og ledelse.Det populære programmet inngår i graden Executive Master of Management på BI.

Få riktige verktøy

Om du er leder allerede, ønsker deg inn i en lederstilling eller jobber med mennesker i organisasjoner, vil du oppleve at endringene i arbeidslivet vil gå enda raskere i fremtiden. For å henge med må du ha verktøyene til å forstå hva som påvirker trivsel, produktivitet og endring i organisasjoner og team.

Lederprogrammet «Samspill og ledelse; anvendt organisasjonspsykologi»bygger på norsk og internasjonal forskning og erfaring.

– Programmet har et ganske stort pensum, men er i stor grad erfaringsbasert. Vi gjør mange øvelser, og deltagerne vil oppleve ulike psykologiske gruppeprosesser som blir satt inn en faglig kontekst, sier Føllesdal.

– Mange av studentene får større selvinnsikt. Det er viktig for gode ledere.

Les hvordan du kan sette sammen en mastergrad på BI som passer for deg!

– Usedvanlig matnyttig

Samspill og ledelse er et strålende program. Det faglige nivået er høyt. Samtidig er det en praktisk tilnærming til problemstillingene som drar deg inn i de ulike temaene, sier Karen Bøhle Aarhus.

Hun har i mange år hatt en fremtredende rolle i JobbX Karrieresenter, en avdeling ved Antirasistisk senter, både som rådgiver og leder. Hun hadde en cand. mag. fra universitetet i Oslo fra før, og graduerte som Executive Master of Management på BI i sommer.

I februar begynner hun i ny jobb som programleder for nærmiljøprosjektene i Bydel Stovner, en del av videreføringen av Groruddalssatsingen.

Karen Bøhle Aarhus er meget godt fornøyd med den graden hun tok på BI - i høst fikk hun en ny jobb, godt hjulpet av etterutdannelsen ved høyskolen. Aftenposten Brand Studio

Med et masterprogram får du både oppdatert deg om det nyeste innen faget og samtidig bli bedre i jobben din, fordi dine praktiske jobberfaringer blir tatt med inn i undervisning og oppgaver. Studentenes allsidighet, ulik bakgrunn og erfaring blir brukt aktivt i undervisningen, og blir satt inn i en faglig kontekst. Selv om bransjene og organisasjonene virker helt forskjellige er mange av problemstillingene universelle.

– Anbefaler du masterprogrammene til andre?

– Jeg anbefaler det absolutt — og er veldig stolt og glad for at jeg tok det. Jeg ser jo hvor mye jeg har fått brukt dette etterpå. Dette har vært usedvanlig matnyttig, sier Aarhus.

Få riktige verktøy

Om du er leder allerede, ønsker deg inn i en lederstilling eller jobber med mennesker i organisasjoner vil du oppleve at endringene i arbeidslivet vil gå enda raskere i fremtiden. For å henge med må du ha verktøyene til å forstå hva som påvirker trivsel, produktivitet og endring i organisasjoner og team.

Masterprogrammet «Samspill og ledelse» er utviklet av psykologer og går i dybden på det komplekse samspillet mellom grupper og enkeltpersoner. Dette er anvendt organisasjonspsykologi.

– Kurset har mye fokus på det personlige, det mellommenneskelige. Du blir flinkere til å dra frem ressursene i folk, flinkere til å se folk.

På tvers av siloene

Samfunnet vårt er i stor grad basert på siloer, mener Aarhus. Vi sitter på hver vår tue. Hun tror at grunnlaget for verdiskaping er kommunikasjon, erfaringsutveksling og læring på tvers av disse siloene. Man må kunne se ting fra flere ulike sider.

– Med masterprogrammene har BI skapt en møteplass for ulike mennesker. Vi fikk mulighet til å komplementere kunnskapen vår. Ledelse i vanskelige prosesser, for eksempel endringsledelse, må bestå av flere ulike dimensjoner, deriblant det mellommenneskelige. BI har stor respekt for mangfoldet i kunnskap, langt utover businessfokuset.

Les også:

Les også

Slik velger du karriere og arbeidsgiver

Viktige sparringspartere

Det norske arbeidslivet er på mange måter nettverksbasert. Gjennom masterprogrammene på BI møter du folk i mange ulike bransjer. Dette skaper en plattform for mye spennende både under studiene og fremover, mener Aarhus.

– Jeg har hatt kontakt med tidligere medstudenter i flere sammenhenger etterpå. De er fine sparringspartnere å ha.

Ved siden av jobben

– Det er flott at programmene er langt opp som intensive samlinger, slik at studiene kan kombineres med din daglige jobb, sier Aarhus.

En mastergrad består av tre programmer, som du setter sammen selv i det tempoet du ønsker. Programmene er enkeltstående, så du kan starte med ett program uten å ha bestemt deg for å ta tre programmer og oppnå mastergraden. Du har valget mellom i alt 30 masterprogrammer innen ledelse, strategi, kommunikasjon, økonomi og flere relevante fagområder.

Les mer om Executive Master of Management på BIs hjemmesider

Flere saker fra BI

Les også

  1. Slik blir du en leder for fremtiden

  2. Lær prosjektledelse i verdensklasse

  3. Executive MBA på BI: Nå kan du ta en av verdens beste lederutdanninger

  4. Snakk bedre med både kunder og ansatte

Gå til kampanjesiden