Hva om alle overføringer var elektroniske? Ideen ble plantet for over et halvt århundre siden i North Carolina i USA. Mannen med ideen var Dee Hock, grunnlegger og formann av Visa Inc.

Hans visjon var at betaling skulle skje ved å bruke elektroner og fotoner som beveger seg med lysets hastighet for å kunne betale verden over, til alle døgnets tider.

På den tiden må det ha vært vanskelig å forestille seg at hans visjon skulle komme til live tusenvis av ganger, hvert eneste sekund, kloden over. I dag skjer endringer fortere enn noen gang i historien, også innen betalingsløsninger.

PC, mobil og internett har formet den digitale tidsalderen vi lever i, og teknologien gjør at mennesker på tvers av kloden kan nå til hverandre på helt andre måter enn før.

Hocks idé har koblet verden sammen ved å fjerne hindringer for handel. Med Visa er det mulig å handle med full frihet, mobilitet og tillit.

I fjor nådde digitale betalingsløsninger en viktig milepæl. For første gang i historien overgikk digitale løsninger bruken av kontanter, ifølge Euromonitor.

Et sikkert og pålitelig nettverk

I dag benyttes mer enn tre milliarder Visa-kort, som i sin tur brukes på millioner av handelssteder i over 200 land.

Hver transaksjon er aktivert av et globalt nettverk bestående av 16.300 finansinstitusjoner og VisaNet, et av verdens sikreste og pålitelige globale betalingsnettverk.

Digitale løsninger kan bekjempe hacking

Dee Hocks visjon om en friksjonsfri handel er innen rekkevidde, men visjonen blir ikke til av seg selv. De siste årene har det vært en global økning i cyberangrep og identitetstyveri, som må bekjempes. Myndigheter verden over omfavner tiltak som kan redusere kontantbruk, og redusere skyggeøkonomien.

For å fortsette veksten i digitale betalingsløsninger fokuserer Visa på utvikling av teknologi og partnerskap med finansinstitusjoner, forhandlere, teknologileverandører og myndigheter.

I dag er det om lag to milliarder mennesker som er ekskludert fra det formelle finansielle systemet, og utvidet tilgang for flere mennesker er et viktig mål å nå.

I tillegg er et urokkelig fokus på sikkerhet viktig for at du skal ha en trygg og sikker handleopplevelse når du bruker digitale betalingsløsninger.

Kostnaden for å bruke kortet ditt avhenger av kortutstedende bank. Ytterligere avgifter kan forekomme, men dette avhenger av de enkelte bankenes vilkår.