Slik gjør du matpakken sunnere på 1-2-3

Et stort utvalg av både brød, pålegg, ost, frukt og grønt gjør det enklere for deg å spise både sunt og spennende, både til frokost, lunsj og middag.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Her gir ekspertene deg de beste tipsene for å gjøre matpakken sunnere på 1-2-3.

- Grovt brød og grove kornprodukter er et bra utgangspunkt for en god lunsj, forteller Anne-Marte Sneve, treningsekspert og sunnhetsveileder hos MENY.

Helsemyndighetene anbefaler at vi spiser mer grove kornvarer. Grovt brød inneholder flere næringsstoffer enn fint brød. De grove brød- og kornproduktene er en god og viktig kilde til kostfiber, i tillegg til flere vitaminer og mineraler.

- Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Lyse brød kan være bakt med mye sammalt mel, og mørke brød kun med siktet mel. Bruk derfor merkeordningen “Brødskalaen” når du er i butikken. Denne gjør det lettere å fastslå grovheten på brød. Hos MENY finner du et stort utvalg ferske brød hver dag, blant annet økologisk speltbrød, supergrovt, kornbrød, gulrotbrød og solsikkebrød, forteller Anne-Marte.

Gode alternativer til brød

Vil du prøve noe nytt i matpakken, er det mange muligheter. Få dagens dose med omega 3 ved å lage sandwich med lakseburger med reker og puré fra ferskvaredisken hos MENY, eller lag en enkel pastasalat med fullkornspasta og gode grønnsaker.

- Pastasalat er perfekt å lage kvelden før og holder seg godt. Kok litt ekstra pasta til middagen og bruk restene i matpakken. Tilsett litt erter, basilikum og tomat - enkelt og knallgodt! Her finnes det utallige varianter, tipser Anne-Marte, og trekker frem at du hos MENY får et stort utvalg av fullkorn- og grønnsakspasta, som blant annet Sopps fusilli bønnepasta.

Hvis du ønsker en salat uten kornprodukter, har Anne-Marte også noen gode tips:

- Ønsker du en salat uten kornprodukter eller pasta, er det smart å erstatte karbohydratene med proteiner som kylling, kjøtt, linser eller bønner. Da holder du energien oppe lengere. MENY har et stort utvalg av råvarer som passer perfekt i salat, som ferdiggrillet kylling og et stort utvalg av linser og bønner.

Ta med frukt og grønt

Inkluderer du frukt og grønt i matpakken, er mye gjort. Smoothie av bær og frukt er blant annet en glimrende mulighet til å få i seg frukt og grønt. Gå for ferdige varianter, som Biola-smoothie med mango og pasjonsfrukt, som du finner hos MENY, eller lag selv og hell over på drikkeflaske.

- Oppkuttet frukt og grønnsaker er perfekt om du ønsker en litt sunnere matpakke. Kutt opp favorittene dine, og bruk Snacksack fruktpose som du finner hos MENY for å holde dem friske og fine i mer enn 24 timer, tipser Anne-Marte.

- Og hva med å prøve noe nytt? Kiwibær, for eksempel, er en gøyal liten eksotisk sak som du finner i det store utvalget av frukt og grønt hos MENY. Den er på størrelse med en drue og både ligner og smaker omtrent som en vanlig kiwi. Den største forskjellen, utenom størrelsen, er at du kan spise den hel. Her trenger du altså hverken dele i to eller skrelle. Perfekt til matboksen!