MED SANS FOR DETALJER:  – Å ta de virkelig gode bildene krever et skarpt øye og evne til å gi oppmerksomhet til nyansene, sier fotograf Arne Beck i iMotiv.
MED SANS FOR DETALJER: – Å ta de virkelig gode bildene krever et skarpt øye og evne til å gi oppmerksomhet til nyansene, sier fotograf Arne Beck i iMotiv.

Et bilde kan si langt mer enn tusen ord

Om det er én ting fotografen med 5000 boligfoto-oppdrag på linsen skal råde selgerne til, er det å rydde.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

– Sjekklisten selgerne får av megleren sin for klargjøring av bolig før salg er kjempeviktig, forteller Arne Beck, boligfotograf i iMotiv.

De øverste punktene på PrivatMeglerens sjekkliste er å rydde, gjøre rent, sørge for mest mulig lys og bruke dekorative elementer i boligen.

Noen timers jobbing med klargjøringen kan med andre ord gi svært god timebetaling. Beck har flere ganger erfart at boliger som har stått usolgt over tid, har blitt solgt flere hundretusen over prisantydning etter styling og fotografering. Den erfarne fotografen oppsummerer det hele slik:

– Mennesker er enkle på en komplisert måte. I fruktdisken velger vi det eplet uten flekker og skavanker. Det samme gjelder boliger. Vi vil ha det som ser bra ut, sier Beck.

Skal du selge bolig? Ta kontakt med PrivatMegleren her.

Rydding, rengjøring og styling er det viktigste du gjør før fotografering og visning.
Rydding, rengjøring og styling er det viktigste du gjør før fotografering og visning.

Slår et slag for stillbildet

Bilder er en viktig del av livene våre. Facebook, Instagram og Snapchat handler i stor grad om deling av bilder.

– Selv om det kanskje har gått inflasjon i bruken av bilder, har de overhodet ikke mistet sin kraft. I noen tilfeller er bruk av video, 3D eller Virtual Reality riktig for å formidle det unike ved boliger, men jeg vil slå et slag for stillbildet. Det har en enorm formidlingseffekt. Når noe står i ro foran oss, har man størst mulighet for å påvirke seeren. Det er da man tar de mest bevisste valgene, mener Beck.

Kanskje ikke rart når forskning viser at 70 prosent av det som foregår i hjernen er basert på visuell stimuli.

Det gode bildet

Beck, som også har lang erfaring med fotografering innen mote og reklame, jobber som boligfotograf i iMotiv. Den bergensbaserte bedriften spesialiserer seg på boligfoto og boligstyling mellom de syv fjell.

– Alle kan ta bilder, men å ta de virkelig gode bildene krever et skarpt øye og evne til å gi oppmerksomhet til nyansene som gir en personlig følelse. Det er det vi som jobber med dette hver dag har ekspertise på, forteller Beck.

Sørg for godt lysinnslipp og rene vinduer før du skal ta bilder.
Sørg for godt lysinnslipp og rene vinduer før du skal ta bilder.

Viktigheten av foto

I PrivatMegleren er det å kunne gi boligselgere den beste leveransen en kontinuerlig jakt etter det beste. En ting man vet sikkert er at selv den minste detalj kan bli avgjørende for salgssummen. Foto er en avgjørende brikke.

– Skal vi ha den beste leveransen til kundene må vi også kunne tilby kundene de beste leverandørene. Vi har brukt mye tid på å avklare hvem som er best skikket til å hjelpe våre boligselgere med å ta bilder, forteller Tom Jørgensen, daglig leder i PrivatMegleren Vikebø & Jørgensen.

Beck gjør en viktig jobb for PrivatMegleren, og ikke minst boligselgeren. Han kjenner en stor ydmykhet og respekt overfor kundene. De inviterer en fotograf inn i hjemmet sitt for å ta bilder av noe av det mest dyrebare de eier. Det krever et tillitsforhold.

– Kunder har store forventninger til oss. Det skulle bare mangle. Et bilde kan i boligsammenheng si langt mer enn tusen ord. Gir et bilde én budgiver ekstra, kan det bety flere titalls tusen kroner ekstra, avslutter Beck.

Skal du selge bolig? Ta kontakt med PrivatMegleren her.